Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

05 Mrt '07 -Passagiersschip de mist in

HARLINGEN 5/3 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) in Harlingen heeft zondag 4 maart de schipper van een passagiersschip bekeurd omdat hij in dichte mist op de Waddenzee voer zonder gebruik te maken van radar. Het schip moest de vaart staken en wachten op beter zicht.

Het zicht op de Waddenzee bedroeg ongeveer honderd meter. Volgens het Binnenvaartpolitiereglement mag bij slecht zicht op de vaarwegen tussen de zee en de havens aan de Waddenzee slechts gevaren worden als het schip gebruikt maak van radar. Een schip dat niet op radar vaart moet op de dichtstbijzijnde geschikte plaats gaan stilliggen.

De Waterpolitie hoorde omstreeks 12.45 uur over de marifoon dat een schip problemen had met de navigatie. Het schip kreeg af en toe informatie van de Brandaris. De Waterpolitie trof even later in de Blauwe Slenk een schip van de zogenaamde 'bruine vloot' aan zonder radar. Bij controle aan boord bleek dat het schip met twintig passagiers onderweg was van Vlieland naar Harlingen. Toen het schip uit Vlieland was vertrokken was het zicht nog goed; even later was het in dichte mist terecht gekomen.

Er was een radar aan boord maar de 43-jarige schipper uit Harlingen was niet in het bezit van een radardiploma en mocht het apparaat dus niet gebruiken. Hij maakte wel gebruik van een elektronische zeekaart op zijn laptop. Tegen de schipper werd proces-verbaal opgemaakt en het schip staakte de vaart en wachtte in Pannegat op zichtverbetering.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel