Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

29 Jun '07 -Charterrederijen slaan handen ineen

LELYSTAD 29/6 - De grootste zeil- en motorcharterrederijen van Nederland gaan op 1 januari fuseren. Het gaat om de Hanzestad Compagnie uit Lelystad, de Zeilvaart uit Enkhuizen, de Zeilvloot Lemmer-Stavoren en de motorchartervloot Channel Cruises Holland uit Monnickendam.

Zie ook:

Dat heeft directeur Pouwel Slurink van de Lelystadse vloot vrijdag bekendgemaakt. Ze gaan verder onder de naam Naupar, dat staat voor nautische partners. Reden voor de fusie is een grotere slagkracht. ‘De vrijetijdsmarkt is een vechtersmarkt. We willen een grotere rol gaan spelen in het dag- en verblijfstoerisme.’

De Zeilvaart en Zeilvloot Lemmer-Stavoren waren al eerder gaan samenwerken. Met ingang van dit jaar voegde Channel Cruises Holland zich daarbij.

Kiezen voor een schip
In De Stentor zegt Slurink: 'De concurrentie van andere vormen van vrijetijdsbesteding is enorm. We willen dat mensen eerder gaan kiezen voor een schip, als ze met de familie, hun bedrijf of zakenrelaties iets willen gaan doen.'' Naupar wil zich ook meer gaan richten op nautische evenementen.
De vloot van de vier rederijen ligt in zestien havens rond het voormalige Zuiderzeegebied en blijft daar ook liggen. Jaarlijks zullen een kwart miljoen gasten aan boord gaan van de 143 traditionele zeilschepen en 26 motorschepen met driehonderd bemanningsleden en honderd cateringmedewerkers. Verder telt de nieuwe organisatie veertig kantoormedewerkers. De vloot heeft een gezamenlijke ligplaatslengte van 6 kilometer. Naupar heeft verder een restaurant en vijf buitenlandse vaargebieden.

Holding
De nieuwe holding wordt aangestuurd door een tweekoppige directie: Pouwel Slurink (Hanzestad Compagnie) en Laurens Winkel (‘de Zeilvaart’/ Zeilvloot Lemmer-Stavoren en Channel Cruises Holland), waarbij Winkels focus ligt op strategie en Slurinks activiteiten zich met name toespitsen op de operatie. De operationele directie bestaat uit Maurice Peeters (operationeel directeur), Hetty Schinkel (financiën), Jeanette van Tellingen (marketing) en Jan Timmermans (motorschepen/ individueel). De kantoororganisatie is verdeeld over Enkhuizen, Monnickendam en Lelystad, waar ook het holdingkantoor van NAUPAR wordt gevestigd. Alle vestigingen en alle havens blijven gehandhaafd. Op enkele functionele verschuivingen na zijn er geen personele consequenties.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel