Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

24 Mei '08 -Stroomuitval en stremming door autokraan

HALDENSLEBEN 25/5 - De uitgestoken autokraan van het Nederlands motorschip Maartje zette zaterdag 35.000 huishoudens in de regio Altmark (Haldensleben, Gardelegen en Salzwedel) veertig minuten zonder stroom en stremde het Mittellandkanaal. Dat meldt een woordvoerdster van energiebedrijf E.ON Avacon in Helmstedt via het Duitse persbureau DPA.

Zie ook: 

Volgens de politie in Stendal kwam de autokraan van de Maartje in de haven van Bülstringen in aanraking met een hoogspanningsleiding boven het kanaal. Daarop ontstond kortsluiting. De getroffen gemeenten werden via omleidingen van stroom voorzien. Door het ongeval bleef het Mittellandkanaal de hele zaterdag gestremd. Een tiental binnenschepen werd daardoor opgehouden.

 


Autokraan raakt hoogspanningsleiding 

LÜNEN 27/6/07 - De autokraan van een Nederlands schip heeft gisteravond op het Datteln-Hammkanaal bij Lünen (km 9,6) een hoogspanningsleiding geraakt. De kraan knikte, de auto raakte te water, persoonlijke ongelukken deden zich volgens de Wasserschutzpolizei niet voor.

De schipper wilde de auto even voor negen uur 's avonds tussen de voetgangersbrug Minister Achenbach en Brunnenstraßen-Brücke aan boord zetten. Hij zag daarbij de hoogspanningsleiding boven het kanaal over het hoofd. Na het knikken van de kraan ging de auto niet helemaal ten onder, maar bleef in de kraan hangen. De Wasserschutzpolizei Datteln heeft de vaarweg direct gestremd voor de scheepvaart. De brandweer van Dortmund hees de auto aan de wal.

Omdat het schip met de geknikte kraan niet verder kon varen, werd de kraan afgebrand en aan dek gelegd. Een functionaris van elektriciteitsbedrijf RWE kon vannacht geen schade aan de hoogspanningsleiding vaststellen, daar wordt bij daglicht opnieuw naar gekeken. WSP Datteln maakte om 03:45 uur een einde aan de stremming. Andere schepen hebben er geen hinder van gehad.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    tja wat nog tezeggen he? tword een gewoonte.

    strax krijgen we echt dat de kraan verzegeld worden en dan pas weer omhoog mag als er een funcionaris is geweest!zoals de hongaren het willen hebben op de main!we verdienen nu al zoveel kunnen we geen 3 min langer stil liggen om de vrouw aan de wal tegooien?want het schip moet wel verder varen he!!

    erik (Email) - 26 Mei '08 - 05:52


    Het vorige geval is alweer zolang geleden, dat kan ik mij niet meer herrinneren.
    En de hele discussie eromheen ook niet.
    En de mailing van de verzekering omtrent omhoogstaande autokranen ook niet.
    Sorry.

    hc (Email) - 26 Mei '08 - 10:23


    ik heb geen mailing gehad hoor van de efm volgens mij ? heb ik wat gemist?

    erik (Email) - 26 Mei '08 - 10:44


    Dit is binnen een korte periode al de x autokraan die voor problemen zorgt. Mittellandkanaal, gasleiding Donau, Lunen en nu deze weer.Komt dit door de haast die men heeft of is dit een gevolg van het personeelsbeleid (lage lonen landen)?
    mvg
    Geert

    Geert Sap (Email) - 26 Mei '08 - 14:10



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel