Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

09 Jun '07 -BVB lanceert binnenvaartpostzegels

Postzegel BVBPostzegels BVBARNHEM 9/6 - Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB) heeft tijdens de jaarlijkse sponsordag 'eigen' postzegels gepresenteerd. De zegels worden uitgegeven door TNT Post en laten de beeld- creaties zien die het BVB de afgelopen jaren heeft uitgebracht van diverse scheepstypen.

Alle bezoekers van de sponsordag kregen een velletje van tien zegels mee om via hun post de binnenvaart te promoten. BVB-secretaris Kees de Vries reikte het eerste setje zegels uit aan BVB-voorzitter Roland Kortenhorst, met de 'opdracht' er gebruik van te maken op de post die hij ondermeer als Tweede Kamerlid en voorzitter van de Vaste Kamerfractie Verkeer en Waterstaat verstuurt.

Foto VAART!

Voorzitter Kortenhorst en secretaris De Vries met de nieuwe BVB-postzegels. Foto © VAART!

Klimaatverandering
Op uitnodiging van het BVB kwamen enkele honderden sponsors en familieleden naar Burgers' Zoo in Arnhem. Het meerendeel verkoos de dierentuin boven de vergaderzaal. In de 'Kilimanjaro Lodge' legde Janette Bessembinder van het KNMI uit wat er met het klimaat in de 21e eeuw aan de hand is. De binnenvaart lijkt in de toekomst rekening te moeten houden met hogere rivierwaterafvoeren in de winter en verder met extremere weersomstandigheden. Volgens BVB-secretaris Kees de Vries is er geen reden voor paniek. Een laagwatersituatie als in 2003 doet zich maar eens in de 16 tot 20 jaar voor en blijkt voor de binnenvaart nog goed beheersbaar. 

Plakstaalproef - Foto VAART!

Lichter bouwen en bij een lager scheepsgewicht meer lading meenemen lijkt nuttig, maar blijkt in de praktijk nog niet zo eenvoudig te realiseren. Wetenschappelijk medewerker Lex Vredeveldt van TNO demonstreerde met een aantal vrijwilligers uit de zaal het doorbuigen van verschillende materialen, van 4 mm staalplaat tot zogenaamd 'plakstaal' (een sandwich vandunner staalplaat met daartussen 'boterhamzakjesplastic'). De proef liet zien dat er nog wel iets te onderzoeken valt, maar Vredeveldt beloofde over een half jaar met resultaten naar buiten te komen.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel