Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

05 Feb '08 -Duwboot gedeeltelijk gezonken op Weerwater in Almere

ALMERE 5/2 - Op het Weerwater binnen de gemeente Almere is donderdag 31 januari tijdens slecht weer een duwboot vervuld en bijna gezonken. Het schip zonk gedeeltelijk. Volledig zinken bleef uit omdat de duwboot bleef hangen in de koppeling naar eEn duwbak die zich voor de duwboot bevond. De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft proces-verbaal tegen de schipper opgemaakt.

In verband met baggerwerkzaamheden in de kanalen van Almere varen enkele duwstellen slib van de kanalen naar een plaats aan de overzijde van het Weerwater. Ondanks het slechte weer, windkracht acht, voer een duwstel vanuit de kanalen het Weerwater op. Toen de schipper opeens een dreigende lucht voor zich zag opdoemen vetrouwde hij het niet meer en wilde terug varen naar het kanaal. Bij het rondgaan ging het echter mis en hij kwam midden in een hevige bui terecht. De boot liep vol maar zonk niet helemaal omdat het schip in de koppeling naar de duwbak bleef hangen. De 38-jarige schipper uit Urk is die middag door hulpverleners van zijn vaartuig gehaald.

De regiopolitie Flevoland stelde de Waterpolitie vrijdag 1 februari in kennis van het incident en deze stelde alsnog een onderzoek in. De Waterpolitie constateerde dat de schipper niet alle voorzorgsmaatregelen had genomen die hij als schipper volgens het goede zeemanschap had moeten nemen. Verder zagen de agenten dat de betroffen duwboot, maar ook de andere twee voor het werk ingezette schepen, niet gekeurd waren. Er was geen certificaat van onderzoek voor afgegeven. De eigenaar van de schepen, een bedrijf uit Urk, werd hiervoor ook proces-verbaal aangezegd. De schepen worden voor het werk niet meer ingezet totdat de keuring geregeld is en er nieuwe certificaten zijn. Bij verder onderzoek bleek dat ook de duwbakken waarmee het slib vervoerd wordt niet gekeurd zijn. De duwbakken zijn van verschillende eigenaren. Ook tegen deze eigenaren maakt de Waterpolitie proces-verbaal op.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel