Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

VAART!Beurskrant

12 10 07Het EICB: van idee naar innovatie

Gaat ù de binnenvaart innoveren?

12/10 persbericht EICB - Innovatie is een onderwerp dat steeds vaker naar voren komt in relatie met de binnenvaart. Om de concurrentiepositie met de andere modaliteiten gelijk te houden of zelfs te verbeteren, is innovatie nodig in de binnenvaart maar ook vanwege de toenemende vraag van veiligheid, milieu en duurzaamheid. Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft 10 miljoen euro beschikbaar gesteld om de komende 4 jaar de binnenvaart stevig te innoveren. Verkeer en Waterstaat heeft het Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart (hierna EICB) verzocht om op te treden als Programmabureau.

Om de vraag en innovatieve ideeën vanuit de markt te peilen heeft het EICB een aantal activiteiten ondernomen: in diverse overlegstructuren en pers heeft het EICB uitgelegd wat zij doet en voor de markt kan betekenen. Daarnaast is in mei 2007 een enquête uitgezet onder 5.000 spelers in de sector, met de varende ondernemer als voornaamste doelgroep. Uit deze enquête is een aantal concrete innovatieve ideeën gekomen die momenteel verwerkt worden tot projectvoorstellen. Ook zijn naar aanleiding van de enquête kenniskringen opgestart. Naast de respons via de enquête heeft een aantal ondernemers direct contact opgenomen met het EICB om hun ideeën te bespreken.

Wat doet het EICB?
Als programmabureau heeft het EICB de initiatie, de regie en voortgangsbewaking van innovatieve projecten in beheer. Daarnaast levert het EICB nog een aantal andere diensten op innovatief gebied voor de binnenvaart: een kenniscentrum met vergaande netwerken is zo'n andere taak, net als het bijeenbrengen van stakeholders en het uitvoeren van de projecten. Maar bovenal is het EICB een plaats waar ondernemers hun innovatieve ideeën kwijt kunnen, informatie en hulp krijgen bij het uitwerken van hun plan en hulp krijgen bij de subsidieaanvraag.

Voor het 10 miljoenfonds streven wij er naar om in januari 2008 concrete projectvoorstellen in te leveren. Lever uw ideeën vandaag nog in bij het EICB zodat ze verwerkt kunnen worden tot projectvoorstellen. Het zou zonde zijn als u uw idee niet kunt uitvoeren met de subsidie die door de overheid wordt geboden! Duidelijk moet zijn dat wij uw (bedrijfs)informatie strikt vertrouwelijk behandelen.

Wanneer u een innovatief idee heeft of meer informatie wilt over innovatie of de enquête, dan kunt u contact opnemen met het EICB, telefoonnummer (010) 7989830 of per e-mail eicb@binnenvaart.nl. Ook staan wij van 6 tot en met 9 november in de gezamenlijke binnenvaartstand op de 'Europort Maritime' beurs in Ahoy Rotterdam.

(advertentie)


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel