Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

03 Mrt '07 -Narrowboaters blokkeren Britse kanalen

WITSHIRE 3/3 - Zo'n 40 'narrow boats' blokkeerden zaterdag het Kennet and Avon canal in Wiltshire uit protest tegen het korten van overheidsbudgetten voor vaarwegonderhoud. Op veel meer plaatsen wordt gedemonstreerd. De Inland Waterways Association houdt een 'Funding Cuts Campaign', met veel protestdemonstraties in het 'Waterway Community Weekend' van 3 en 4 maart. In Londen voeren de narrow boats in januari over de Theems voor de parlementsgebouwen.

Zie ook:

Op de begroting van Defra, het Britse ministerie dat over de waterwegen gaat, prijkt een tekort van £200 miljoen. Vaarwegbeheerder British Waterways ondervindt er direct de gevolgen van. Volgens de plannen wordt het BW-budget voor 2007 gekort met £3,9 miljoen, een vermindering van 7% naar £48,5 miljoen. Eerder in 2006 werd het agentschap al met £3,2 miljoen gekort.

Op het totale budget van British Waterways, dat ook de beschikking heeft over commerciële geldbronnen, is de korting nog betrekkelijk bescheiden. Maar de opschudding onder de 'passionate users' is groot omdat het overheidsgeld de sluitpost is van een omvangrijk vaarwegverbeteringsprogramma, waarbij ook veel vrijwilligers betrokken zijn. Los van de bezuinigingsoperatie loopt er een project om het totaal aantal betaalde banen bij British Waterways van 1900 met 180 terug te brengen. Een E-petition aan 'Prime Minister' Tony Blair scoorde 7.207 handtekeningen van verontruste vaarweggebruikers.

Het parlement verwijt het ministerie 'financieel mismanagement' en houdt maandag 16 april in het National Waterways Museum te Gloucester een openbare hoorzitting over de bezuinigingsplannen. In de voorgaande weken wordt overlegd met allerlei betrokken organisaties.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel