Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

VAART!Beurskrant

09 11 04TrustLube ontwikkelde vetsmering zonder oponthoud

Rotterdam Maritime, stand 212
WILLEMSTAD 8/11 persbericht - Een automatisch vetsmeringssysteem om zonder stilstand van machines en installaties tóch te kunnen smeren, wie wil dat niet? TrustLube, expert op het gebied van vet- en oliesmering, ging hiervoor het laboratorium in en ontwikkelde 2Lube. Een effectief en efficiënt smeringssysteem, waardoor machines langer meegaan én waar niet of nauwelijks personeel aan te pas komt.

Hermetisch gesloten proces
Het systeem is voorzien van een 220 V/380 V plunjerpomp met 16 cc opbrengst (up te graden naar 32 cc) die per cyclus vet naar de smeerpunten pompt. Deze smering vindt ongemerkt plaats: gewoon tijdens het productieproces. De pomp is hermetisch gesloten. Een geïntegreerd vulfilter in de pompunit voorkomt het binnendringen van vuil.

Minder slijtage, minder manuren
Het smeermiddel wordt via de doseerventielen op het juiste tijdstip, op de juiste plaats en in de juiste hoeveelheid op al de te smeren punten aangebracht. 2Lube smeert alle punten zelfstandig, óók punten die voorheen voor mensen slecht of niet bereikbaar waren. Omdat voor de smering geen personeel nodig is, kunt u dus ook op manuren besparen.
2Lube heeft een vetreservoir van 7 kg en kan enkele honderden smeerpunten bedienen. Voor grote vetvoorraden tot 220 kg is een speciale omschakelklep te bestellen. Het systeem is standaard uitgerust met een minimum niveaubewaking en een drukbewaking. De doseerventielen zijn in diverse types leverbaar, van 0,05 cc tot 5 cc.

Oók voor heavy duty
Het systeem is eenvoudig van opzet en is gemakkelijk uit te breiden. Door de robuuste eigenschappen (2Lube werd speciaal ontwikkeld voor zware machines) is het systeem geschikt om onder zware condities te functioneren, zoals voor de offshore industrie. Afhankelijk van de verschillende omstandigheden en invloeden, is er een uitvoering in hoogwaardig aluminium en RVS AISI 316.
Op de stand van TrustLube in de schiehal hal 2/nr. 212 zullen beide in bedrijf te zien zijn en is een uitgebreid technisch leaflet aanwezig.

(advertentie)


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel