Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

24 Jul '07 -Waterpolitie houdt dronken kapitein aan

IJMUIDEN 24/7 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft maandag in IJmuiden de kapitein van een Russisch zeeschip aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Bij de ademanalyse bleek dat hij 1.6 promille alcohol in zijn bloed had. Dat is het dubbele van de wettelijk toegestane hoeveelheid. De 36-jarige kapitein uit Sint Petersburg kreeg een boete van 600 euro en een vaarverbod van 6 uur.

Om 13.40 uur kreeg de Waterpolitie van het sluiscentrum te IJmuiden de melding dat de loods aan boord van een Russisch zeeschip vermoedde dat de kapitein dronken was. De loods was op de Noordzee aan boord van het schip gegaan en was onderweg naar IJmuiden. Omstreeks 15.00 uur ging de Waterpolitie aan boord van het schip dat zich op dat moment op ongeveer 2.5 zeemijl van de pieren bevond. De agenten troffen de kapitein aan op de brug en namen hem een ademtest af. Het resultaat bevestigde het vermoeden van de loods. De kapitein had meer gedronken dat wettelijk toegestaan.

De verdachte werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Daar bleek om 17.30 uur uit de ademanalyse dat de man 1.6 promille alcohol in zijn bloed had. In overleg met het Openbaar Ministerie kreeg de kapitein een boete van 600 euro en een vaarverbod van 6 uur. Het schip is door de loods ten anker gebracht in het ankergebied van IJmuiden.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    knap van de loods om hem zo maar alleen in het ankervak ten anker te gooien.
    Zag het zeker niet zitten om samen met de stuurman en de overige bemanning de sluis in te varen.

    ravero (Email) - 25 Juli '07 - 09:32


    Het schip is en blijft de verantwoording van de kapitein dus waarom zou die loods die verantwoording op zich nemen om hem de sluis in te varen. Ik geef hem groot gelijk hij wint of verliest er niks mee als hij het schip voor anker gooit. En wat als hij nou wel verder was gevaren en er was wel wat gebeurt dan word hij weer ter verantwooring geroepen waarom hij verder is gevaren met een dronken kapitein. Als je geen betere reacties kan plaatsen die je ook niet kan onderbouwen plaats dan alsjeblieft helemaal niks want dat stukje van jouw ravero is gewoon gelul in de ruimte oftewel kortzichtigheid.

    Met vriendelijk groet Andre Bruins Slot

    Andre Bruins Slot (Email) - 28 Juli '07 - 23:27



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel