Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

05 Mrt '07 -Ligplaatsspanning loopt op in haven Antwerpen

ANTWERPEN 5/3 - Het havenbedrijf bestoken met klachten is volgens ondervoorzitter Karel Verberght van de Vereniging van Belgische Reders der Rijn- en Binnenvaart (VBR) de enige manier om aandacht te krijgen voor de ligplaatsproblematiek voor binnenschepen in de haven van Antwerpen. Zaterdag liepen de spanningen tussen de schippers onderling hoog op. Eén belandde er in het ijskoude water.

Zie ook:

Een aan de buitenkant afgemeerde tanker maakte een wat bruuske beweging maakte, waardoor een vrachtschip tegen de kant aansloeg. De schipper was het zat, pakte een bijl om de draden van de tanker te kappen. Toen hij de collega met de bijl zag naderen vreesde de tankerschipper voor zijn leven en duwde de ander het koude water in. Op ATV doen beiden hun relaas. De commentaarstem voegt eraan toe: 'Dit soort voorvallen gebeurt steeds vaker in de Antwerpse haven. De schepen hebben te weinig plaats en daarom zijn de schippers snel geïrriteerd.'

Nergens naar buiten
De VBR onderschrijft de conclusie dat ruzies het gevolg zijn van een gebrek aan openbare ligplaatsen. 'Er zijn wel ligplaatsen beschikbaar, maar die zijn niet toegankelijk of er is geen verbinding met de openbare weg', zegt Verberght. 'Schippers kunnen overal liggen, ze hebben hun auto aan boord, maar ze kunnen bij geen enkel bedrijf naar buiten.' Het zijn de gevolgen van het verscherpte veiligheidsbeleid op last van Amerika na 9/11. 'Antwerpen is daarvoor gefeliciteerd, want ze hebben dat heel goed gedaan', merkt Verberght op. 'Wij hebben de orders gekregen van het havenbedrijf: laat de schippers klachten neerleggen, dan kunnen we als havenbedrijf met de organisaties naar een oplossing zoeken. Dat moet dan per bedrijf. Er moet gepraat worden en dat kan alleen maar onder druk, als er klachten zijn.'

Het havenbedrijf bevestigde aan ATV dat ze werk maakt van ligplaatsen voor binnenschepen. Er is een wachtdok in voorbereiding waar momenteel een milieueffectrapport voor wordt gemaakt.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel