Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

22 Aug '07 -Tankschip als een blik opengereten

TIEL 22/8 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) uit Tiel onderzoekt de oorzaak van een aanvaring tussen twee schepen op de Waal ter hoogte van Hurwenen. Op woensdag 22 augustus omstreeks 09.15 uur kwamen de tanker Volharding 5 en het vrachtschip Barco met elkaar in aanvaring waarbij de tanker in de zijkant over een lengte van 35 meter werd opgereten. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor en er is ook geen milieuschade ontstaan.

Zie ook:

Foto KLPD

De met auto's geladen Barco, een zogenaamd 'roll on roll off-schip', voer stroomafwaarts. Het schip veranderde van koers naar bakboord en voer met zijn voorschip in de zijkant van de tegemoetkomende Volharding 5. Door de aanvaring ontstond een scheur met een lengte van 35 meter, 1.5 meter hoog en 1.5 meter diep. Het vrachtschip liep nagenoeg geen schade op.

De oorzaak ligt volgens de waterpolitie vermoedelijk in feit dat de schipper van het vrachtschip tijdelijk het roer had overgegeven aan een onervaren matroos die geen rekening hield met de sterke zijwind waardoor het schip van koers veranderde.

De tanker ligt in St. Andries en pompt de lading over naar een ander schip waarna het schip voor reparatie naar een werf gaat. Het vrachtschip kon zijn reis voortzetten. Tegen de schipper van het vrachtschip wordt proces-verbaal opgemaakt.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel