Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

27 Jul '07 -Vrachtschip vaart vakantiewoning binnen bij Grou

GROU 27/7 - Vrijdagmorgen om 4.30 uur heeft het 105 meter lange, leeg varende vrachtschip Victus een aanvaring gehad met de vakantiewoning Marsfintsjes op De Burd aan het Pikmeer (Prinses Margrietkanaal) in de gemeente Grou. Er vielen geen gewonden.

Zie ook:

De 28-jarige schipper uit Dordrecht raakte uit koers nadat hij in slaap was gevallen achter het roer. Het schip, dat onderweg was naar Lemmer, schoof zo'n 10 meter de wal op. In de vakantiewoning sliep op dat moment een gezin uit Zwolle. Zij kwamen met de schrik vrij.

De Waterpolitie van het KLPD heeft proces verbaal opgemaakt tegen de schipper vanwege de aanvaring en voor overtreding van de vaar- en rusttijdenwet. De politie heeft hem een blaasproef afgenomen; hij was niet onder invloed.

De schipper had net het roer overgenomen van zijn vrouw toen hij in slaap viel. Hij voer daardoor te veel naar bakboordzijde en raakte de vakantiewoning. De vakantiewoning werd helemaal ontzet en is twee meter opgeschoven. De woning werd gebruikt door een gezin uit Zwolle, een 29-jarige man en 32-jarige vrouw en twee kinderen van acht maanden en drie jaar. Het gezin is opgevangen door de politie Friesland en de (groot)ouders van het gezin die naast de bungalow in een zeilschip sliepen.

Hels kabaal
'Het is een wonder dat er geen ergere ongelukken gebeurd zijn', vertelde de schoonvader op Omrop Fryslân radio. 'Het was een hels kabaal, dus dacht ik eerst dat het onweer was. Dit bleek niet zo te zijn. Er was zelfs nog even paniek want de jongste was zoek. Hij sliep in het wiegje dat helemaal onder het schip lag. Maar toen we hem hoorden huilen wisten we dat het goed was. Met enig kunst en vliegwerk hebben ze hem eruit gekregen.'

Een sleepboot en passerend vrachtschip trokken het binnenvaartschip weer vlot. Het vrachtschip heeft rond 12.00 uur zijn weg vervolgd. Er was geen schade aan het schip.

Uit het onderzoek van de Waterpolitie blijkt dat de schipper te weinig rust had genomen. De schipper had per 24 uur acht uur moeten rusten, waarvan zes uur aaneengesloten. De schipper had te weinig en te onregelmatig geslapen.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    het overtreden van de vaartijden moet eens flink
    aangepakt worden de vrachtprijzen worden daar niet beter van laten we hopen dat de schipper dit zelf moet betalen eigen schuld dikke bult

    j.tuik (Email) - 28 Juli '07 - 16:18


    HEILIG BOONTJE

    A.m Salacroup (Email) - 28 Juli '07 - 18:50


    ach ja, te hard rijden mag ook niet, maar ook iedereen doet het weleens.
    Ik heb wel respect voor de schipper van de victus, want als iemand in slaap valt word er gelijk gezegd dat het stuurwerk uitviel. En deze schipper is blijkbaar erlijk geweest.

    containerboer - 30 Juli '07 - 07:47


    als deze kollega in plaats van 2,5 euro een euro meer vracht zou vragen zou hij gewoon snachts kunnen slapen of een goedkoper schip kopen er wordt vaak gezegd het ligt aan de bevrachters maar daar ben ik het niet mee eens je bent toch nog steeds schipper op je ,,eigen schip” als iedereen zich gewoon aan de vaartijden houdt gaan de vrachten vanzelf oomhoog maar dat willen de meesten niet begrijpen

    jan (Email) - 30 Juli '07 - 14:20


    heilige boontjes pff
    ben benieuwd hoe groot percentage van alle schippers langer vaart dan zn uurtjes.
    Dat is altijd al geweest en dat zal niet veranderen ook.
    Een ongeluk als dit is erg vervelend voor de betrokkenen,maar het kan gebeuren.

    arjen (Email) - 07 Augustus '07 - 20:32



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel