Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD

ma di wo do vr za
Alle dagen actueel!

VAART!Nieuwsnet
als favoriet op
Technorati



Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

© 2002-2007
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed

Gasolie in de Waal na aanvaring tanker met duwstel bij Weurt

WEURT 28/2 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) uit Nijmegen onderzoekt de oorzaak van een aanvaring op de Waal bij Weurt. Vanmorgen omstreeks 06.00 uur kwam een met gasolie geladen binnenvaarttanker in aanvaring met een duwstel, bestaande uit een duwboot en vier duwbakken. Door een scheur in een ladingtank verloor de tanker enige tijd gasolie. Een van de duwbakken van het duwstel raakte behoorlijk beschadigd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Lees verder...

Sluis St Andries eerder gestremd, tot 26 mei

ST.ANDRIES 28/2 - De sluis van St Andries is maandag door Rijkswaterstaat Limburg direct gestremd tot 26 mei wegens 'herstelwerkzaamheden'. De langdurige stremming was al gepland, maar zou aanvankelijk pas 11 maart ingaan.

Lees verder...

Sinds 1991 niet meer zoveel tonnen per schip in Duitsland

WIESBADEN 27/2 - Met 243,1 miljoen ton lading per schip is 2006 voor Duitsland het beste binnenvaartjaar sinds 1991. Het volume nam 2,7% toe ten opzichte van 2005, maar de vervoersprestatie bleef met 63,9 miljard tonkilometer 0,2% achter bij het vorige jaar. Dat blijkt uit voorlopige cijfers, download in pdf van het Statistisches Bundesamt in Wiesbaden. Het vervoer onder Duitse vlag nam relatief gering toe met 1% naar 81,8 miljoen ton.

Lees verder...

Beetje gasolie in Oude Maas na aanvaring

HEERJANSDAM 26/2 - Op de Oude Maas bij Heerjansdam kwamen vanmorgen omstreeks half negen twee schepen met elkaar in aanvaring. Door de aanvaring ontstond er aan boord van de met 2400 ton gasolie geladen tanker Kaapstad II een scheurtje in één van de ladingtanks waardoor een geringe hoeveelheid gasolie in het oppervlaktewater lekte. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Lees verder...

Sluis Eefde op 21 februari weer geopend voor de scheepvaart

EEFDE 23/2 - De reparatie van Sluis Eefde is sinds woensdag 21 februari om 23:00 uur weer in bedrijf. De scheepvaart maakt vanaf dat tijdstip weer gebruik van de sluis. De reparatie betrof één van de tandwielkasten  van de sluis. De tandwielkasten dragen de kettingen waarmee de deuren worden bediend.

Lees verder...

Tweede Maasvlakte leidt in Rotterdam tot te veel fijnstof

ROTTERDAM 22/2 de Volkskrant - De hoeveelheid fijnstof in de regio Rotterdam zal door de Tweede Maasvlakte boven de norm van 20 microgram per kubieke meter lucht komen. Dit blijkt uit voorbereidende stukken, die vandaag naar de gemeente Rotterdam en het ministerie van Verkeer en Waterstaat worden gestuurd.

Lees verder...

Waterpolitie legt losvarende duwbak stil

TIEL 21/2 persbericht KLPD Waterpolitie - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) uit Tiel heeft dinsdag 20 februari op de Neder-Rijn bij Wijk bij Duurstede een losvarende duwbak stilgelegd. Tegen de schipper, een 25-jarige man uit Werkendam, wordt proces-verbaal opgemaakt. Lees verder...

Stuurloze Kümo vaart tanker aan

DUISBURG 20/2 - Een opvarende Oostenrijkse kustvaarder, geladen met containers, liep zondagmiddag op de Rijn bij km 799 uit het roer en kwam in aanvaring met een leeg afvarend Belgisch tankschip. Er was alleen materiële schade, meldt de Wasserschutzpolizei van Duisburg.

Lees verder...

Waterpolitie spoort gestolen motorjacht op

LELYSTAD 20/2 persbericht KLPD Waterpolitie - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) uit Lelystad heeft maandag 19 februari drie personen aangehouden die verdacht worden van diefstal van een motorjacht van het merk Doerak. Lees verder...

Binnenvaart verliest marktterrein in Duitsland

FREIBURG 15/2 - De binnenvaart verliest terrein in Duitsland en blijft in de vervoersprognoses op middellange termijn in relatieve groeipercentages achter bij weg en rail. Dat blijkt uit de 'Gleitende Mittelfristprognose für den Güter- und Personenverkehr' van een drietal onderzoekinstituten (waaronder de Beratergruppe Verkehr + Umwelt GmbH in Freiburg) in opdracht van het Duitse Bundesministerium für Verkehr, Bau und Stadtentwicklung.

Lees verder...

Brugaanvaring in haven Duisburg-Ruhrort

DUISBURG 13/2 - Een Nederlands binnenschip is dinsdag rond 12:20 uur met de uitgeschoven autokraan tegen de Karl-Lehr-Brücke over het Vinckekanal gevaren. Dat bericht de Wasserschutzpolizei in Duisburg. Er vielen geen gewonden, maar de brugstremming zorgde voor een flinke verkeerschaos bij het in- en uitrijden van Ruhrort.

Lees verder...

Proces-verbaal voor te diep geladen zandschepen

VLISSINGEN 12/2 persbericht KLPD - De Dienst Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft woensdag 7 februari op de Westerschelde de schippers van twee zandschepen bekeurd omdat ze hun zeeschepen te diep hadden afgeladen. De schepen lagen 27 en 14 centimeter dieper geladen dan wettelijk geoorloofd. Eén van de schippers kreeg bovendien een bekeuring omdat hij zijn oliejournaal niet conform de voorschriften bijhield. Lees verder...

Vlaamse shortsea-trafiek vestigt historisch record

HASSELT 12/2 persbericht Promotie Shortsea Shipping Vlaanderen - Nooit eerder werden in Vlaanderen zoveel goederen met shortsea shipping (SSS) verscheept, als in 2006. Uit cijfers die zopas zijn vrijgegeven door het Promotiebureau voor Shortsea Shipping, blijken de volgende vaststellingen:
  • Voor de eerste keer overschreed de shortsea-trafiek in de Vlaamse havens de 120 miljoen ton.
  • Dit is het vijfde jaar op rij dat shortsea-trafiek groeit, en de groei versnelt nog. In 2006 steeg het SSS-volume met meer dan 7 miljoen ton tegenover 2005. Nooit eerder werd zo’n sterke groei opgetekend.
  • Meer dan de helft van alle trafiek in de Vlaamse zeehavens bestaat uit shortsea-transport.
  • De SSS-groei is algemeen, in alle zeehavens, en op alle grote waterwegen (Albertkanaal en Zeekanaal).
Lees verder...

BTS bergt gezonken ms Defi op Albertkanaal

LUIK 12/2 - Bergings- en Transportbedrijf BTS BV heeft afgelopen week het gezonken binnenschip ms Defi geborgen. Het schip van de Nederlandse familie Eerkes is, geladen met 1640 ton staalrollen, zonk dinsdagochtend 30 januari op de invaart van het Albertkanaal ter hoogte van het standbeeld van koning Albert. De vier opvarenden wisten zich in veiligheid te brengen.
 
Lees verder...

Belgische stakers schorten actie nog een week op

GENT 9/2 - De staking van Belgische brug- en sluiswachters blijft voorlopig opgeschort. De achterban van de socialistische vakbond ACOD, die maandag heeft gestaakt, boog zich gisteren over het voorstel van het Agentschap Waterwegen en Zeekanaal. ,,De tekst is niet verworpen, maar moet volgens de leden wel bijgestuurd worden'', zegt secretaris Hilaire Berckmans in De Standaard.

Lees verder...

Afschuw en ergernis over 'Jouw vrouw, mijn vrouw' op koppelverband Ivon-S

9/2 - Schippersvrouw Karla van het koppelverband Ivon-S I en II is zelf ook helemaal ontdaan over de uitzending van 'Jouw vrouw, mijn vrouw' donderdagavond op RTL4. 'Tien dagen gefilmd, hebben zij alleen de negatieve kant van het verhaal laten zien', schrijft ze in een bericht aan de mailinglijst VAART!Familie. Een bericht van teleurstelling en verdriet, met excuses aan de binnenvaart. Meteen na de uitzending kwam op VAART!Familie en VAART!Forum een stroom reacties op gang, de meeste vol afschuw en ergernis over 'dit ranzig stukje televisie'.

Lees verder...

Beheer kanaal Lemmer-Delfzijl blijft bij provincies

DEN HAAG 8/2 persbericht Verkeer en Waterstaat - De hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl blijft in eigendom en beheer bij de provincies Friesland en Groningen. Die moeten dan wel voldoen aan de eisen die de overheid stelt op het gebied van de begroting, onderhoud en vaarwegmanagement. Lees verder...

Koers West in Nijmegen mèt binnenvaartvisie

NIJMEGEN 8/2 - Nijmegen moet een visie op binnenvaart ontwikkelen, het economisch belang per ligplaats inzichtelijk maken, het aantal ligplaatsen in de stad garanderen, de Waalhaven toegankelijk houden en dat alles mee laten wegen bij verdere planontwikkeling. Dat heeft de gemeenteraad woensdagavond besloten tijdens het debat over 'Koers West' en 'Waalfront'. De 'binnenvaartmotie' van VVD-raadslid E. Mühren werd unaniem overgenomen.

Lees verder...

Schipper met enkel in touw bekneld

TERNEUZEN 8/2 - Schipper Arnold Appeldoorn van de Saeftinghe is vanochtend om 5 uur met zijn enkel in een touw bekneld geraakt op het voordek van zijn schip in de Middensluis van Terneuzen.

Lees verder...

Kabinet trekt extra geld uit voor binnenvaart

DEN HAAG 7/2 - Het nieuwe kabinet trekt extra geld uit om het goederenvervoer over water en de innovatie van de binnenvaart te stimuleren. Dat staat in het coalitieakkoord tussen CDA, PvdA en ChristenUnie. Informateur Wijffels heeft het woensdag de Eerste en Tweede Kamer aangeboden. Het Centraal Overleg Vaarwegen (COV) reageert positief op 'de kwaliteitsslag', al zijn de jaarlijks beschikbare bedragen te laag. Lees verder...

Kamer stelt internaten zwaar teleur

DEN HAAG 6/2 - Van de gedachte steun voor de schippersinternaten bleef dinsdag bij de stemming in de Tweede Kamer weinig over. Het amendement van SP-Tweede Kamerlid Kant voor 700.000 euro extra budget kreeg geen meerderheid. De VWS-begroting voor 2007 wordt niet aangepast.

Lees verder...

Staking op Franse Moezelsluizen

Waarschijnlijk zal aanstaande woensdag 7 februari vanaf 22.00 uur tot vrijdag 9 februari 06.00 uur de bediening worden gestaakt van de sluizen Apach, Koenigsmacker, Thionville, Richemont en Talange. Dat meldt Koninklijke Schuttevaer. In een scheepvaartbericht is ook sprake van mogelijk oponthoud in het beheersgebied van Nord-Pas-de-Calais.

BP vervoert biodiesel alleen dubbelwandig

GELSENKIRCHEN 5/2 - Biodiesel van de Duitse BP-raffinaderijen Gelsenkirchen-Horst en Lingen mag vanaf 1 februari alleen nog in dubbelwandige tankers worden vervoerd. Door die maatregel van de toonaangevende 'major' wordt de markt voor een groot aantal particuliere tankvaartondernemers met enkelwandige schepen verder ingeperkt.

Lees verder...

Brug schuift auto van boord

MÜNSTER 5/2 - Zondagmiddag verloor de kapitein van een Duits motortankschip zijn op het achterdek geparkeerde auto, meldt de Wasserschutzpolizei in Duisburg.

Lees verder...

VAART!Vrachtindex stijgt in 2006 met 4,7%

5/2 - Het vrachtprijsniveau in de binnenvaart is in 2006 met gemiddeld 5,1 punten (4,7%) gestegen naar een indexwaarde van 114,6. Dat blijkt uit de jaarcijfers van VAART!Vrachtindicator, het marktinformatiesysteem voor varende ondernemers. Het indexgemiddelde staat voor een bruto-vracht van 1,67 eurocent per ton per gevaren kilometer. Nu al 637 schippers melden dagelijks op internet hun nieuwe vrachten, als resultaat van onderhandelingen met bevrachters. Lees verder...

Deutsche Bahn vervoert in 2006 10,5% meer lading

BERLIJN 2/2 - Deutsche Bahn meldt voor 2006 70 miljoen extra passagiers en 10% meer goederenvervoer. Het was een recordjaar, zegt bestuursvoorzitter Hartmut Mehdorn. Voor het vierde achtereenvolgende jaar slaagde DB erin marktaandeel terug te winnen.

Lees verder...

Kapitein zandzuiger vaart zonder vaarbevoegdheid

ROOMPOTSLUIS 2/2 persbericht KLPD - De Dienst Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IV&W) hebben donderdag 1 februari bij de Roompotsluis in Zeeland een zandzuiger stilgelegd omdat de vaarbevoegdheid van de kapitein al bijna een jaar was verlopen. Lees verder...

Geen Maasstremming, EVO claimt lobbysucces

MAASBOMMEL 1/2 - De stremming en peilverlaging van de Maas tussen Grave en Lith in het weekeinde is volgens Rijkswaterstaat toch niet nodig. Eerder deze week werd aangekondigd dat de waterstand enkele meters zou worden verlaagd om een kapotte stuw bij Lith te kunnen repareren. Lees verder...

Kalender

« Maart 2024
Z M D W D V Z
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Zoeken...

Laatste Reacties


P. Brouwer (Sluis St Andries …): Wat mij is verteld door het bedrijf dat het heeft g…
Maria Van Esch (Tentoonstelling o…): Hallo. ook ik heb op deze school gezeten was ongeve…
williamhickswi (RIS-architect Rob…): Thanks a lot for update this:)
evgen (Containerongeluk …): nice post
Jan Van Asbroeck (Tentoonstelling o…): Beste vrienden van de Schippersschool, op de eerste…
Van Wonterghem Fr… (Tentoonstelling o…): Ik en trouwens ook mijn broers en zuster zijn daar …
Heidi Hanl (Tentoonstelling o…): Ik heb ook op dit internaat gezeten in de jaren 70,…
johnny lippeveld (Tentoonstelling o…): Hallo aan iedereen, mijn naam is Johnny Lippeveld e…
matthijs ('s Werelds groots…): dit heeft niets meer met een schip te maken
crapoen jp (Tentoonstelling o…): ik heb in de schipperschool gezeten in de perjoden …

Archieven


01 Nov - 30 Nov 2008
01 Okt - 31 Okt 2008
01 Sep - 30 Sep 2008
01 Aug - 31 Aug 2008
01 Jul - 31 Jul 2008
01 Jun - 30 Jun 2008
01 Mei - 31 Mei 2008
01 Apr - 30 Apr 2008
01 Mrt - 31 Mrt 2008
01 Feb - 28 Feb 2008
01 Jan - 31 Jan 2008
01 Dec - 31 Dec 2007
01 Nov - 30 Nov 2007
01 Okt - 31 Okt 2007
01 Sep - 30 Sep 2007
01 Aug - 31 Aug 2007
01 Jul - 31 Jul 2007
01 Jun - 30 Jun 2007
01 Mei - 31 Mei 2007
01 Apr - 30 Apr 2007
01 Mrt - 31 Mrt 2007
01 Feb - 28 Feb 2007
01 Jan - 31 Jan 2007
01 Dec - 31 Dec 2006
01 Nov - 30 Nov 2006
01 Okt - 31 Okt 2006
01 Sep - 30 Sep 2006
01 Aug - 31 Aug 2006
01 Jul - 31 Jul 2006
01 Jun - 30 Jun 2006
01 Mei - 31 Mei 2006
01 Apr - 30 Apr 2006
01 Mrt - 31 Mrt 2006
01 Feb - 28 Feb 2006
01 Jan - 31 Jan 2006
01 Dec - 31 Dec 2005
01 Nov - 30 Nov 2005
01 Okt - 31 Okt 2005
01 Sep - 30 Sep 2005
01 Aug - 31 Aug 2005
01 Jul - 31 Jul 2005
01 Jun - 30 Jun 2005
01 Mei - 31 Mei 2005
01 Apr - 30 Apr 2005
01 Mrt - 31 Mrt 2005
01 Feb - 28 Feb 2005
01 Jan - 31 Jan 2005
01 Dec - 31 Dec 2004
01 Nov - 30 Nov 2004
01 Okt - 31 Okt 2004
01 Sep - 30 Sep 2004



Naar de openingspagina VAART! Actueel