Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

16 Feb '08 -72-Jarige schipper te water na brand op motorjacht

VOLKERAK 16/2 - Op het zuidelijke gedeelte van de Volkerak ter hoogte van de monding van de Steenbergse Vliet is vanmiddag een motorjacht volledig uitgebrand. De 72-jarige schipper uit Tholen bracht zich in veiligheid door van boord te springen en naar de oever te zwemmen. Daar is hij door ambulancepersoneel onderzocht en naar huis gebracht. Hij maakt het goed. De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Omstreeks 15.35 uur kreeg de Waterpolitie van een binnenschipper de melding dat een motorjacht in brand stond. Op dat moment, zo bleek hen later, was een reddingsvaartuig met vier brandweerlieden uit Dintelsas al onderweg naar het brandende jacht. Toen de brandweer ter plaatse kwam stond het jacht bijna volledig in brand en de schipper had zich in veiligheid gebracht door naar de oever te zwemmen.

De onfortuinlijke man werd aan boord genomen en naar de sluis op de Steenbergse Vliet gebracht. Daar werd hij door ambulancepersoneel onderzocht en naar huis gebracht. De brandweer heeft daarna de brand bestreden en om 17.10 uur was de brand meester. Het jacht was echter volledig uitgebrand. Een bergingsschip voer het wrak naar Dintelsas.

Tegenover de Waterpolitie verklaarde de schipper dat hij onderweg was naar Sliedrecht en dat hij net het Schelde-Rijnkanaal had verlaten toen hij een brandlucht rook. Hij opende het machinekamerluik en meteen vulde de kajuit zich met rook, even later gevolgd door vlammen. Hij belde 112 en verliet zijn schip.

Zondag stelt de Waterpolitie verder onderzoek in naar de oorzaak van de brand.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    in een dergelijke situatie jun je beter de noodprocedure op de marifoo n gebruiken i.p.v 112.Je bent met 112 niet te peilen,maar als je geen keus hebt is dit uiteraard wel verstandig.

    wassink (Email) - 17 Februari '08 - 12:43


    Je mag aannemen dat zijn marifoon zich in de kajuit bevond en dat hij deze is ontvlucht.
    Dan is je GSM je enige redmiddel. Veelal hou je die op zak.

    webboz (Email) - 17 Februari '08 - 23:56


    wij voeren op dat moment langs, hebben hulp aangeboden maar was niet nodig, er waren al boten onderweg zeiden ze, wij vonden het belachelijk lang duren voor er hulp kwam, zeker als je dan een natte man op de kant ziet staan.zo warm was het tenslotte niet!

    kornet (Email) - 18 Februari '08 - 08:17



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel