Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

VAART!Beurskrant

14 09 07Door unieke combinatie van lucht en rubber, trillingen en geluid nòg beter gedempt

METS 2007, stand 02.219
STELLENDAM persbericht 14/9 - De Alivio 2000 is een door Phoenix Vibration Controls B.V. ontwikkelde luchtgeveerde Megi® -machinevoet, waarin alle positieve eigenschappen van lucht- en rubbertrillingdempers zijn verenigd. Gerealiseerde projecten bevinden zich onder andere in de maritieme sector (generatorsets en voortstuwingsinstallaties) en in de industrie (pompinstallaties, zaagtafels en dergelijke). Bij al deze projecten is het resultaat op het gebied van trilling- en geluidsisolatie door de inzet van deze demper sterk verbeterd.

Alivio 2000

De bestaande trilling- en geluiddempers kenmerken zich door de nodige voor- en nadelen.
Luchtveren zijn bijvoorbeeld laagfrequent en lastonafhankelijk, maar hebben een lage interne demping. Rubberveren daarentegen, kenmerken zich door de hoge interne demping en zijn lastafhankelijk. De vloeistofveren (hydraulica) hebben een extreem hoge interne demping, echter omdat vloeistoffen niet samendrukbaar zijn, zijn ze niet in staat trillingen op te vangen.

Onder andere op basis van deze kennis en de nodige “trial en error” heeft Phoenix Vibration Controls B.V. een nagenoeg ideale demper ontwikkeld. De Alivio 2000 kenmerkt zich door haar lage systeem eigen frequentie. Daarbij is de interne demping hoog. Ze is last onafhankelijk tot een maximale statische belasting van 5500 N en uitslagbegrensd in alle richtingen. De verhouding van horizontale tot verticale stijfheid is nagenoeg gelijk aan 1. Een ander groot voordeel van de Alivio 2000 is haar (bijna) constante lage veerstijfheid in het belastingsbereik tussen de 200 en 550 kg bij een luchtdruk variërend van ca. 2 tot 6 bar. De luchtdruk kan eigenhandig ingesteld worden, waardoor het optimale arbeidspunt altijd te bereiken is. De verticale stijfheid blijft hierbij nagenoeg constant. Daarbij is het inzetgebied erg variabel. Ook bestaat de mogelijkheid om de Alivio’s vanaf een Manifold onderling te regelen. Hierdoor kan de luchtdruk van de Alivio 2000 te allen tijde op afstand worden geregeld.

Na verscheidene opstellingen onder warmtekracht units, generatorsets, compressor sets, motoren, roterende werktuigen en meetapparatuur, kunnen we concluderen dat de resultaten verbluffend zijn. In 2004 is de Alivio gemonteerd onder een generatorset in de machinekamer van ’s werelds grootste zeiljacht, de ‘Athena’, gebouwd bij Royal Huisman Shipyard. Door de inzet van de Alivio’s is het draaien van de generatorset tijdens het zeilen niet voelbaar op het jacht.

Phoenix Vibration Controls B.V. is vanaf 1994 een betrouwbare leverancier van trillingsisolatoren. Sinds het hoofdkantoor Phoenix AG en ContiTech GmbH de handen ineen hebben geslagen, heeft zij haar kennis weten te vergroten en is een wereldmarkleider geworden als rubber en plastic specialist.

(advertentie)


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel