Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

21 Aug '07 -Waterpolitie constateert veel overtredingen bij vervoer gevaarlijke stoffen

DORDRECHT 21/8 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft op de wateren in Dordrecht en omgeving in de eerste zeven maanden van het jaar zeventien keer proces-verbaal opgemaakt voor overtredingen met betrekking tot het vervoer van gevaarlijke stoffen (ADNR). Negen keer werd voor een overtreding gewaarschuwd.

De unit Rivieren-West van de Waterpolitie controleerde in totaal vijfenvijftig schepen op de hoofdtransportassen in de omgeving van Dordrecht, Zwijndrecht en Papendrecht. In dit gebied liggen twee van de drukste nautische kruispunten van Europa. Bij de ADNR- controles werden containerschepen en tankschepen gecontroleerd.

Bij de overtredingen waarvoor proces-verbaal werd opgemaakt ging het onder andere om: het ontbreken van ladingdocumenten, het ontbreken van gevarenkaarten, een verlopen meggertest, onvoldoende filterbussen voor de vluchtmaskers, overtreding van het samenladingsverbod, ontbreken van explosiemeter en toximeter, geen kegelvoering, geen stuwplan, geen vluchtmaskers en verlopen keuring van brandblussers.

Naast de overtredingen op het gebied van gevaarlijke stoffen deelde de Waterpolitie ook zeven bekeuringen uit voor overtreding van de vaartijden- bemanningssterktwetgeving en vijf keer voor het ontbreken van een tewerkstellingsvergunning voor personeel op grond van de Wet Arbeid Vreemdelingen.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    vooral het ontbreken van de meggertest op een schip, is een zeer ernstige overtreding en kan je vergelijken met een remspoor in een onderbroek.

    pukkie (Email) - 21 Augustus '07 - 23:06


    Hoezo megger TEST???
    Ze komen in de stuurhut zitten en vragen dan: hoeveel stopkontakten en waar en zijn ze heel, heb je wel eens kortsluiting ofzo enzo…...
    Ze maken er dan thuis een mooi rapport van, jij krijgt de rekening en een positieve meggertest.
    Zelf zo meegemaakt, controler ook eens de controle/ keur instanties en doe dan boos op ons.

    happie (Email) - 23 Augustus '07 - 18:17


    Wat zijn we goed he.
    0,0809524 overtredingen per dag waarlijk een publikatie waardt, suggestie in nederland wordt iedere minuut van de dag een fiets gestolen. maar je loopt geen risico als je hard werkende mensen in de pers afbrandt en zeker geen bedreiging met een mes of pistool te wachten hebt
    applaus heren goed gewerkt

    W.van Dam (Email) - 24 Augustus '07 - 07:18



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel