Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

VAART!Beurskrant

13 11 07Opacmare s.p.a. wint Dame – Design Award METS 2007

Mets 2007AMSTERDAM 13/10 persbericht METS - Bill Dixon, juryvoorzitter van de DAME Award, heeft bij de start van METS dinsdagmorgen de winnaar van deze prestigieuze prijs bekendgemaakt.

De DAME Awards worden toegekend als erkenning voor een elegant ontwerp, functionele schoonheid en gebruiksgemak. Deze aantrekkelijke kwaliteiten zijn volgens het juryrapport zeker terug te vinden in de overall winner van dit jaar, de Teaky Beach - Stern Platform Chaise Longue van Opacmare S.p.A. uit Italië. De Teaky Beach is een bijzonder stijlvol product dat volledig kan worden geïntegreerd in het dek als het niet in gebruik is. Hiermee komt dat deel van het jacht vrij voor andere doeleinden. Maar als iemand wil zonnebaden of op dek wil ontspannen, kan de Teaky Beach snel worden omgetoverd tot een uitermate comfortabele loungestoel met behulp van de verborgen hydraulica, een kussen en een overzichtelijk draagbaar elektronisch bedieningspaneel.

Het ontwerp van de hydraulica is zó uitgekiend dat de Teaky Beach slechts een diepte heeft van zo’n 75 mm. Hierdoor is een normale stahoogte mogelijk in de onderliggende cabine. Hoewel dit product zich richt op het topsegment van de markt dat nu zeer in trek is, kan het ook worden geplaatst op jachten van slechts 20 meter.
 
Voorzitter van de jury Bill Dixon: 'Ik vind dat we hier een terechte winnaar hebben. De voltallige jury was enthousiast over de eenvoud en de originaliteit van het product dat elk jacht iets extra's geeft. En net zoals bij elk kwaliteitsontwerp is het na de inspiratie van een nieuw idee vooral de uitvoering in een commercieel product die telt. Het eindproduct is eenvoudig te plaatsten en, nog belangrijker, neemt weinig ruimte in. Ik geloof dat de Teaky Beach kan worden toegepast in allerlei locaties op zowel motor- als zeiljachten.'  

138 Producten van 107 bedrijven
Er deden in totaal 138 producten van 107 bedrijven mee aan de 17de editie van de Design Award METS. De shortlist bestond uit 34 producten en al deze genomineerde inschrijvingen maken deel uit van de DAME presentatie op METS. Uit dit aanbod koos de jury de overall winner, samen met vijf categoriewinnaars en 11 speciale vermeldingen.
 
Bij de beoordelingen in de DAME competitie, is het ontwerp, en alles wat daarmee samenhangt, doorslaggevend voor de eindbeslissing – de totale styling, constructie, functionaliteit (in hoeverre het product voldoet aan het gebruiksdoel) en de mate van innovatie hebben hetzelfde gewicht bij de beoordeling. Ook originaliteit, gebruik en gebruiksgemak worden meegenomen, evenals aspecten als de prijs-kwaliteitverhouding.
 
Liefdadigheidsdoel
De grote deelname aan de Dame Award is ook schitterend nieuws voor de Bataviawerf, het goede doel van 2007. Ze kunnen rekenen op een aanzienlijke donatie. Dit jaar hebben alle deelnemende bedrijven een vaste inschrijvingsvergoeding per product betaald om het initiatief van Amsterdam RAI en de METS Commissie werkelijkheid te maken: een liefdadigheidsdoel op scheepvaartgebied ondersteunen dat deze eer ruimschoots verdient.

Deze editie is dit de Bataviawerf in Lelystad, die met de donatie de bouw financiert van een replica op ware grootte van de ‘De 7 Provinciën’ – een van de grootste en beroemdste Nederlandse oorlogschepen. Het schip wordt gebouwd aan de hand van traditionele technieken en materialen als onderdeel van een ambachtelijk scholingsproject. Na voltooiing zal de replica het beste voorbeeld zijn van een 17de-eeuws schip dat op authentieke wijze is gereconstrueerd. De Bataviawerf wordt geëxploiteerd als een openluchtmuseum en ontvangt geen financiële ondersteuning van de overheid.

Over METS
METS, ’s werelds grootste vakbeurs voor scheepsuitrusting en -toebehoren voor de pleziervaart wordt georganiseerd door Amsterdam RAI in samenwerking met de International Council of Marine Industry Associations (ICOMIA). De vakbeurs richt zich op jachtbouwers, jachtontwerpers, reparateurs, distributeurs, dealers, groothandelaren, captains, jachthavenexploitanten en fabrikanten uit de hele wereld.

METS 2007 vindt plaats op 13, 14 en 15 november. Meer informatie over METS vindt u op www.metstrade.com.

De ‘7 Provinciën’
Meer informatie kunt u vinden op www.bataviawerf.nl

(advertentie)


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel