Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

24 Nov '07 -Containerschip vast onder brug over Amertak

GEERTRUIDENBERG 24/11 - Het containerschip Levante is vrijdagavond bij het Brabantse Geertruidenberg onder een ophaalbrug vast komen te zitten. Het ongeluk bij de brug tussen Geertruidenberg en Made over het kanaal de Amertak gebeurde rond 21.30 uur. Het schip was op weg naar Oosterhout.

Kijk en beluister ook:

Het schip heeft daarbij de brug zeker tien centimeter omhoog geduwd. Een auto reed tegen het opstaande dek aan. Niemand raakte gewond. De brugstremming kon om 03:30 uur worden opgeheven, liet een woordvoerder van Rijkswaterstaat zaterdag weten.

Het containerschip was te hoog beladen met lege containers, waardoor het met de lading tegen de brug botste, aldus het Korps Landelijk Politiediensten. Hierbij kwam één container tussen wal en schip terecht en schoof één container op de stalen constructie onder de brug. Beide beschadigde containers waren leeg.

De brug werden na de botsing afgezet. Ook het scheepvaartverkeer was korte tijd gestremd. Nadat de brug één keer open en dicht was gedaan was de verhoging in het wegdek al verholpen, meldt Rijkswaterstaat. Om 03.30 uur kon de weg weer worden vrijgegeven. Ook de scheepvaart had toen geen last meer van het ongeluk. Het schip heeft geen schade opgelopen en kon zonder problemen verder varen.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    alweer een brug, hoe kan dat nou als ze hem een beetje hoger maken had je geen last gehad, maar ja dan gaan ze toch weer hoger laden, of een laag minder dan had je ook geen last gehad.

    pukkie (Email) - 29 November '07 - 20:17



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel