Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

06 Dec '07 -Bergers redden duwcombinatie op Westerschelde

BORSSELE 6/12 - Bergers van Multraship Salvage B.V. en URS Salvage & Maritime Contracting N.V. hebben donderdagmorgen vroeg de duwboot 'Belfort' voor zinken behoed op de Westerschelde. De Luxemburgse duwboot, gekoppeld achter de lege duwbak 'Delta', strandde omstreeks 04.30 uur op een stenen strekdam ter hoogte van Borssele en sloeg lek.

Zie ook:

Zowel de bergers als de KNRM rukten uit. De reddingboot Zeemanshoop haalde direct de bemanning van de Belfort af terwijl de bergers diverse bergingsvaartuigen en pompmateriaal ter plaatse stuurden om de duwboot voor zinken te behoeden. Het vervuilde water uit de duwboot werd daarbij in de lege duwbak gepompt. Al pompende konden de bergers de duwcombinatie omstreeks 06.00 uur vlot trekken en voorzichtig richting de Kalloothaven in Vlissingen slepen.

Daar werd direct een oliescherm rond de duwcombinatie geplaatst en werd het pompen voortgezet. Het vervuilde water werd daar in gereedstaande vacuümtrucks gepompt. Duikers inspecteerden het onderwaterschip van de Belfort en voerden vervolgens provisorische reparaties uit om de lekkage te dichten.

Bergingsvaartuigen en pompmateriaal bleven ter plaatse tot zeker was dat alle gevaar voor zinken geweken was. Vervolgens moesten de motoren van het schip geconserveerd te worden en zodra de weersomstandigheden voldoende verbeterd zijn zal de duwboot naar een werf in Reimerswaal worden gebracht. De duwbak heeft voor zover bekend geen noemenswaardige schade opgelopen.

De Waterpolitie maakt tegen de 39-jarige schipper uit Oupeye (B) proces-verbaal op omdat de bemanning van het schip niet voldoende gekwalificeerd was en het schip op het tijdstip van stranding volgens de regelgeving niet mocht varen. Bovendien was er geen zeekaart van de Westerschelde aan boord.

Op verzoek van de Inspectie Verkeer en Waterstaat is het certificaat van onderzoek van het schip door de Waterpolitie ingenomen. De eigenaar krijgt het certificaat terug als het schip gerepareerd is en opnieuw gekeurd.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    er waren wel genoeg gekwalificeerd bemanning aan boord en het schip mocht wel varen ( 3 schippers + 2 matrozen + 1 dekman. ) Alleen het vaartboek was niet goed ingeschreven

    Piette jacques (Email) - 08 December '07 - 10:09


    in ieder geval waren er geen nederlanders a/b ja en dan krijg je dat

    willem (Email) - 08 December '07 - 20:13


    3 schippers aan boord …en dan op een strekdam varen???o,ja dat kwam omdat het vaarrijdenboek niet was ingevuld.vaklui!

    Grizzly (Email) - 09 December '07 - 15:34


    voer achter hem vanaf deurganckdok,Post zandvliet zei me dat ie naar de noordzee terminal ging,later bleek dat hij naar vlissingen ging,(was toen al vaag), bij sector Hansweert zocht ie contact ter hoogte van Walsoorden (melden boei 47)heb bemiddeld en verteld (wij kwamen uit de schaar van Waarde)dat hij onderweg was naar vlissingen (afgaand water,wzw 6)duwboot met bak Franssprekend, we hadden onze bedenkingen,
    3schippers???????

    anco (Email) - 09 December '07 - 15:55


    Het heeft dus (deels) met plaatselijke bekendheid te maken.Met zo’n wind/tij duwstel niet handig, maar vandaag zondag met oost 3 bft vaart er een “hollander” vanuit lelystad naar lemmer zijn schip op het enkhuizerzand bij trintelhaven.Ook plaatselijk niet zo bekend!
    Moet ik nu roepen typisch hollands?

    zelf gezien (Email) - 16 December '07 - 12:22



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel