Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

VAART!Beurskrant

31 10 07Europort Maritime in aanbouw

ROTTERDAM 31/10 persbericht Ahoy - In Ahoy Rotterdam wordt momenteel voortvarend gewerkt aan de opbouw van de internationale maritieme vakbeurs Europort Maritime. Deze allesomvattende scheepvaartbeurs opent op dinsdag 6 november aanstaande haar deuren.

De 2007 editie van Europort Maritime telt een recordaantal exposanten. Ruim 830 bedrijven uit 31 verschillende landen komen naar Rotterdam om hun producten en diensten te tonen aan een internationaal publiek.

Extra hallen
Om al deze bedrijven te kunnen onderbrengen heeft Ahoy naast de bestaande faciliteiten ook twee moderne, tijdelijke tentoonstellingshallen laten plaatsen. De beursoppervlakte is hiermee vergroot met 6.300 m2 naar een totaal van 38.125 m2.

Foto Europort Maritime

Blikvanger op de beurs is ongetwijfeld de MaK scheepsdieselmotor type 6M25. Deze kolos van 21 ton werd afgelopen maandag met behulp van een mobiele hijskraan vanaf een dieplader als eerste op haar juiste plek in de nog te bouwen stand van de firma Bolier ge-positioneerd. Vanwege de geringe hijshoogte in de hal een uiterst nauwkeurig karwei dat dankzij een gedegen voorbereiding met succes kon worden voltooid.

Vervolgens ging de mobiele kraan naar de stand van Renk Rheine om een gigantische tandwielkast van 20 ton te plaatsen. Ook dit stalen gevaarte werd exact op een vooraf uitgezette plek neergezet. Ter afsluiting van deze 'zware' hijsdag werd in de stand van Holland Marine Equipment een complete luikenkraan van Roden Staal geïnstalleerd.

Over Europort Maritime
Europort Maritime heeft zich ontwikkeld tot een ijkpunt van gespecialiseerde kennis en technologie op het gebied van maritiem design en preventive maintenance. Binnen het spectrum van maritieme beurzen is dit een onderscheidende positie die, zeker voor West Europa, uniek is.

Tot de deelnemers aan Europort Maritime 2007 (6-9 november Ahoy Rotterdam) behoren de grootste en meest innovatieve bedrijven binnen de internationale maritieme toeleve-ringsindustrie. Het grote aantal internationale exposanten toont de wereldwijde erkenning van het maritieme belang van Europort Maritime. De beurseditie 2007 besteedt veel aan-dacht aan de expertise die binnen de Nederlandse maritieme cluster aanwezig is met de nadruk op complex shipbuilding. Denk aan de bouw van shortsea vessels, sleepboten, pa-trol vessels, mega-yachts, baggerschepen, offshore suppliers, LNG tankers, zwaar trans-portschepen en high performance binnenvaartschepen.

(advertentie)


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel