ma di wo do vr za
Alle dagen actueel!

VAART!Nieuwsnet
als favoriet op
Technorati



Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

© 2002-2007
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed

Koninklijk lintje voor Jan Punt (AMVV)

AMSTERDAM 27/4 - Jan Punt, die ook na zijn pensionering bij de welzijnsorganisatie AMVV is doorgegaan met vrijwilligerswerk in de binnenvaart, is vrijdagochtend koninklijk onderscheiden. Burgemeester Job Cohen van Amsterdam speldde hem in de Beurs van Berlage het lintje op dat hem lid maakt van de Orde van Oranje-Nassau.

Lees verder...

Binnenvaartschip met zwavelzuur maakt water

MAASBRACHT 27/4 - Het motortankschip Impuls heeft donderdagavond op het Julianakanaal bij het Limburgse Maasbracht water gemaakt. Het schip is geladen met 445 ton zwavelzuur in een viertal tanks, maar lekte geen lading. Er was geen gevaar voor de omgeving. 'De zaak is onder controle', zei een woordvoerder van de brandweer rond middernacht. Lees verder...

Minister Van der Hoeven bij afzinken Galama-aquaduct (video)

Lees verder...

Werkbezoek scheepsbouw en innovatie minister van der Hoeven (video)

Lees verder...

Binnenreederei in Poolse handen

BERLIJN/WARSCHAU/BRESLAU 25/4 - De Poolse investeerder Fundusz Mistral in Warschau heeft Deutsche Binnenreederei AG (DBR) in Berlijn overgenomen, door een meerderheidsbelang in het aandelenkapitaal te verwerven. Mistral is sinds 2003 al eigenaar van de binnenvaartrederij Odratrans S.A. in Breslau. Door samenvoeging ontstaat één van de grootste binnenvaartrederijen in Europa, met meer dan 900 vaartuigen en 450.000 ton laadvermogen. Lees verder...

BVB: Binnenvaart kan klimaatverandering aan

ROTTERDAM 24/4 persbericht Bureau Voorlichting Binnenvaart - Het vervoer over de vaarwegen zal de gevolgen van de opwarming van de aarde merken, maar alle zeehavens en binnenvaartbestemmingen blijven in 2050 nog goed bereikbaar. Dat is de conclusie van Bureau Voorlichting Binnenvaart (zie gehele notitie 'De gevolgen van klimaatverandering voor de binnenvaart') nadat onderzocht is wat de gevolgen zouden zijn voor de vaardiepten op de grote rivieren wanneer de huidige klimaatscenario’s in 2050 werkelijkheid zouden worden.

Lees verder...

Prinses Margriet opent 50ste Nationaal Kamp Hattem

DEN HAAG / HATTEM 23/4 - Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent maandagmiddag 4 juni het 50ste Nationaal Kamp Hattem. Dat meldt het Koninklijk Huis. Lees verder...

Schipper krijgt proces-verbaal na aanvaring in Vlaardingen

VLAARDINGEN 23/4 - Personeel van de Zeehavenpolitie heeft zaterdagochtend proces-verbaal opgemaakt tegen een schipper na een aanvaring in de Koningin Wilhelminahaven. Lees verder...

Schip ramt spoorbrug bij Zoeterwoude

ZOETERWOUDE 22/4 - Een schip op het Rijn-Schiekanaal heeft zondag een spoorbrug bij het Zuid-Hollandse Zoeterwoude geramd. Lees verder...

Seine gestremd: containers overboord

22/4 - De scheepvaart op de Seine (richting Rouen) is sinds zondagochtend 11:00 uur gestremd wegens overboord gevallen en gezonken containers.

Lees verder...

Lysblink vlotgetrokken bij Terneuzen

TERNEUZEN 19/4 - Vanmorgen is in dikke mist de LYSBLINK aan de grond gelopen 500 meter beneden de Westhaven van Terneuzen. Lees verder...

Shell koerst op 1-1-2011 voor dubbelwandige tankers

PERNIS 18/4 - Shell wil vanaf 1-1-2011 alle depots in Europa alleen nog bevoorraden met dubbelwandige tankers. Volgens EBIS-gegevens zou op dit moment al 40% van de tankvloot dubbelwandig zijn en dat neemt alleen maar toe. Dat kreeg de tankvaartdelegatie (VBR, CBRB/OPTO, Kantoor Binnenvaart) te horen die woensdag door de oliemaatschappij was uitgenodigd in Pernis.

Lees verder...

Peijs wordt Europees coördinator vaarwegen

BRUSSEL / MIDDELBURG 18/4 - Karla Peijs, Commissaris der Koningin in Zeeland en oud-minister van Verkeer en Waterstaat, wordt Europees coördinator voor internationale TEN-T vaarwegprojecten. Zij maakte dat zelf bekend in een overzicht van nevenfuncties die ze bekleedt.

Lees verder...

Betere vrachten voor kleinste schepen

18/4 - De vrachtindex voor schepen tot 700 ton blijft sterk stijgen. De grafiek maakt zichtbaar hoe de trend in de vrachtprijsontwikkeling voor kleinere schepen steeds verder uitloopt op het gemiddelde.

Lees verder...

Kamer stemt in met Binnenvaartwet

DEN HAAG 17/4 -De Tweede Kamer heeft dinsdag op voorstel van Tineke Huizinga, staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, ingestemd met de invoering van de Binnenvaartwet. De wet vereenvoudigt de bestaande regels voor de binnenvaart en is een uitvloeisel van het programma ‘’Beter Geregeld’’. In dit programma wordt alle regelgeving van het ministerie van Verkeer en Waterstaat tegen het licht gehouden om te bekijken of zaken slimmer, beter en eenvoudiger kunnen worden geregeld.

Lees verder...

Controleactie brengt vaartijdovertredingen aan het licht

DEN HAAG 17/4 - Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft in de nacht van maandag op dinsdag een grootscheepse controle uitgevoerd op vrachtschepen. In totaal werden 29 schepen op de binnenvaarwegen gecontroleerd. Negen schepen waren in overtreding. Een schip werd stilgelegd omdat het personeel moest rusten, aldus een woordvoerder van de KLPD. Lees verder...

Bergers in actie voor Rus op Westerschelde

WALSOORDEN 16/4 - Bergers van Multraship Salvage B.V. en URS Salvage & Maritime Contracting N.V. hebben afgelopen nacht het op de Westerschelde gestrandde vrachtschip “Aleksandrov” (113 meter, Russische vlag) vlotgetrokken. Lees verder...

'Wegdiesel smeert beter dan gasolie met zwavel'

DELFT 13/4 - Wegdiesel met zijn additieven smeert veel beter dan de voor scheepsmotoren gebruikte gasolie mèt zwavel. Dat blijkt uit steekproeven van de Stichting Projecten Binnenvaart (SPB) in samenwerking met controlelaboratorium SGS. Directeur Ton Roos van het CBRB presenteerde vrijdag de eerste resultaten tijdens de vierde Binnenvaartinnovatiedag in Delft en concludeerde dat oudere scheepsdiesels zonder schade kunnen lopen op zwavelarme brandstof.

Lees verder...

Ideeën gezocht voor kleine vaarwegen

DELFT 13/4, bron: SenterNovem - Innovatieve ideeën, die kunnen zorgen voor een opleving van de binnenvaart op de kleine vaarwegen, worden beloond door het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Voor de periode 2007-2010 is een bedrag van EUR 900.000 beschikbaar.

Lees verder...

SP vraagt stemming over evaluatie van de liberalisering 1998

DEN HAAG 13/4 - Emile Roemer, nieuwkomer voor de SP in de Tweede Kamer, heeft donderdag in het debat over de nieuwe Binnenvaartwet in een motie gevraagd 'de liberalisering van de binnenvaart te evaluaren, te beschrijven wat de gevolgen hiervan zijn en de Kamer hierover binnen zes maanden te informeren'. Staatssecretaris Huizinga zag de motie niet zitten, ook uit de andere Kamerfracties kwam weinig steun. Over de motie wordt volgende week gestemd.

Lees verder...

Snelle actie door bergers op Westerschelde

TERNEUZEN 10/4 - Bergers van Multraship Salvage B.V. en URS Salvage & Maritime Contracting N.V. hebben vanmiddag de op de Westerschelde gestrande car-carrier 'Grande Argentina' (214 meter, 26.195 dwt, Zweedse vlag) uit zijn benarde positie bevrijd.

Lees verder...

Wegvervoer snoept marktaandeel af van binnenvaart

VOORBURG 10/4 - De binnenvaart in Nederland verliest, het wegvervoer wint marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van 2005, die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag publiceert. In 2005 ging 75% van het totale binnenlandse goederenvervoer over de weg. Dat is 2%-punt meer dan in 2002. Het aandeel van de binnenvaart nam in deze periode met 2%-punt af tot 23%. Lees verder...

Kanaalstremming door aanvaring bij Hörstel voorbij

HÖRSTEL 8/4 - Na de aanvaring van de met 1000 ton biodiesel geladen Duitse tanker Anna en het Poolse vrachtschip Ina met 1000 ton schroot, zaterdagavond bij Hörstel op de aansluiting van het Mittellandkanaal en het Dortmund-Emskanaal, is het Dortmund-Emskanaal nog gestremd. Het Mittellandkanaal is vannacht weer voor de scheepvaart vrijgegeven. Maandagmorgen vroeg lagen zo'n 50 schepen achter de stremming te wachten.

Lees verder...

Omgeslagen boot bij Rijnkm 491,5 geborgen

WIESBADEN/MAINZ 8/4 - Het zaterdagochtend omgeslagen werkvaartuig op de Rijn bij km 491,5 ter hoogte van Ginsheim Gustavsburg is zondagavond geborgen. Bij het ongeluk kwam een 77-jarige man om het leven. De 66-jarige booteigenaar wordt nog vermist, meldt de waterpolitie van Hessen.

Lees verder...

Huizinga enthousiast over bediening op afstand

DEN HAAG 6/4 - Staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat is enthousiast over de bediening op afstand van bruggen, sluizen en stuwen. 'Gezien onze positieve ervaringen met zowel veiligheid als gebruikers- en personeelsbeleving zie ik geen noodzaak het huidige proces te stoppen', zegt ze in antwoord op elf schriftelijke vragen van SP-Tweede Kamerlid Emile Roemer. Lees verder...

Inspectie aan de slag met risico-top 5 binnenvaart

ROTTERDAM 3/4 - De Inspectie Verkeer en Waterstaat gaat haar inspectieprogramma voor de binnenvaart afstemmen op de met de sector vastgestelde top 5 van risico's die mogelijk de veiligheid van binnenvaartschepen beïnvloeden. Dat maakte Peter van Dalen, hoofd van de IVW-toezichteenheid Binnenvaart maandag bekend tijdens de CBOB-jaarvergadering in Rotterdam.

Lees verder...

Huizinga steunt binnenvaart in 'Rijndekkend calamiteitenplan'

ROTTERDAM 3/4 - Staatssecretaris Tineke Huizinga (V&W) voelt wel voor een 'Rapid Reaction Team' voor de bestrijding van calamiteiten op de Rijn. In antwoord op het gezamenlijke voorstel van de Nederlandse binnenvaartorganisaties, zei ze maandag dat de Nederlandse vertegenwoordiging het zal inbrengen bij de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR).

Lees verder...

CBOB Binnenvaarttrofee voor Pierre Verberght

ROTTERDAM 2/4 - De Belgische binnenvaartcartograaf en 'Donau-paus' Pierre Verberght heeft maandagmiddag uit handen van de nieuwe staatssecretaris Tineke Huizinga (V&W) de CBOB Binnenvaartondernemerswisseltrofee 2007 in ontvangst genomen. Verberght was door de prijs totaal overrompeld. 'Ik draag zelfs geen stropdas', verontschuldigde hij zich. 'Vanavond gaan we naar Mainz om het Main-Donaukanaal nog eens na te kijken.' De prijs noemde hij 'heel sympathiek'. Lees verder...

Waterpolitie legt in dichte mist schepen stil op ijsselmeer

LELYSTAD 2/4 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) uit Lelystad heeft vrijdag 30 maart in dichte mist op het IJsselmeer twee binnenvaartschepen stil gelegd. Lees verder...

Kalender

Zoeken...

Laatste Reacties


Jacco v/d Zaag (Waterpolitie legt…): hoooi hoeist ? zijn jullie homo ? nou ik wel. ik wo…
Ton (Akkoord over nieu…): Morge allemaal Het is wat hoor al dat personeel, …
Ricardo Duijser (Akkoord over nieu…): Hebben de mensen die zo lopen te zeuren over de Fil…
Ricardo Duijser (Waterpolitie Amst…): boef zn m boef (boeven mv) [buf] iemand die dingen …
C. Janszn. ('Buit is binnen v…): Hoe is de voortgang? Is deze verbetering al bruikba…
amj2008 (Zeilboot vaart bi…): van de zotte, de tolerantie is weer op 1000% gezet,…
ronald (Waterpolitie Amst…): Wanneer gaan de blauwe petten af? Dat gezijk! Dat n…
robert (Waterpolitie Amst…): goede zaak deze controle’s gebeurt alleen nog veel …
chris (Akkoord over nieu…): Als iedereen die zijn mond vol heeft over filipijne…
diana (Zeilboot vaart bi…): haha wat een sukkel zeg, gelijk vaarbewijs inlevere…

Archieven


01 Nov - 30 Nov 2008
01 Okt - 31 Okt 2008
01 Sep - 30 Sep 2008
01 Aug - 31 Aug 2008
01 Jul - 31 Jul 2008
01 Jun - 30 Jun 2008
01 Mei - 31 Mei 2008
01 Apr - 30 Apr 2008
01 Mrt - 31 Mrt 2008
01 Feb - 28 Feb 2008
01 Jan - 31 Jan 2008
01 Dec - 31 Dec 2007
01 Nov - 30 Nov 2007
01 Okt - 31 Okt 2007
01 Sep - 30 Sep 2007
01 Aug - 31 Aug 2007
01 Jul - 31 Jul 2007
01 Jun - 30 Jun 2007
01 Mei - 31 Mei 2007
01 Apr - 30 Apr 2007
01 Mrt - 31 Mrt 2007
01 Feb - 28 Feb 2007
01 Jan - 31 Jan 2007
01 Dec - 31 Dec 2006
01 Nov - 30 Nov 2006
01 Okt - 31 Okt 2006
01 Sep - 30 Sep 2006
01 Aug - 31 Aug 2006
01 Jul - 31 Jul 2006
01 Jun - 30 Jun 2006
01 Mei - 31 Mei 2006
01 Apr - 30 Apr 2006
01 Mrt - 31 Mrt 2006
01 Feb - 28 Feb 2006
01 Jan - 31 Jan 2006
01 Dec - 31 Dec 2005
01 Nov - 30 Nov 2005
01 Okt - 31 Okt 2005
01 Sep - 30 Sep 2005
01 Aug - 31 Aug 2005
01 Jul - 31 Jul 2005
01 Jun - 30 Jun 2005
01 Mei - 31 Mei 2005
01 Apr - 30 Apr 2005
01 Mrt - 31 Mrt 2005
01 Feb - 28 Feb 2005
01 Jan - 31 Jan 2005
01 Dec - 31 Dec 2004
01 Nov - 30 Nov 2004
01 Okt - 31 Okt 2004
01 Sep - 30 Sep 2004





Naar de openingspagina VAART!Actueel