Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

VAART!Beurskrant

04 11 04Airborne Elevators ontwikkelt lift voor hefbare stuurhuizen op binnenvaartschepen

Rotterdam Maritime, stand 1513
De firma Airborne Elevators heeft een compleet nieuwe personenlift ontwikkeld voor binnenvaartschepen met een hefbaar stuurhuis. Met behulp van deze lift kan men vanuit de woning naar de stuurhut zonder dat men door weer en wind buitenom over een smalle trap moet gaan. Ook een ruimteverslindende, vaak gevaarlijke binnentrap is niet meer nodig.

Voor binnenvaartschepen geldt de regel dat men geladen vanuit het stuurhuis 350 meter voor het schip zicht op het water moet hebben. Om maximaal gebruik te kunnen maken van de ladinghoogte van het schip heeft men stuurhuizen ontwikkeld die hefbaar zijn.

Een lift in een hefbaar stuurhuis vereist wat de technologie betreft meerdere innovatieve oplossingen. Het is namelijk een lift waarbij de liftschacht zelf ook verticaal beweegt, een liftconcept wat in nog geen enkele toepassing gebruikt is. Airborne Elevators is als leverancier van liften voor schepen gespecialiseerd in het voldoen aan afwijkende eisen.
De lift heeft in het stuurhuis geen schacht. Het vloerluik waar de lift doorheen gaat opent en sluit automatisch en als de lift op de laagste verdieping staat is de gehele stuurhuisvloer vrij. De lift is zowel te gebruiken met het stuurhuis in de hoogste en in laagste stand.

Voor het toepassen van een lift in het hefbare stuurhuis op tankers is het noodzakelijk dat de schacht en dus ook de lift gasdicht is. Door de zeer beperkte ruimte in de lift heeft deze vereiste ook weer technische gevolgen. Er zijn bijvoorbeeld zeer compacte gasdichte liftdeuren ontwikkeld daar deze niet standaard verkrijgbaar waren.

Voor de kennis van hefbare stuurhuizen wordt samen gewerkt met de firma Kampers uit Puttershoek. Kampers is een gerenommeerde leverancier van hefbare stuurhuizen in Nederland. De lift zal op Rotterdam Maritime in Ahoy op de beursstand van Kampers (nr.1513) werkend te zien zijn.
Meer informatie over Airborne Elevators kunt u vinden op www.airborneelevators.com

(advertentie)

ik vin het slim
rik (Email) - 17 11 05 - 15:10


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel