Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

05 Mrt '07 -Frontale aanvaring op de Geldersche IJssel

GIESBEEK 5/3 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt de oorzaak van een zware kop-op-kop aanvaring tussen twee binnenschepen op de Geldersche IJssel bij Giesbeek. Rond het middaguur kwamen de twee schepen met elkaar in aanvaring. Er was aan beide schepen materiële schade maar er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Zie ook:

De schepen, het geladen beunschip Bos en Lommer en de lege tanker Majestic, naderden elkaar uit tegenovergestelde richtingen en hadden elkaar volgens de verklaringen van de schippers ruim van te voren al gezien. Toch konden ze blijkbaar niet voorkomen dat de schepen frontaal op elkaar botsten. Een matroos aan boord van het zandschip die de klap zag aankomen viel tijdens zijn vlucht naar achteren in de IJssel. Gelukkig was de snelheid van het schip gering en kon hij zich even later zelf weer aan boord hijsen.

Het zandschip raakte door de aanvaring lek op het voorschip maar door verschuiving van lading kon het gat boven water worden gebracht. De tanker liep dwars over het voorschip een scheur van ongeveer drie meter op. De scheur bevindt zich net boven de waterlijn. De certificaten van onderzoek van beide schepen zijn ingenomen. De schepen gaan naar en werf voor reparatie. Er geen stremming van het scheepvaartverkeer geweest.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel