Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

19 Jun '07 -Scheepsrovers slaan slag in Dordt

DORDRECHT 19/6 - In het Wantij wordt de laatste tijd regelmatig 's nachts op schepen ingebroken, meldt Kantoor Binnenvaart in een e-mail nieuwsbrief aan de leden. VAART! krijgt ook meldingen van drie sleepboten die, liggend langszij de Rene Siegfried en Tourmalijn, tijdens Vaart in Dordt bestolen zijn.

Het bezoek is volgens Kantoor Memo voornamelijk gericht op elektronische apparatuur: tv's, dvd-spelers, laptops en andere makkelijk mee te nemen spullen. Eén van de leden van Kantoor Binnenvaart overkwam dit in de afgelopen week. Tot overmaat van ramp werd ook nog zijn fiets die aan dek stond meegenomen als transportmiddel. En hij was nota bene aan boord, zelfs zijn hond was niet aangeslagen en de stuurman voorop was ook niet wakker geworden.

Aangifte gedaan
Van een buurman hoorde hij later dat deze ook al visite had gehad en in één van de volgende nachten was het opnieuw raak bij een ander schip. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie te water en heeft ook de havendienst in kennis gesteld. Tot zijn verbazing hoorde hij van de havendienst dat hij de enige was die hiervan melding had gemaakt. Da's jammer vond de havendienst, "want als wij hiervan beter op de hoogte worden gehouden, kunnen we samen met de politie veel gerichter actie ondernemen."

De onfortuinlijke schipper heeft in elk geval een beveiligingsbedrijf om advies gevraagd over het hang en sluitwerk of elektronische alarmering om een volgende keer zo mogelijk te voorkomen.
 
Als het kalf verdronken is...
'Wellicht is het een goed idee dat u ook nog eens kritisch (laat) kijk(t)(en) naar uw toegangen naar de woning', adviseert Kantoor Binnenvaart. 'Hoe makkelijk/uitnodigend is het voor een ongewenste gast eens een kijkje te nemen, wat ligt er in het zicht en voor het grijpen? Bedenk dat het niet alleen de directe schade is waar u mee te maken krijgt. Als bijvoorbeeld een computer met software, foto's of documenten verdwijnt, wat dan...? En dan dat gedoe met aangifte, verzekering en dat soort dingen. De tijd die je kwijt bent en het gevoel dat een ander in je spullenheeft zitten snuffelen.'
 
'Mocht bovenstaande u ondanks uw voorzorgsmaatregelen toch overkomen, dan horen wij dat graag', aldus Kantoor Binnenvaart. De binnenvaartorganisatie kan dan anderen waarschuwen, maar weet dan ook op welke plaatsen dit soort zaken meer dan gemiddeld voorkomen. 'Bij overleg met politie of andere instanties hebben we dan argumenten om te gebruiken.'


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    Bij ons was het begin juni ook raak in Dordt. Hebben ze onze laptop uit de stuurhut gestolen. Ook terwijl we gewoon aan boord waren…. Ik heb aangifte gedaan bij de waterpolitie. Dan mag je toch verwachten dat ze dat ook even doorgeven aan de havendienst.

    Peter (Email) (URL) - 20 Juni '07 - 07:50


    S,nacht stiekem op de loer liggen met een knuppel en die gasten flinke klappen verkopen, afblijven van iemands spullen moeten ze maar leren als de politie er niks aan doet.

    Marco (Email) - 20 Juni '07 - 09:27


    kielhalen met moed weer in worden,voor dieven.

    j besjes (Email) - 20 Juni '07 - 18:29


    Ze zijn vorige week ook in de 2e merwede haven aan de gang geweest bij minimaal 4 schepen en we hebben allemaal aangifte gedaan.

    Nathalie (Email) - 20 Juni '07 - 18:45



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel