ma di wo do vr za
Alle dagen actueel!

VAART!Nieuwsnet
als favoriet op
Technorati



Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

© 2002-2007
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed

Antwerpen betreurt congestietoeslag binnenvaart

ANTWERPEN 31/7 - Alfaport Antwerpen betreurt dat de containerbinnenvaart gelijktijdig voor Rotterdam en Antwerpen een congestietoeslag heeft ingevoerd. Volgens de federatie van Antwerpse havengeboden en logistieke ondernemingen kan de problematiek in beide havens niet met elkaar worden vergeleken. Lees verder...

Beide sluizen Fessenheim opnieuw gestremd

BAZEL 28/7 - De kleine sluis Fessenheim in het Grand Canal d'Alsace is vrijdag opnieuw uitgevallen door technische problemen. Zaterdagmorgen 04:00 uur waren de problemen verholpen.

Lees verder...

Vrachtschip vaart vakantiewoning binnen bij Grou

GROU 27/7 - Vrijdagmorgen om 4.30 uur heeft het 105 meter lange, leeg varende vrachtschip Victus een aanvaring gehad met de vakantiewoning Marsfintsjes op De Burd aan het Pikmeer (Prinses Margrietkanaal) in de gemeente Grou. Er vielen geen gewonden. Lees verder...

Vrijspraak na aanvaring spoorbrug over de Zaan

ZAANDAM 26/7 - De kantonrechter in Zaandam heeft de 56-jarige schipper van de tjalk die vorig jaar oktober tegen de spoorbrug over de Zaan voer, deze week vrijgesproken. De rechter vond het onbegrijpelijk dat de brugwachter, die de brug op afstand bediende, de tjalk niet had gezien en niet kón zien door de passerende tegenvaart. Hij noemde het onverstandig en in strijd met de veiligheid dat overheden op zo’n manier op de personeelskosten bezuinigen.

Lees verder...

Waterpolitie houdt dronken kapitein aan

IJMUIDEN 24/7 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft maandag in IJmuiden de kapitein van een Russisch zeeschip aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. Lees verder...

Britse vaarwegen grotendeels onbevaarbaar

LONDEN 23/7 - Hoog water en overstromingen maken het vaarwegennet in het midden en westen van Engeland grotendeels onbevaarbaar. Duizenden huizen zitten zonder water en elektriciteit. Volgens het Environment Agency heeft het water in de rivieren Severn en Thames sinds de zware overstromingen van 1947 niet meer zo hoog gestaan. Dinsdag en woensdag wordt het hoogste niveau verwacht.

Lees verder...

Steinweg neemt RST en Hanno Activa over

ROTTERDAM 23/7 - Handelsveem / Steinweg wil Rotterdam Short Sea Terminals (RST) en ECT Hanno Terminal ('Hanno Activa') volledig overnemen, blijkt uit een melding aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

Lees verder...

Kantoor Binnenvaart: Ligplaatstekort tast veiligheid aan

ROTTERDAM 22/7 - De veiligheid van de scheepvaart komt ernstig in gevaar, omdat niet aan de wettelijke rusttijden kan worden voldaan. Met die insteek gaat een werkgroep van Kantoor Binnenvaart de ligplaatsproblematiek te lijf. In Magazine Binnenvaart ('Schippers zijn problematiek ligplaatsen meer dan zat') zet voorzitter Erik van Toor van Kantoorbond ONS verdere plannen uiteen. Lees verder...

Containerbinnenvaart vraagt afhandelgarantie

ROTTERDAM 21/7 - De containerbinnenvaart heeft gegarandeerde afhandelcapaciteit bij de grote deepsea terminals nodig om door te kunnen groeien naar grootste modaliteit van de westhavens.

Lees verder...

Vlaamse regering zet wachthaven Wijnegem door

BRUSSEL 20/7 - De Vlaamse Regering heeft het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) 'Albertkanaal Wijnegem' definitief vastgesteld, op voorstel van minister Dirk Van Mechelen van Ruimtelijke Ordening. Daarmee komt de realisering van een wachthaven voor de binnenvaart snel dichterbij. Het plan wordt nu voorgelegd aan de Raad van State. Ook worden stappen gezet voor het benutten van de zone Ham Zwartenhoek voor economische activiteit in het kader van Economisch Netwerk Albertkanaal (ENA).

Lees verder...

UMTS-internetstoring Telfort na vijf dagen verholpen

20/7 - De UMTS-internettoegang van KPN/Telfort lijkt vrijdag na vijf dagen storing verholpen. Naar schatting 1500 tot 2000 varende ondernemers ondervonden er hinder van. De kaartjesautomaten op de NS-stations worstelden met hetzelfde probleem. De netwerkaanbieder beroept zich op 'overmacht'.

Lees verder...

Schuttevaer blij met 55 miljoen euro voor binnenhavens

ROTTERDAM 18/7 - De 55 miljoen euro die het kabinet samen met de regionale overheden wil steken in verbetering van de toegang tot de binnenhavens, is bij Koninklijke Schuttevaer goed gevallen. De extra impuls komt in de periode 2008-2011 geleidelijk beschikbaar, volgens het Beleidsprogramma 2007-2011 van Balkenende IV.

Lees verder...

Noodweer slaat kort en hevig toe

ANTWERPEN 17/7 - Een windhoos die over Antwerpen trof gaf het containerschip Rembrandttoren maandagmorgen vroeg het nakijken. De lading containers, die klaar stond op kaai 364 in het Graandok met bestemming Ceres containerterminal in Amsterdam, ging volledig onderuit.

Lees verder...

Explosieven breken Napoli in tweeën

LONDEN 17/7 - De MSC Napoli, het schip dat 18 januari tijdens storm vastliep op de Engelse kust bij Sidmouth, East Devon, is door bergers met explosieven in tweeën gedeeld. Het schip was te zwaar beschadigd om verder te kunnen varen. De romp is gescheurd en de delen van het schip werden feitelijk door de dekplaten bij elkaar gehouden.

Lees verder...

Schipper van kegelschip met 1,9 promille

SAMBEEK 17/7 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft vrijdag 13 juli bij sluis Sambeek op de Maas de schipper van een tanker aangehouden omdat hij te veel gedronken had. 1,9 promille, dat is meer dan twee maal de wettelijk toegestane hoeveelheid van 0.8 promille. Naast de bekeuring kreeg de schipper een vaarverbod van acht uren. Lees verder...

Rechter wijst eisen CNV/FNV af in geding tegen CBRB

ROTTERDAM 16/7 - De voorzieningenrechter in Rotterdam heeft vrijdag 13 juli alle vorderingen in kort geding van CNV en FNV tegen CBRB afgewezen en de beide bonden veroordeeld tot de kosten van het geding. Het CBRB wil de onderhandelingen over een nieuwe CAO nu zo spoedig mogelijk starten.

Lees verder...

Cruiseschip maakt brokken bij Zwolle

ZWOLLE 16 juli 2007 - Ruim tachtig Britse passagiers en vijftien bemanningsleden zijn maandagmorgen geëvacueerd van het cruiseschip Serena nadat het op het Zwarte Water op een stenen dam was gestoten en water maakte. Lees verder...

Maritieme industrie wil 'bottom up' innovatiebeleid

HME-jaarberichtMinister Van der Hoeven ontvangt jaarbericht maritieme toeleveranciers
ROTTERDAM 13/7 persbericht Holland Marine Equipment - Op 12 juli 2007 ontving minister Van der Hoeven van Economische Zaken van Pim van Gulpen, voorzitter van Vereniging Holland Marine Equipment (HME), het eerste HME-jaarbericht. Dit document is getiteld 'Samen sterk in waterwerk'. Het breekt een lans voor samenwerking in de maritieme industrie, waarbij de innovatieve kracht van kleinere bedrijven centraal staat. Inhoudelijk identificeert het rapport vier aandachtsgebieden: bottom up innovatie, personeel, klimaat en energie en export. Lees verder...

Planungsarbeiten für den Ausbau der Donau werden als TEN-Projekt angemeldet

BDB erwartet vom Bundesverkehrsminister weitere Schritte

DUISBURG 6/7 - Bundesverkehrsminister Wolfgang Tiefensee hat in der Sitzung des Verkehrsausschusses des Deutschen Bundestages am Mittwoch dieser Woche zugesagt, die Planungsarbeiten für den Ausbau der Donau vor Ablauf der Meldefrist am 20. Juli 2007 bei der EU-Kommission als TEN-Projekt anzumelden. Die Anmeldung ist zunächst auf die Planungsstufe beschränkt und erfolgt ohne Festlegung der späteren Ausbauvariante. Im Rahmen des TEN-Programms werden bis zu 50 % der entstehenden Planungskosten von der EU übernommen.

Lees verder...

Jentina maakt slagzij in Kleinhüningen

BAZEL 13/7 - Snel ingrijpen van het containerschip Vagebond heeft donderdagmorgen vroeg het 1350 ton metende Nederlandse ms Jentina V voor de ondergang behoed. Bij het lossen in Hafenbecken I van Rijnhaven Kleinhüningen schoof een deel van de lading aluminium plotseling naar stuurboord waardoor het schip dreigde te kapseizen. Het water stond aan de rand van de den.

Lees verder...

Nalatigheid oorzaak explosie Stolt Rom in 2006

ROTTERDAM 12/7 - De explosie aan boord van de binnenvaarttanker Stolt Rom (108 x 9,50 meter, 2158 ton) op 27 juni 2006 was het gevolg van oververhitting van de dekdoorvoer van de ladingpomp. Dat stelt de Toezichteenheid Binnenvaart van Inspectie Verkeer en Waterstaat in haar 12 juli gepresenteerde onderzoeksrapport.

Lees verder...

Parlement geeft RIS groen licht

DEN HAAG 9/7 - Als de Eerste Kamercommissie V&W er vandaag niets tegenin brengt, wordt de wijziging van de Scheepvaartverkeerswet morgen door de Eerste Kamer bij hamerslag goedgekeurd. Op 5 juli gebeurde dat al in de Tweede Kamer. Na publicatie in het Staatsblad zal de Europese richtlijn over de invoering van River Information Services (RIS) in Nederland wettelijk geregeld zijn. Lees verder...

Tankschip vaart zich vast onder spoorbrug Hattem

HATTEM 6/7 - De Spoorwegpolitie en de Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten stellen een onderzoek in naar het vastvaren van tankschip onder de spoorbrug ter hoogte van Hattem.

Lees verder...

Belastingdienst erkent afloskapitein als zelfstandig ondernemer

AMSTERDAM 4/7 – FNV Zelfstandigen, belangenbehartiger voor meer dan 8.000 zelfstandige ondernemers zonder personeel (zzp’ers), heeft met de Belastingdienst overeenstemming bereikt over de zelfstandige status van afloskapiteins. Lees verder...

Vaarverbod voor dronken schipper

SAMBEEK 3/7 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft maandag 2 juli om 11.00 uur proces-verbaal opgemaakt tegen een 57-jarige schipper uit Coevorden.

Lees verder...

Kalender

Zoeken...

Laatste Reacties


amj2008 (Zeilboot vaart bi…): van de zotte, de tolerantie is weer op 1000% gezet,…
ronald (Waterpolitie Amst…): Wanneer gaan de blauwe petten af? Dat gezijk! Dat n…
robert (Waterpolitie Amst…): goede zaak deze controle’s gebeurt alleen nog veel …
chris (Akkoord over nieu…): Als iedereen die zijn mond vol heeft over filipijne…
diana (Zeilboot vaart bi…): haha wat een sukkel zeg, gelijk vaarbewijs inlevere…
Ronald (Tentoonstelling o…): Heb ook in de jaren 70 op internaat gezeten bij de …
M Van straate (Aquapol blokkeert…): Het is maar hoe je het bekijkt je kan ook dingen zo…
spaans (Sleepboot Willeke…): is dit de ms maaike van chris van zwienen…het ijsse…
b.van.nes (CBRB ongerust ove…): ik denk dat het eens tijd wordt om ongerust over de…
J. Versluis (Aquapol blokkeert…): Ik haal hier jammer genoeg weer negatieve reclame u…

Archieven


01 Jul - 31 Jul 2008
01 Jun - 30 Jun 2008
01 Mei - 31 Mei 2008
01 Apr - 30 Apr 2008
01 Mrt - 31 Mrt 2008
01 Feb - 28 Feb 2008
01 Jan - 31 Jan 2008
01 Dec - 31 Dec 2007
01 Nov - 30 Nov 2007
01 Okt - 31 Okt 2007
01 Sep - 30 Sep 2007
01 Aug - 31 Aug 2007
01 Jul - 31 Jul 2007
01 Jun - 30 Jun 2007
01 Mei - 31 Mei 2007
01 Apr - 30 Apr 2007
01 Mrt - 31 Mrt 2007
01 Feb - 28 Feb 2007
01 Jan - 31 Jan 2007
01 Dec - 31 Dec 2006
01 Nov - 30 Nov 2006
01 Okt - 31 Okt 2006
01 Sep - 30 Sep 2006
01 Aug - 31 Aug 2006
01 Jul - 31 Jul 2006
01 Jun - 30 Jun 2006
01 Mei - 31 Mei 2006
01 Apr - 30 Apr 2006
01 Mrt - 31 Mrt 2006
01 Feb - 28 Feb 2006
01 Jan - 31 Jan 2006
01 Dec - 31 Dec 2005
01 Nov - 30 Nov 2005
01 Okt - 31 Okt 2005
01 Sep - 30 Sep 2005
01 Aug - 31 Aug 2005
01 Jul - 31 Jul 2005
01 Jun - 30 Jun 2005
01 Mei - 31 Mei 2005
01 Apr - 30 Apr 2005
01 Mrt - 31 Mrt 2005
01 Feb - 28 Feb 2005
01 Jan - 31 Jan 2005
01 Dec - 31 Dec 2004
01 Nov - 30 Nov 2004
01 Okt - 31 Okt 2004
01 Sep - 30 Sep 2004





Naar de openingspagina VAART!Actueel