Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

16 Feb '08 -Binnenvaarttanker tegen kanaaloever na roeruitval

UTRECHT 16/2 - Een met 984 ton gasolie geladen binnenvaarttanker is zaterdagavond op het Amsterdam-Rijnkanaal bij Utrecht  door een defect aan de stuurinrichting tegen de kanaalwand gevaren. Door de aanvaring raakte het voorschip lek en drong water het schip binnen. Met pompen werd de zaak stabiel gehouden. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt het ongeval.

Omstreeks 20.00 uur kreeg de Waterpolitie de melding dat het schip tegen de kanaalwand was gevaren en dat het voorschip lek was. De brandweer was ook gewaarschuwd. Het lukte de bemanning het schip na het ongeval af te meren langs de kade. De schipper verklaarde tegenover de Waterpolitie dat zijn schip tijdens de vaart plotseling onbestuurbaar werd en  tegen de kanaaloever voer. Tijdens het onderzoek aan boord van de tanker constateerden de agenten dat een mechanisch defect aan de stuurinrichting waarschijnlijk de oorzaak was van het ongeval.

Het schip mag omstreeks middernacht doorvaren naar het Merwedekanaal. Daar zal de lading worden overgepompt waarna de schade nogmaals bekeken wordt. Eventueel na tijdelijk reparatie kan het schip doorvaren naar een scheepswerf.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel