Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

20 Nov '07 -Sluisstremmingen Weurt en St Andries

WEURT 20/11 - De Westkolk van sluis Weurt was maandag korte tijd gestremd. De noodbrug hing scheef en Rijkswaterstaat vond het niet verantwoord er schepen onderdoor te laten. De stremming was na een paar uur verholpen. Woensdag is de sluis van 06:00-18:00 uur volgens planning gestremd voor het inhangen van de nieuwe hefbrug.

De Oostkolk, waarvan de sluisdeur aan de Waalzijde uit de rails is gelopen, blijft voorlopig nog gedeeltelijk gestemd. De schutlengte is beperkt tot 110 meter. Het was dinsdagmorgen nog niet bekend wanneer dit probleem verholpen is.

Dinsdag werd ook de sluis te St. Andries gestremd wegens een defect onderdeel. Naar verwachting duurt deze stremming drie dagen.

Zie ook:

Een van de vier kabels van de werkbrug over de sluis brak op 24 oktober. Hierdoor kwam de brug scheef te hangen. Over de werkbrug gaat het werkverkeer naar het middeneiland van de sluis. Naar verwachting kan in de loop van de donderdag de brug weer op de oorspronkelijke hoogte worden getakeld. Nieuwe stremmingen worden dan niet meer verwacht.

Omdat de oude sluis door het ontbreken van de buitendeur een schutbeperking heeft tot een lengte van 110 meter en door de lage waterstand van de Waal een diepgangbeperking van 2,25 meter is door de stremming de kans op oponthoud groot. Schippers werd aangeraden voortijdig informatie in te winnen bij sluis Weurt (tel. +3124-377 56 70), bij de sluizen van Sambeek, Grave, St. Andries, Lith of bij de verkeersposten van Nijmegen en Tiel. In februari deed zich hetzelfde probleem voor, toen stortte de werkbrug gedeeltelijk in een passerend schip.

Zie ook:


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    Nog meer geld uitgeven aan centrale bediening. De rest in orde houden is niet van belang.

    reiziger (Email) - 20 November '07 - 14:46



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel