Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

26 Feb '08 -Parkeerverbod Maashavenkade

ROTTERDAM 26/2 - De deelgemeente Feyenoord heeft een parkeerverbod ingevoerd langs de Maashavenkade/Maashaven Noordzijde op Katendrecht. Dat is dus de voormalige 'Hannokade', waar in de weekends en vakanties tientallen schepen worden afgemeerd. Het verbod wordt 1 maart van kracht. De kade is dan officieel voetgangersgebied, maar volgens de borden geldt er een uitzondering voor fietsers op het fietspad en schippers die spullen/boodschappen in- en uit hun auto laden.

In dat geval wordt geadviseerd tijdelijk de knipperlichten even aan te zetten. Op dit moment kan op de meeste plaatsen op Katendrecht nog gratis worden geparkeerd, maar politiek is al vastgelegd dat in het hele gebied betaald parkeren wordt ingevoerd als daar het ss Rotterdam wordt afgemeerd. Het is nog niet bekend wanneer dat schip naar Rotterdam komt.

Schipperspas
Met de invoering van betaald parkeren hoopt de gemeente voldoende parkeerplaatsen voor bewoners te reserveren. Bewoners kunnen namelijk voor 9 euro per maand een zogenaamde bewonersvergunning krijgen. Voor de binnenvaart is er sinds eind 2005 één speciale schipperspas. Daarmee kan tegen bewonerstarief worden geparkeerd op tal van plaatsen rondom havens en straks dus ook op Katendrecht.  
Naast een vaste parkeervergunning (9 euro per maand) op naam en kenteken, kunnen schippers die regelmatig in Rotterdam komen en bij het Havenbedrijf als binnenschipper geregistreerd staan, ook een zogenaamde bezoekerspas aanvragen. Ze betalen dan bij parkeermeters in de 'schipperssector' geen 50 cent per elf of 29 minuten, maar 1.20 euro voor een blok van vijf aaneengesloten uren. Met een bezoekerspas kan per jaar maximaal honderd dagdelen tegen gereduceerd tarief worden geparkeerd. De parkeerkosten worden per kwartaal automatisch van uw bankrekening afgeschreven.

De vaste parkeervergunning en de bezoekerspas binnenvaart golden al op de Aelbrechtskade, Coolhaven, G.J de Jonghweg, het gedeelte van de Hillelaan tussen de Posthumalaan en de Brede Hilledijk, de Mullerkade, Parkhaven, Parkkade en de Sint Jobskade. Onlangs is de sector uitgebreid met de Stieltjesstraat (alleen de parkeermeter langs de kade!) en straks vallen dus ook de Maashavenkade, Maashaven Noordzijde en de Walhallalaan op Katendrecht daaronder. Indien nodig worden nog extra straten toegevoegd aan de 'schipperspas'.

De parkeervergunning en de bezoekerspas binnenschipper zijn aan te vragen via de website van de gemeente Rotterdam. De formulieren zijn ook verkrijgbaar/inleverbaar bij een Stadswinkel. Voor Katendrecht is dat de stadswinkel aan de Maashaven 0.z 230. Naast geldige legitimatie en autopapieren moet ook een kopie van de meetbrief/KvK-uittreksel en een recente kopie van een bankafschrift met een betaling havengeld worden overlegd.

Meer informatie over de parkeer/bezoekersvergunning binnenschipper geeft Steunpunt Binnenvaart, tel.0620-112319 / 010-2060605.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    gewoon de auto in de kraan hangen 2 meter boven de gromd en klaar.
    rotterdam lastig dan kunnen wij dat ook.
    dit slaat echt helemaal nergens op

    ton (Email) - 27 Februari '08 - 18:16


    dat is nog te hoog want je buurman wil dat ook,maar hoe zie het met getijde water dan?

    hans v ijzerlooij (Email) - 27 Februari '08 - 20:05


    Voetgangersgebied? Gaan ze een tippelzone aanleggen?

    Als Katendrecht nou zo’n toeristische trekplijster was ala. Dit is echt weer tegen een muur van Bureaucratie aanlopen. En niemand die er wat tegen in kan brengen. Wat een machteloosheid.

    Frans (Email) - 27 Februari '08 - 21:04


    Geld niet alleen voor schippers,walbewoners moeten ook betalen.Zag aan de kant van de Brielselaan ook al meer parkeermeters die per 1 maart van kracht worden.Maar wat erger is :In de toekomst willen ons allemaal uit de Maashaven donderen !Dan mogen we in de Heysehaven gaan liggen,die al in gereed wordt gebracht.

    Martin - 28 Februari '08 - 08:20


    Wacht maar tot de huizen klaar en bewoond zijn. Die paar parkeerplaatsen zijn nooit genoeg. Er liggen in het weekeinde ong. 50 schepen met allemaal een auto (en eventueel één voor het personeel). De bewoners hebben een eigen parkeerplaats, maar de visite moet ook ergens staan …..... dus parkeerprobleem. Kan je nadat je je walspanningkabel over 5 schepen heen gesleurd hebt nog een half uur lopen naar je auto (waar met een beetje geluk al de ramen nog inzitten)om deze vervolgens naar het autosteiger te rijden. Hiervandaan moet je met de taxi terug naar je schip want de mensen zonder personeel mogen niet alleen varen. Scheepsonderhoud is ook afgelopen. Schuren maakt herrie en verven stinkt naar oplosmiddel maar oohh wat is het leuk en romantisch om aan de haven te wonen.

    Leo (Email) (URL) - 01 Maart '08 - 14:56



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel