Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

05 Jul '07 -Belastingdienst erkent afloskapitein als zelfstandig ondernemer

AMSTERDAM 4/7 – FNV Zelfstandigen, belangenbehartiger voor meer dan 8.000 zelfstandige ondernemers zonder personeel (zzp’ers), heeft met de Belastingdienst overeenstemming bereikt over de zelfstandige status van afloskapiteins.

Zie ook:

Een afloskapitein stelt zich voor een bepaalde opdracht beschikbaar aan scheepvaartondernemingen voor het aflossen van de schipper-eigenaar of als kapitein. Al sinds 2001 bestond onenigheid over de status van deze beroepsgroep. De Belastingdienst besloot in dat jaar afloskapiteins als werknemers aan te merken in plaats van als zelfstandige ondernemers. De dienst zag de inkomsten van een afloskapitein als resultaat uit overige werkzaamheden.

FNV Zelfstandigen is met de afloskapiteins van mening dat deze inkomsten moeten worden aangemerkt als winst uit een onderneming, vooral omdat er een niet te verwaarlozen kans bestaat dat een afloskapitein verlies lijdt.

Eenduidige richtlijn
FNV Zelfstandigen heeft de beslissing van de Belastingdienst uit 2001 namens verscheidene afloskapiteins bij diverse rechtbanken aangevochten. Om een eenduidige richtlijn voor al deze rechtzaken te verkrijgen, werd ook een procedure bij de Hoge Raad opgestart. Daar dergelijke procedures vele jaren duren, zijn de partijen, op voorstel van de Belastingdienst, met elkaar om de tafel gaan zitten.

De onderhandelingen hebben geresulteerd in de overeenstemming tussen beide partijen om de afloskapiteins alsnog de status van zelfstandig ondernemer te geven, de status die de afloskapiteins zelf prefereren. Met dit akkoord zijn de geschillen opgelost en is de procedure bij de Hoge Raad ingetrokken.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    fnv loopt weer eens achter feiten aan belastingdienst heeft in 2006 proces tegen een aflosser verloren en sindsdien is een aflosser door de belastingdienst erkent dus fnv niet met andermans veren pronken

    wil van laak (Email) - 06 Juli '07 - 12:46


    Allemaal ten dele waar ! de rechtzaak om niet als werknemer aangemerkt te worden is door ondergetekende in 2004 al aangespannen .De zitting was op 3 februari 2005 voor de tweede enkelvoudige belastingkamer te Den Haag onder kenmerk BK-04/01986
    De uitspraak was op 17 februari 2005 en is m.n.v. de opdrachtgevers gunstig uitgevallen, want zij werden hierdoor gevrijwaard van naheffingen loonbelasting.
    Ik ben zelf ook nieuwsgierig naar degene die het zelfstandig ondernemerschap bij de Hoge Raad heeft aangespannen.
    Oege Brink

    O.J.Brink (Email) - 07 Juli '07 - 18:59



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel