Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

VAART!Beurskrant

10 10 07Europort Maritime 2007 biedt uitgebreid conferentieprogramma met uitdagende onderwerpen

Afgevaardigden uit China, Roemenië, Vietnam en Brazilië

ROTTERDAM 10/10 persbericht - Europort Maritime 2007, de internationale tentoonstelling voor de internationale maritieme sector, organiseert in november drie belangrijke internationale conferenties: de CEDA Dredging Days 2007, de Maritime Health Conference (nieuw) en de jaarlijkse IBT-meeting. Daarnaast zijn er voor de deelnemers aan deze conferenties rondleidingen door de expositieruimte van Europort Maritime.

CEDA Dredging Days van 7 t/m 9 november
De CEDA-dagen zijn het belangrijkste jaarlijkse evenement voor baggerspecialisten uit de hele wereld. Op de conferentie staat dit jaar de allernieuwste technologie centraal en wordt bovendien aandacht gevraagd voor het belang van baggerwerk met betrekking tot infrastructuur en het algemeen nut.

Tijdens vijf sessies beschrijven internationaal gerenommeerde sprekers uit eigen ervaring wat het betekent als er door omstandigheden niet kan worden gebaggerd. Ook zal elke spreker mogelijke nieuwe methoden aandragen en casestudy's presenteren.

In het kader van CEDA's continue steun voor onderwijs worden studenten van universiteiten en hogescholen uitgenodigd de resultaten te presenteren van hun onderzoek naar een onderwerp met betrekking tot baggeren.

Tijdens de CEDA-dagen is er een speciale nevenexpositie in het Ahoy-complex. Bedrijven als Van Oord, IHC Holland, Shipdock Amsterdam, Seatools/Dredgemate, Deme, CRSI, G-Tec, Dredging International en andere zullen er hun specifieke expertise tonen.

Maritime Health Conference van 8 t/m 9 november
Tijdens deze twee dagen discussiëren medisch specialisten, managers, beleidsmakers en leveranciers van medische oplossingen in acht verschillende sessies over actuele en toekomstige kwesties. De Maritime Health Conference, die voor het eerst op Europort Maritime wordt gehouden, kent een groot aantal internationale deelnemers en is daarom een belangrijke aanvulling op Europort Maritime.

Op de conferentie komen belangrijke kwesties aan de orde, zoals: tactieken voor het behandelen van medische claims, het analyseren van medische gegevens in een havenziekenhuis, het testen op drugs en alcohol, ongevallen en gewonden, de regelgeving van de US Coast Guard, de gezondheid van de bemanning van cruiseschepen, infecties en uitbraken, en de rol en reikwijdte van telegeneeskunde.

Belangrijke sprekers zijn:
dhr. Tim Carter- department of transport IHO
dhr. Arvind Sharma- MD European operations, Eurasia
mw. Natalie Shaw- secretary of International Shipping Federation
dhr. Rob Verbist- Mediport, Port Clinic Antwerp

Jaarlijkse IBT (International Brokers and Traders) meeting
Op 8 november begint in Rotterdam de jaarlijkse IBT-meeting, waarop circa 270 vertegenwoordigers van veertig binnenscheepvaartbedrijven uit Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk en Nederland bijeen zullen komen. Het thema van dit jaar is: 'Water'. In het kader van het programma brengen alle vertegenwoordigers een bezoek aan Europort Maritime.

Afgevaardigden uit China, Roemenië, Vietnam en Brazilië
De afgevaardigden vertegenwoordigen grote scheepsbouw- en scheepvaartondernemingen (binnen- en zeevaart) in het land waaruit ze afkomstig zijn. Een deel van deze groep zal aanwezig zijn op de landpaviljoenen van Europort Maritime. Aangezien
scheepsbouwfaciliteiten steeds moeilijker te vinden zijn, kan de aanwezigheid van deze afgevaardigden beslist van belang zijn voor scheepseigenaren en -handelaren.

Europort Maritime
Europort Maritime heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een ijkpunt van gespecialiseerde kennis en technologie op het gebied van maritiem design en onderhoud. Binnen het spectrum van maritieme beurzen is dit een bijzondere positie die, zeker voor West-Europa, uniek is.

Tijdens de komende editie ligt het accent op complexe scheepsbouwprojecten. Hierbij moet worden gedacht aan de bouw van patrouillevaartuig, tankers, shortsea-sleepboten, megajachten, baggerschepen, offshore suppliers, zware transportschepen en krachtige binnenvaartschepen.

Daarnaast zal er veel aandacht uitgaan naar de expertise die in de Nederlandse maritieme cluster aanwezig is. Hiermee sluit Europort Maritime aan bij de toenemende tendens van het wereldwijd zoeken naar de meest voordelige locaties voor de bouw en afbouw van schepen.

(advertentie)


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel