Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

10 Jun '07 -CCR standaardiseert AIS-apparatuur voor de binnenvaart

STRAATSBURG 10/6 - De CCR (Centrale Commissie voor de Rijnvaart) heeft in de voorjaarsvergadering van 30 mei vereisten en controlevoorschriften voor AIS-apparatuur aangenomen. De standaard geldt vanaf 1 april 2008, voor afwijkende AIS-apparatuur is er een overgangstermijn tot 31 december 2011.

Zie ook:

De CCR verwacht dat deze in de zeevaart reeds verplichte apparatuur, in de komende maanden ook in de binnenvaart steeds meer gebruikt zal worden en dat het gebruik daarvan aan boord van binnenschepen, net als de marifoon, over enkele jaren vanzelfsprekend zal zijn.

Inland AIS
Inland AIS, het op de binnenvaart afgestemde automatische identificatiesysteem, is het meest verbreide automatische systeem voor het volgen en opsporen van schepen, stelt de CCR. Met de invoering van dat systeem worden de veiligheid en het goede verloop van de scheepvaartverkeer evenals de bescherming van het milieu verder verbeterd.

Door de vroegtijdige aanneming van de standaard hoopt de CCR aan de ontwikkelaars en de gebruikers de noodzakelijke zekerheden voor hun planning en investeringen te bieden, en het invoeren van het Inland AIS-systeem ook op andere vaarwegen dan de Rijn te bevorderen.

Typegoedkeuring
De teststandaard voor Inland AIS neemt zoveel mogelijk de actuele vereisten voor AIS-apparatuur op zeeschepen in aanmerking, opdat deze AIS-apparatuur probleemloos aan de specifieke benodigdheden van de binnenvaart aangepast kan worden en de typegoedkeuringsprocedures voor Inland AIS-apparatuur zo eenvoudig mogelijk kunnen verlopen.

De Centrale Commissie voorziet bovendien, met ingang van 1 april 2008 uitsluitend nog de inbouw van AIS-apparatuur die aan deze Standaard voldoet, op Rijnvaartschepen toe te staan, nog tot 31 december 2011 het gebruik van IMO Class A Transponders die op binnenschepen tot en met 31 maart 2008 aantoonbaar werden ingebouwd of die op zeeschepen zijn ingebouwd, toe te staan.

Expertgroep
De expertgroep "Tracking and Tracing on Inland Waterways" heeft de standaard ontworpen en zal indien noodzakelijk ook voorstellen voor de regelmatige aanpassing daarvan uitwerken. De CCR stelt voor de standaard in de Richtlijn 2006/87/EG over de technische voorschriften voor
binnenschepen op te nemen, om de toepassing van uniforme voorschriften voor de typegoedkeuring en de inbouw van Inland AIS-apparatuur op alle binnenvaarwegen van de Europese Unie te waarborgen.

Met het aannemen van de teststandaard evenals met de nog volgende wijzigingen van het Rijnvaartpolitiereglement en van het Reglement Onderzoek schepen op de Rijn worden de voorwaarden voor een veilig gebruik van Inland-AIS in de toekomst gecreëerd. Het aannemen van
deze standaard houdt geen verplichting tot uitrusten van de schepen in.

De Standaard, voluit genoemd “Inland AIS-apparatuur op binnenschepen overeenkomstig de standaard Volgen en opsporen van schepen in de binnenvaart – bedrijfs- en vermogensvereisten, testmethoden en vereiste testresultaten (Teststandaard voor Inland AIS)”, zal de komende weken op de website van de CCR worden gepubliceerd,


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    ik vind dit zo overdreven ze vergeten dat dit ook onze woning is en dat een beetje prive ook gewenst is zo hoeven onz niet overal te volgen als zo gewoon contoleren prima maar geen volg systemen

    cwj egas (Email) - 19 Juni '07 - 09:46



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel