Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

18 Feb '08 -Sneldienst waterbus als alternatief voor de auto in de spits

ROTTERDAM 18/2 - Op 18 februari gaven Govert Veldhuizen (gedeputeerde Zuid-Holland) en Henk van den Boom (directeur Connexxion) samen het startschot voor een proef met een sneldienst met een draagvleugelboot tussen Rotterdam en Dordrecht.

De sneldienst wordt gevaren met een draagvleugelboot die de reistijd verkort van 60 tot 25 minuten tussen Dordrecht en Rotterdam. De sneldienst kent 1 tussenstop, te weten Papendrecht-Westeind. De boot valt in de categorie 'hoogwaardig openbaar vervoer'. Zo is er ruimte voor fietsen die gratis meekunnen op de boot. De waterbus betekent comfortabel reizen. Door de moderne technische uitrusting is het bijna niet merkbaar dat er gevaren wordt; onder welke weersomstandigheden dan ook.

Op deze manier wordt de forens van en naar Rotterdam een filevrij alternatief voor de spits geboden. De proef met de sneldienst moet uitwijzen of er behoefte bestaat aan deze aanvullende dienstverlening, naast de reguliere waterbus.

De Waterbus is een initiatief van Connexxion en de provincie Zuid-Holland. De Waterbus, wordt mede mogelijk gemaakt door het FileProof project van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, waar de aanpak van files op korte termijn en bereikbaarheid centraal staan. Dit onder meer door alternatieven voor de auto te bieden voor het woon-werk verkeer. FileProof is ontstaan om de doelen van de Nota Mobiliteit op korte termijn te helpen realiseren. Het gaat hierbij om voorspelbare reistijden en het verbeten van de bereikbaarheid. Meer informatie over fileaanpak op de korte termijn is te vinden op www.vananaarbeter.nl

Meer informatie over de waterbus en de sneldienst is te vinden op www.waterbus.nl


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    Waterbussen en watertaxi,s zijn het onkruid op de waterwegen en zouden met onmiddelijke ingang verboden moeten worden omdat de waterverplaatsing ongekend hoog is en daardoor zeer gevaarlijk en ik spreek uit ervaring als schipper van een klein schip en er wordt door de schippers van deze schepen geen rekening gehouden met medevaarweggebruikers Deze schippers staan niet voor niets bekend als azolui en daar ben ik het roerend mee eens .

    willem (Email) - 19 Februari '08 - 21:14


    Wij liggen op het moment bij Koedood in Hendrik Ido Ambacht, daar komen de draagvleugelboten zonder af te stoppen voorbij. En daar heb je totaal geen last van, in tegen stelling tot die fast ferry’s als die net boven de werf van Buitendijk in de afvaart afstoppen ga je al een meter de lucht in.

    Stefan - 20 Februari '08 - 20:20



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel