Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

09 Jul '07 -Parlement geeft RIS groen licht

DEN HAAG 9/7 - Als de Eerste Kamercommissie V&W er vandaag niets tegenin brengt, wordt de wijziging van de Scheepvaartverkeerswet morgen door de Eerste Kamer bij hamerslag goedgekeurd. Op 5 juli gebeurde dat al in de Tweede Kamer. Na publicatie in het Staatsblad zal de Europese richtlijn over de invoering van River Information Services (RIS) in Nederland wettelijk geregeld zijn.

Zie ook:

In de RIS-regelgeving is de privacy van varenden een heikel punt. Menigeen in de sector vraagt zich intussen af of de aanhouding van het containerschip Duricha op zondag 3 juni wel geoorloofd was volgens de privacy-regels. Rijkswaterstaat hield in het RIS-overleg van 28 juni voet bij stuk; de sluiswachter van de Kreekraksluis had zich, met het voorleggen van volgens haar ondeugdelijke RIS-gegevens aan een functionaris van het KLPD zonder hem daadwerkelijk inzage te geven in het informatieverwerkend systeem IVS90, 'gehouden aan haar instructies'. Het voorval speelt geen rol in de nota van antwoord die staatssecretaris Tineke Huizinga eerder naar de Tweede Kamer stuurde. De Kamer is er ook niet op teruggekomen, het aannemen van de wetswijziging was een hamerstuk.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel