Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

27 Sep '05 -Prins van Oranje opent nieuwbouw STC

ROTTERDAM - Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje verricht vrijdagmiddag 30 september in Rotterdam de officiële opening van de nieuwbouw van het Scheepvaart en Transport College (STC). In het gebouw zijn nagenoeg alle haven- en scheepvaartopleidingen (VMBO, MBO, HBO en Master of Science) van het College geconcentreerd.

Het gezichtbepalende ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau Neutelings Riedijk architecten BV telt veertien verdiepingen en biedt plaats aan een kleine 2.000 leerlingen en studenten. Op de hoogste verdieping is een conferentiezaal beschikbaar met een capaciteit van 350 personen. Het is zo ontworpen dat het onderwijsconcept van het Scheepvaart en Transport College volledig tot zijn recht komt. In dit onderwijsconcept wordt gewerkt met "high tech" innovatieve leermiddelen. Naast diverse practica waaronder een complete machinekamer zijn dit onder andere simulatoren voor de nautisch en logistieke activiteiten. Het Scheepvaart en Transport College heeft het grootste "simulatorpark" op dit gebied ter wereld.
Door het opdelen van het gebouw in afdelingen gesitueerd rondom een plein met loggia en vide, wordt voorkomen dat de gebruikers van het gebouw een gevoel van massaliteit krijgen.

Ook een aantal bedrijven behorend tot de STC-Group zijn in het gebouw gevestigd. Dit zijn bedrijven die vanuit het Scheepvaart en Transport College wereldwijd opleidingen en adviezen verzorgen voor de transportketen. Tot de STC-Group behoren naast het Scheepvaart en Transport College: MSR (Maritime Simulation Rotterdam), Dynamar Consultancy, International Maritime Transport Academy en de deelnemingen Safeway Maritime Rotterdam en Maritime Human Resource Rotterdam evenals de STC-vestigingen in Zuid-Afrika, Vietnam, de Filippijnen en Oman.

Ook het kantoor van de Vereniging Opleidingsschip "De Eendracht" krijgt een plek in het gebouw.

Rotterdam Transport Schools
Met het nieuwe gebouw is een belangrijke stap gezet in de concentratie van Rotterdamse opleidingen voor de haven- en scheepvaartsector. Onder de projectnaam Rotterdam Transport Schools wordt deze concentratie (ook wel Brainport genoemd) door diverse partijen, waaronder de gemeente Rotterdam en de stichting Kennisinfrastructuur Mainport Rotterdam (KMR) gestimuleerd en gefaciliteerd.



STC-conferentiezaal bovenop de nieuwbouw gehesen


ROTTERDAM 26/10 - Vandaag wordt in Rotterdam de conferentiezaal op de nieuwbouw van het Scheepvaart- en Transport-College gehesen. De operatie moest vorige week vanwege de wind worden uitgesteld. Ronald Koelink maakte foto's van de voorbereiding en de hijsklus zelf.

Foto (c) Ronald Koelink

Foto (c) Ronald Koelink


Met het ophijsen en monteren van de conferentiezaal, aan de bovenste verdieping, wordt een belangrijke mijlpaal bereikt van het nieuwbouw-project. Het 350 ton wegende gevaarte wordt opgehesen en op 60 meter boven de grond in het gebouw geschoven. Foto's © Ronald Koelink

Foto (c) Ronald Koelink

Foto (c) Ronald Koelink



Uitstel

Kranen staan klaar... Foto (c) Ronald Koelink

De kranen staan klaar, maar de hijsoperatie is uitgesteld.
Foto © Ronald Koelink

Voorbereiding van de lift. Foto (c) Ronald Koelink

Voorbereiding voor de hijsklus. Foto © Ronald Koelink

Conferentiezaal op de grond. Foto (c) Ronald Koelink

De nieuwe conferentiezaal op de grond. Foto © Ronald Koelink

Kijk mee op de webcam.

Zie ook:


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    Ik wens mijn collega’s veel werkvreugde toe, op onze toekomstige werkplek.
    Jos Hubens
    Docent Binnenvaartkunde

    Jos Hubens (Email) - 31 Oktober '04 - 15:20



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel