Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

29 Mrt '07 -Hardinxveldse werf K. Damen onderuit

HARDINXVELD-GIESSENDAM 29/3 - Shipyard K. Damen in Boven-Hardinxveld is failliet, meldt het AD. Het personeel - 55 mensen - is vanmiddag bijgepraat door curator mr. E. Hoogendam. Dit gebeurde in het bijzijn van de vakbond. Bij het filiaal van de scheepswerf in Servië staan nog veel meer banen op de tocht: 200.

Zie ook:

Financiële tegenvallers met enkele Nederlandse projecten én aanloopverlies bij het opzetten van de werf in Servië liggen aan de basis van de teloorgang van het bedrijf aan de Rivierdijk. 'Voor zover ik nu kan beoordelen, zijn dit de belangrijkste oorzaken', zegt curator Hoogendam. 'Het faillissement is woensdag uitgesproken. Ik ben net begonnen met het onderzoek.'

De werf werd in 1927 opgericht als 'Scheepswerf Gebroeders Damen'. In het verleden rolden bij K. Damen sleep- en loodsboten, maar ook tankers en zandzuigers van de helling. De kans op een doorstart is volgens de curator erg klein. 'Maar dat zegt niets over de kansen voor de 55 mensen die door het faillissement op straat zijn komen te staan. Voor hen gaan we op zoek naar andere werkgevers.'

Een aantal medewerkers werkt al een leven lang bij de ’kleine’ Kommer Damen, zoals de oprichter van de werf in de volksmond heet. De ’grote’ Kommer Damen in Gorinchem is zijn neef.

De orderportefeuille van Shipyard K. Damen was niet leeg. De website vermeldt: 'Tug boat (design) for Tanzania Port Authority, Tanzania' (794), 'Mooring launches (design) for Tanzania Port Authority, Tanzania' (792 & 793), 'Offshore Hose- and Line handlers for Svitzer/Wijsmuller U.A.E.' (790 & 791), 'Harbour mooring launches for Svitzer/Wijsmuller U.A.E.' (787, 788 & 789), Mooring launch for Dubai Ports World, United Arab Emirates (786) en 'Chemical tanker for Koole Tanktransport at Zaandam' (784).

Hoogendam: 'Er werd tot voor kort nog gebouwd. En er was zicht op nieuwe opdrachten. Ook op de Servische werf waren schepen in aanbouw.' Maar door gebrek aan krediet konden de opdrachten niet meer worden uitgevoerd. Hoogendam zit vandaag ook aan tafel met de banken, de grootste schuldeisers van de werf.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel