Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

26 Mrt '07 -Schipper op toilet - schip aan de grond

WILLEMSTAD 26/3 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) uit Willemstad heeft zondag 25 maart tegen de schipper van een tanker proces-verbaal opgemaakt nadat zijn schip op het Hollandsch-Diep binnen de gemeente Moerdijk aan de grond was gelopen. Na onderzoek bleek dat dit gebeurde terwijl de schipper op het toilet was.

Het schip is na drie uur door een duwboot losgetrokken.

De 54-jarige schipper uit Duitsland voer omstreeks 06.30 uur ter hoogte van Noordschans toen hij de stuurhut verliet om naar het toilet te gaan. Hij verklaarde tegenover de Waterpolitie dat zijn met 1246 ton koolwaterstoffen geladen schip op de automaat voer. Bij het verlaten van de stuurhut draaide de armleuning van de stuurstoel vermoedelijk tegen de pook van de automaat. Hierdoor veranderde de koers naar stuurboord en kwam het schip achter de groene tonnnelijn. Op het moment dat de schipper weer boven kwam voer het schip vast op een daar opgeschoten zandplaat. Na drie uur werd het schip door een duwboot van de plaat getrokken. Er was geen schade aan schip en lading. Tegen de schipper werd proces-verbaal opgemaakt wegens 'slecht zeemanschap'.

Bij het onderzoek constateerde de Waterpolitie verder dat de tachograaf niet werkte. Het schip was daardoor tegen de voorschriften om 01.00 uur vertrokken en voer het al ruim vijf uur in de zogenaamde bloktijd. Hiervoor en voor het niet invullen van het vaartijdenboek maakte de Waterpolitie ook proces-verbaal op


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel