Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

22 Mrt '07 -EVO en FENEX: ‘Vertragingen ondermijnen betrouwbaarheid Rotterdamse haven’

ROTTERDAM 22/3 - De douane in Rotterdam houdt donderdag stiptheidsacties voor een betere cao. Deze acties leiden tot vertraging bij bedrijven. Verladersorganisatie EVO en de belangenbehartiger van de expediteurs, FENEX, maken zich grote zorgen over het grote aantal acties in de Rotterdamse haven.

Zie ook:

De stiptheidsactie is de zoveelste in een rij van arbeidsconflicten, die telkens weer tot leiden tot vertragingen. Eerder waren er stakingen bij de havenbedrijven ECT en Smit.

Betrouwbaarheid op het spel
'De betrouwbaarheid van de Rotterdamse haven staat op het spel', zegt EVO-directeur Dick van den Broek Humphreij. 'Het bedrijfsleven is telkens weer de dupe van een arbeidsconflict waar zij zelf geheel buiten staat. Daardoor komen goederen te laat aan en kunnen klanten niet worden bediend.' FENEX-directeur Liesbeth Slappendel stelt: 'Hoe langer dit voortsleept, hoe groter de schade. Hier moet dus snel een einde aan komen.'

Gevolg van acties en stakingen is dat bedrijven imagoschade lijden omdat zij niet hun afspraken over levering na kunnen komen. Van den Broek Humphreij: 'Dat is fnuikend voor de Nederlandse economie. De uitvoerders van deze acties beseffen niet dat verladers, en niet de minste, nu al kiezen voor andere Europese havens zoals Antwerpen en Hamburg. Zij laten Rotterdam liggen. De betogers zetten hiermee dus hun eigen baan op het spel.'


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel