Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

VAART!Beurskrant

26 10 05Europort Maritime grootste beurs ooit in Ahoy'

Winnaar Maritime Innovation Award bekend op openingsdag Europort Maritime

ROTTERDAM 26/10 Persbericht Europort Maritime - 784 maritieme exposanten, 9 hallen met een totale oppervlakte van 60.000 vierkante meter en conferenties waaronder een internationaal congres voor de baggerindustrie: de nieuwe maritieme vakbeurs Europort Maritime is er één van superlatieven. Speciaal voor deze vakbeurs voor de héle maritieme sector werden twee demontabele hallen op het terrein van Ahoy' opgetrokken. Ook het Sportpaleis, bekend van onder meer de Rabobank zesdaagse van Rotterdam en het ABN AMRO World Tennis Tournament, wordt tijdens de beurs volledig bezet door exposerende bedrijven.

Europort Maritime 2005 is de grootste internationale maritieme vakbeurs ooit in Nederland georganiseerd. Ook voor Ahoy' is de grootte een primeur: nooit eerder organiseerde de Rotterdamse locatie voor beurzen en evenementen een beurs van deze omvang. Europort Maritime is ontstaan uit de samenvoeging van de beurzen Europort (Amsterdam RAI) en Rotterdam Maritime (Ahoy') en vindt plaats van 1 tot en met 5 november in Ahoy' Rotterdam.

Centrum voor innovaties
Europort Maritime wordt door veel bedrijven aangegrepen voor het introduceren van de nieuwste producten en diensten. Maar liefst 110 noviteiten werden reeds aangemeld bij de organisatie. Tijdens de openingsdag wordt bovendien de winnaar van de Maritime Innovation Award bekendgemaakt. De prestigieuze prijs voor de meest innovatieve nationale maritieme vinding van het afgelopen jaar, kende een bijzonder spannend voortraject met 20 inzendingen. Met drie zeer innovatieve oplossingen in de finale belooft de bekendmaking van de winnaar een zeer spannend slot te worden.

Bezienswaardigheden
Tijdens Europort Maritime wordt een veelheid aan maritieme producten en diensten geëxposeerd. Publiekstrekkers zijn onder meer een 4 meter grote scheepsschroef, een snijkop van een baggerschipzuiger van bijna 4 meter, twee kolossale ankers van ca. 5 meter groot, een duiktank, complete stuurhuizen van binnenvaartschepen en een presentatiesimulator van de brug van een schip.

Enkele hoogtepunten uit het programma:


1 november 

11.00 uur: Opening
13.00 uur: Maritime ontmoetingsdag KNVTS en VNSI
16.00 uur: Uitreiking Maritime Innovation Award 2005 - Prestigieuze prijs voor meest innovatieve maritieme vinding

2 november
Europort Martime Forum by Mareforum (Hilton Hotel Rotterdam) Internationaal congres voor reders & scheepsbouwers

2-4 november
CEDA Dredging Days - Internationaal congres voor de baggerindustrie

2-3 november   
Digital Ship / Tanker Operator conferences - vakinhoudelijke conferenties

5 november
Visserijdag

Data en openingstijden
Europort Maritime is geopend op dinsdag 1 november van 11.00 tot 18.00 uur, woensdag 2 november van 11.00 tot 22.00 uur , donderdag 3 november van 11.00 tot 22.00 uur, vrijdag 4 november van 11.00 tot 18.00 uur en zaterdag 5 november van 10.00 tot 17.00 uur. Bezoekers kunnen zich gratis toegang verschaffen door middel van registratie vooraf op de website. Ter plaatse is toegang gratis op vertoon van de uitnodigingskaart. Zonder uitnodiging of voorregistratie betalen bezoekers € 25,- voor entree.

Meer informatie: www.europortmaritime.nl



Europort keert terug naar thuishaven - 10-10-05

"Europort komt weer thuis. De beurs is eens in Rotterdam gestart als Rotterdamse maritieme tentoonstelling en is op een gegeven moment aan de RAI in Amsterdam verkocht. De RAI heeft de beurs verder ontwikkeld tot hoogwaardig internationaal evenement. Aan ons nu de uitdaging om de beurs nóg verder te verankeren in de internationale maritieme agenda."

Dat zei beursorganisator Peter Niemantsverdriet, Exhibition Manager van Ahoy' Rotterdam net voor de laatste editie van Rotterdam Maritime. Deze vakbeurs werd dertien jaar geleden geïntroduceerd onder de noemer Haven & Binnenvaart, later herdoopt in Binnenvaart & Visserij (BiVi) en vervolgens als Rotterdam Maritime in de markt gepositioneerd.

Niemantsverdriet en zijn team waren nauw betrokken bij de organisatie van alle dertien edities van de vakbeurs voor binnenvaart en visserij en aanverwante sectoren. Niemantsverdriet: "Met Rotterdam Maritime waren wij volledig toegewijd aan de maritieme industrie. Met de samenvoeging van Europort en Rotterdam Maritime zal de nieuwe beurs Europort Maritime de gehele maritieme cluster bedienen.

De beurs bestaat uit de volgende sectoren: scheepsbouw en onderhoud, baggerindustrie, koopvaardij, offshore, havendiensten, overheid, internationale Rijn- en binnenvaart en beroepsvisserij. Europort Martiime zal als internationale vakbeurs voor de hele maritieme industrie in de markt worden gezet, die plaats vindt in het hart van deze industrie: Rotterdam. Met deze nieuwe, écht grote vakbeurs verwachten we dat de spin-off erg groot zal zijn voor de stad Rotterdam. Daarom zijn we als Ahoy' volop in gesprek met Rotterdam Marketing over hoe we Europort Maritime én Rotterdam nog beter kunnen positioneren in de internationale markt."

Aan de wieg van de maritieme beurzen in Nederland
Peter Niemantsverdriet kent en kende Europort als geen ander. "Europort is toen de beurs eigendom werd van de RAI steeds internationaler geworden." Niemantsverdriet begon in 1967 als vertegenwoordiger van Europort Tentoonstellingen. "We zaten in het havengebied aan de Waalhaven Zuidzijde 44, waar we de tentoonstelling een flink aantal jaren hebben georganiseerd voordat deze naar de RAI overging. De afgelopen vijf jaar hebben we bekeken of er een samenwerkingsverband kon worden opgezet voor de organisatie van Europort en die van Rotterdam Maritime. Dat gebeurde op nadrukkelijk verzoek vanuit branche organisaties, zoals Holland Marine Equipment.
'Uiteindelijk is er gekozen voor samenvoeging, waarbij Ahoy' Europort overnam en Rotterdam Maritime en Europort samen werden gevoegd tot één nieuw maritiem evenement: Europort Maritime. Uit marktonderzoeken bleek namelijk dat Rotterdam als locatie door veel bezoekers en exposanten beter gewaardeerd werd dan Amsterdam. Vanuit die uitgesproken voorkeur zijn wij verder gaan redeneren en zal Europort Maritime worden doorontwikkeld.'
 
Feeling met de industrie
Volgens de beursorganisator heeft het succes van een (vak)beurs te maken met degene die hem organiseert. Hij/zij moet in ieder geval feeling hebben met de industrie en weten wat daarin speelt. Verder is het hebben van een goede adviescommissie van essentieel belang. Daarin moeten vertegenwoordigers zitten van branches die op de beurs zullen zijn. "Ik weet hoe je een beurs moet organiseren", zegt Niemantsverdriet, "maar zij weten hoe hun markt eruit ziet. Daarop bewerk je die markt, stem je de organisatie van de beurs op af en bewaak je de kwaliteit. Dat gebeurt dus ook voor Europort Maritime."

"Tegenwoordig gaat veel per e-mail en telefoon. Misschien is het ouderwets van mij, maar ik kijk iemand liever in de ogen. Dat is makkelijker zaken doen. Op de beurs Europort in Amsterdam hadden we als Ahoy' een eigen stand, waar we in een ontspannen sfeer met onze klanten spraken en nieuwe zakencontacten legden."
Niemantsverdriet concludeert dat de ambiance van de beurs door de deelnemers wordt bepaald. "Daar kunnen wij hen alleen in adviseren. Het is wél zo dat de ambiance op de beurs in Rotterdam wat gezelliger en informeler was dan de Amsterdamse. Rotterdam is zakelijk, maar niet afstandelijk. Veel standhouders gaan zelfs bij elkaar op bezoek. Daar komt bij dat wij als beursorganisator flexibel en servicegericht zijn. Dat is waardoor de klant zich thuis voelt in Ahoy'."

(advertentie)

Hi there! Your site is cool!
Chuke (Email) (URL) - 16 03 06 - 17:58


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel