Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

29 Nov '07 -80 miljoen Europees geld voor verbetering infrastructuur Maasroute

BRUSSEL 29/11 - Terwijl Europese financiering voor binnenlandse nieuwe snelwegen en spoorwegen afneemt, blijft er voor verbetering van de binnenvaartinfrastructuur in Europa veel geld beschikbaar. Zo is er alleen voor de aanpak van de Maas komende jaren al ruim 80 miljoen euro Europees geld.

Zie ook:

'Dit is goed nieuws, want in de natte infrastructuur zijn er voor de binnenvaart nog te veel knelpunten', aldus Corien Wortmann-Kool, Europarlementariër voor het CDA/EVP-ED.

'Met het overeind houden van de Europese financiering, bevestigt Europa de potentie van de binnenvaart. Ik ben blij dat hiermee een aantal knelpunten in de infrastructuur kunnen worden aangepakt. Het is positief dat niet alleen geld beschikbaar is voor de Rijn of Donau, maar ook ruim 80 miljoen euro voor de Maas in Nederland.'

Trans Europees Netwerk
Voor de periode 2007-2013 is in totaal zo´n 5 miljard euro Europese subsidie beschikbaar voor het zogenaamde Trans Europese Netwerk, dat bestaat uit een aantal belangrijke vervoercorridors in Europa waar op dit moment cruciale schakels in ontbreken. Omdat er minder geld is dan voor de projecten in Trans Europese Netwerk is aangevraagd, is nu besloten om Europese financiering met name te gebruiken voor grensoverschrijdende trajecten én alle binnenvaartprojecten.

Het Europese geld is beschikbaar op basis van co-financiering. Dit betekent dat de lidstaten nu aan zet zijn om concrete plannen in te dienen om de infrastructuur aan te pakken. Afhankelijk van die plannen, kunnen zij vervolgens in aanmerking komen voor een bepaald percentage Europese financiering. Waar dit percentage voor andere modaliteiten zijn verlaagd, blijft voor de binnenvaart 20% Europees geld beschikbaar.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel