Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

23 Aug '07 -CNV vraagt heropening CAO-overleg

ROTTERDAM 23/8 - De leden van CNV Rijn- en Binnenvaart willen op korte termijn uit de impasse komen over de bedrijfstak-CAO. Bestuurder Robbim Heins heeft de werknemersorganisatie CBRB schriftelijk verzocht om het voortouw te nemen en een gesprek te organiseren.

Zie ook:

De voorzieningenrechter in Rotterdam heeft 13 juli alle vorderingen in kort geding van CNV en FNV tegen CBRB afgewezen en de beide bonden veroordeeld tot de kosten van het geding. Het CBRB verklaarde zich al meteen bereid de onderhandelingen over een nieuwe CAO zo spoedig mogelijk starten.

Naar aanleiding van de uitspraak in kort geding over het geschil tussen CNV Rijn- en Binnenvaart en CBRB door de rechter te Rotterdam, heeft CNV Rijn- en Binnenvaart op woensdag 22 augustus zijn leden geraadpleegd. Daarbij is nader ingegaan op de uitspraak van de kort geding-rechter, de gevolgen en de inzet van CNV Rijn- en Binnenvaart.

Op basis van het overleg met de leden is nu het beleid dat op korte termijn met alle cao-partijen contact wordt gezocht om uit de ontstane impasse te komen. Gezamenlijk moet worden vastgesteld hoe de arbeidsvoorwaardelijke situatie in de sector Rijn- en Binnenvaart er - na het kort geding - uitziet.

Het vertrouwen tussen partijen heeft een gevoelige deuk opgelopen, meent bestuurder Robbim Heins. "In het gesprek zullen partijen zich uit moeten kunnen spreken over de wijze, waarop partijen in de toekomst met elkaar om willen gaan. CNV Rijn- en Binnenvaart wil in dat kader graag van het Centraal Bureau Rijn- en Binnenvaart (CBRB) vernemen hoe in de toekomst omgegaan wordt met het mandaat van de onderhandelings-delegatie.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel