Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | WATERSPORT | HAVENS | TOELEVERING

Editie 8.1 van 6.6.2009
© 2002-2009 VAART!InfoVeil je eigen goed !
Actueel aanbod


ma di wo do vr za
Alle dagen actueel!

NOS-tt
Pegel
RWS-ber
2.Kamer
Lokatie
ANP/Tijd
Banen
Gasolie
Route
Tel.gids
NSIntOV
't Weer

Klik voor afstandsbediening
Actueel
Archief
Bedrijven
Café
Column
Familie
Forum
Historie
ICQ-groep
Kiosk
Links
Milieu
NautiCams
Nautisch
NieuwsNet
Planner
Reizen
Software
Telematica
Top-10
Veiling
Vraagbaak
Vracht
Webring
Werf
Werk
Wetgeving
ZoekNieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt
bij de VAART!redactie

© 2002-2009
VAART!Info

VAART!Site van het Jaar

Schuttevaer.nl winnaar
VAART!Site van het Jaar 2009

NIJMEGEN, 6-6-2009 - Schuttevaer.nl is vrijdag tijdens de 13e VAART!Verjaardag gekozen tot VAART!Site van het Jaar 2009. Van de zeven juryleden in het KSCC Schipperscentrum in Nijmegen kreeg de site de hoogste waardering met een rapportcijfer 8,3.

'Het geeft een dubbel gevoel, winnen op het feestje van VAART! Maar wel terecht, vind ik. De hoge waardering in de nominatieronde gaf het ook al aan', zei Schuttevaer's internetredacteur Erik van Huizen met gepaste trots. Ook bij de 'publieksjury', 261 stemmers in de nominatieronde, scoorde Schuttevaer.nl fors hoger dan de dertien andere meedingende websites.

De gasten op de VAART!Verjaardag, allemaal nauw betrokken bij de binnenvaart, kenden met rapportcijfer 7,3 de tweede plaats toe aan de site van Vereniging 'De Binnenvaart'. Die werd in 2006 eerste, maar was na de metamorfose begin dit jaar rijp voor een nieuwe beoordeling. Vernieuwing scoort, want ook de derde plaats werd ingenomen door een site in nieuwe gedaante, die van Vereniging De Motorsleepboot, met een gemiddelde van 6,4. Schipper Bram Aarnoudse van de Westeind was al op voorhand erg in z'n nopjes met een nominatie van zijn doorlopend nieuwbouw- en reisverslag in het Kustvaartforum. Bij de verkiezing werd hij vierde met een gemiddelde van 5,8. Gevolgd door het Kustvaartforum zelf, dat met een gemiddelde van 5,2 de vijfde plaats innam.
De VAART!Verjaardagsgasten beoordeelden de sites op de aspecten binnenvaartbelang, actualiteit, informatiewaarde, vormgeving en GSM-vriendelijkheid.

In de nominatie-ronde, voorafgaand aan de verkiezing, nomineerden 216 site-bezoekers er vijf uit 14 voorgeselecteerde sites. Tijdens de verkiezing werd elke site vijf minuten live gedemonstreerd.

De prijs voor de winnaar - tot eind dit jaar een prominente link op de openingspagina van VAART! - werd door Schuttevaer-hoofdredacteur Dirk van der Meulen (die zelf overigens niet meestemde) overgedragen aan de nummer twee, Vereniging 'De Binnenvaart'. 'Daar komt de prijs beter terecht, want Schuttevaer.nl staat elke dag al op VAART!', vond hij. De andere genomineerden zijn elk het komend jaar opnieuw een week lang VAART!Site van de Week en kandideren zich daarmee opnieuw voor de 2010-verkiezing.Het juryrapport

De jury, bestaande uit zeven internettende binnenvaarders op de VAART!Verjaardag in het Schipperscentrum KSCC te Nijmegen, had de keus uit vijf genomineerde sites: De winnaar won met overtuiging. De jury beoordeelde de vier andere genomineerden met een voldoende tot ruim voldoende.

Binnenvaartbelang: 9,4
Actualiteit: 8,9
Informatiewaarde: 9,1
Vormgeving: 7,7
GSM-vriendelijkheid: 6,3

Totaal gemiddelde: 8,3

Opmerking: Schuttevaer.nl is na de vernieuwing (augustus 2008) de snelle en complete nieuwssite voor de binnenvaart geworden. Zowel publiek als vakjury aarzelt geen moment over deze winnaar. De juryleden zijn unaniem in hun enthousiasme:
'Actueel, ook met GPRS te lezen'
'Alle dagen nieuws op vakgebied, zeven dagen per week'
'De koppen via Twitter is erg handig op mobiel'
'Zoeken op de site gaat supersnel'
'Ook de waterstandlink naar iidesk is handig'
'De reactiemogelijkheid past in het tijdsbeeld'

Van de 261 nomineerders zetten 20 deze site op de eerste plaats, met uiteenlopende redenen:

  Beste achtergrondinformatie + Gewoon de nieuwssite voor de binnenvaart + Altijd bovenop het nieuws dankzij de inspanning van mijn collega's Erik en Dirk! + Weekblad Schuttevaer, gewoon de beste en snelste in het laatste binnenvaartnieuws! En een steeds boeiender discussieplatform + Schuttevaer heeft kans gezien zijn nieuwe site in recordtijd toonaangevend te maken. De site noteert ondertussen bijna een half miljoen pageviews per maand en dat is wel een prijs waard + Alle nieuws van de binnenvaart is er te vinden + Sinds kort zeer actueel, goed leesbaar, nuttige informatie + Omdat de Schuttevaersite mooi vernieuwd is en vooral actueel! + Vanwege de actualiteit en de reactie's.

Binnenvaartbelang: 8,0
Actualiteit: 6,9
Informatiewaarde: 8,6
Vormgeving: 7,4
GSM-vriendelijkheid: 5,4

Totaal gemiddelde: 7,3

Opmerking: De grootste vereniging in de binnenvaart (bijna 4000 leden) heeft met de nieuwe site ook de presentatie op internet prima op orde. De strakke vormgeving maakt een fraai geheel van het verenigingsdeel en de databank (meer dan 20.000 schepen!).

Van de 261 nomineerders zetten 14 deze site op de eerste plaats, met als redenen:

  Omdat ik een kleine bijdraag eraan mee gedaan heb + Mooie informatieve site + Actueel + De mooiste binnenvaartsite die er is!!

Binnenvaartbelang: 6,9
Actualiteit: 6,3
Informatiewaarde: 6,9
Vormgeving: 7,4
GSM-vriendelijkheid: 4,6

Totaal gemiddelde: 6,4

Opmerking: Een andere tak van binnenvaart. De jury is nog het meest verbaasd over het enthousiasme van al die eigenaren van sleepboten en opduwers, dat op een warme, innemende manier afstraalt van de site.

Van de 261 nomineerders zetten 45 deze site op de eerste plaats, met als redenen:

  Vereniging De Motorsleepboot (VDMS) heeft het internetverleden achter zich gelaten en een geheel vernieuwde website opgetuigd. Met prachtig fotowerk, cartoons, een overzicht van de ledenvloot, een verenigingsshop, gastenboek en verdere alle informatie die je je als sleepbooteigenaar maar kunt wensen. Daarnaast organiseert de VDMS het gehele jaar evenementen door het hele land, en Belgie! + Geweldig site, compleet vernieuwd en met veel enthousiame onderhouden! + Erg leuk !!! + Prachtige website met leuke foto's + Frisse look, veel foto's en een berg informatie over sleepboten + Duidelijk, mooi en veel foto's + De site geeft een goed duidelijk beeld van het varend erfgoed in het algemeen met name van sleepboten en opduwers in het bijzonder + Ik vind het een mooie informatieve site, die makkelijk is voor jong en oud in gebruik. En goede info over de vereniging + Actuele informatie. Verscheidenheid aan rubrieken. Prachtig overzichtelijk ontwerp. Goed toegankelijk voor iedereen + Ik ben de webmaster en dus niet helemaal neutraal! + Met name de foto's en historische gegevens van de vloot + Helder van opzet, veel up to date informatie en goede links + Ik vind het de beste. Heb zelf een maritieme achtergrond daarom spreekt deze site mij het beste aan + Mooie site, mooie foto's + Ben opgegroeid tussen de sleepboten zie www.benkaptein.come2me.nl en www.scheepvaartspotter.web-log.nl

Binnenvaartbelang: 6,0
Actualiteit: 6,6
Informatiewaarde: 6,3
Vormgeving: 6,0
GSM-vriendelijkheid: 4,0

Totaal gemiddelde: 5,8

Opmerking: Leuk idee van schipper Bram Aarnoudse om de overgang van oude naar nieuwe Westeind zo in tekst en beeld voor iedereen volgbaar te maken. Het heeft hem een grote schare fans opgeleverd, die de eindeloze stapeling van berichten kennelijk voor lief nemen. De jury had er wat moeite mee. Zo'n uit de hand / vorm gelopen initiatief vraagt bijna om een restyling als weblog. Dat biedt meer overzicht, laadt sneller en geeft het boeiende verhaal van de Westeind een eigen gezicht.

Van de 261 nomineerders zetten 56 (!) deze site op de eerste plaats, met als redenen:

  Goede foto's, realistisch geschreven zoals het is, het schippersbestaan met zijn mee- maar ook zijn tegenvallers + Heel interessant verslag van een verbouwing. Met de nodige humor gebracht. (Ik ben de vader van de schrijver, dus een beetje bevooroordeeld) + Omdat ik probeer weer te geven hoe het dagelijks leven van een gemiddeld gezinsbedrijf eruit ziet. Het is begonnen met de verbouwing van ons schip, dat vonden veel mensen erg interessant. Mijn site is erg toegankelijk voor reacties van anderen. Zij kunnen daar ook foto`s en informatie toevoegen + Gewoon Leuk. Leest makkelijk. Ik gun het hem + Kustvaartforum / ms Westeind. Het is een geweldig leuke, leerzame site! + a. Het totale schippersleven komt aanbod. Zoals stress, de negatieve kanten, maar ook de positieve, zoals het zwerven door heel West-Europa. Het oog hebben voor natuur en cultuurschoon en het genieten ervan. b. Vlot en met humor geschreven. c. De originaliteit van de commentaren + Boeiend relaas over de verbouwing van het MS Westeind. Daarna de levendige verslagen van de reizen die hij doet, met name de reizen naar de Donau + m.s. Westeind. De opzet is heel leuk, goede foto's met duidelijke tekst en humor + Ik vind dat Fam Aarnoudse een reeel beeld geef van wat er zoal komt kijken bij een nieuw- of verbouwing. Niet alleen de mooie kant, maar ook de tegenslagen en de spanning. Hele mooie foto's van verleden en heden, met oog voor detail. Ik vind dat de Fam Aarnoudse de VAART!vlag verdient. Het is een prachtige site + Deze site verdient het om hoog te eindigen. Aarnoudse laat ons al ruim een jaar meekijken in z'n wereld, met al z'n ups en downs, en schuwt ook zelfspot niet + Bram heeft er erg veel tijd aan besteed om ons op de hoogte te houden van zijn verbouwing en later van de gemaakte reizen + Geeft een uitstekend beeld van 'de' binnenvaartondernemer. Zeker in deze mindere periode + Bram heeft er zo eindeloos veel moeite voor gedaan om dagelijks te updaten + De verbouwing van de Westeind en andere belevenissen geven een goed beeld van het huidige gezinsbedrijf in de binnenvaart. Een mooi verhaal over de verbouwing en mooie reizen, ondersteund door prachtige foto's + Vlot geschreven met kennis van zaken en eerlijk en open commentaar op alles en iedereen, inclusief zichzelf. Zeer leerzaam + Duidelijke info van collega's + Het hele gebeuren rond de verbouwing van de Westeind was zo gaaf omdat je als het ware een kijkje in de keuken kreeg bij de familie Aarnoudse + Heb vanaf de eerste dag de verbouwing van de Westeind gevolgd. Mede door de duidelijke foto's en commentaar was het al snel de eerste pagina die bekeken werd, en dat is het nu nog. Eerst kijken waar de Westeind is en dan pas de rest + Schipper houdt lezers leuk op de hoogte van zijn wederwaardigheden. Daarnaast kun je er ook op inspelen, als jezelf wat wil vermelden + Kustvaartforum Ms Westeind is de nummer 1! Het is een leuk verhaal en telkens weer nieuwe, interessante verhalen over de reizen + Een boeiend verslag, vol informatie + Dit is een perfecte en persoonlijk site en geeft een goede indruk van het dagelijkse leven op een binnenvaartschip. Top! + m/s westeind beschrijft het wel en wee van ons beroep zeer herkenbaar, ondersteund met foto's + Duidelijke uitleg en als je zelf niet mmer vaart zie je door middel van de vele foto"s de vernieuwingen en blijf je toch nog goed op de hoogte. Bram laat op een open en humoristische meekijken in het leven van een particuliere schipper + Hoe komt het dat als je de pc opstart je eerst even op de site van de Westeind wilt kijken of hij hem weer heeft bijgewerkt? Hij is daar met hart en ziel op een originele en humoristische manier mee bezig. De kwaliteit en humor onderscheidt deze site van andere sites + Hier keek en kijk ik, nog, elke dag op. Het volgen van de verbouwing en later de reizen, vooral naar de Donau. Vaak met de nodige humor zodat ook de tegenslag van Bram nog leuk blijft om te lezen.

Binnenvaartbelang: 5,7
Actualiteit: 6,0
Informatiewaarde: 5,4
Vormgeving: 5,1
GSM-vriendelijkheid: 3,7

Totaal gemiddelde: 5,2

Opmerking: Wat de jury van de Westeind-pagina's vindt, is deels ook van toepassing op het Kustvaartforum zelf. Geweldig, dat het er is, maar het zou wat handzamer en overzichtelijker mogen. Aan boord met GPRS-snelheid (die nog regelmatig voorkomt) is het nogal moeizaam om al die mooie, maar grote foto's binnen te halen. Ook de foto's die je gisteren en eergisteren al langs zag komen, telkens opnieuw. Dat het vooral gaat om de inhoud en dat je eraan verknocht kunt raken, is tegelijk duidelijk.

Van de 261 nomineerders zetten er 18 deze site op de eerste plaats, met als redenen:

  Het kustvaartforum geeft (op verzoek) ontzettend veel informatie uit de eerste hand en daardoor is het voor mij de meest gewaardeerde gegevensbron + Vrij, ongedwongen, passie voor de vaart delen + Ik ben dagelijks met deze site bezig door het aanleveren van foto's en reportages + Het mooie van "Kustvaartforum" is dat het door de leden zelf beheerd wordt, zonder veel ingrepen van de modoratoren, op wat beginnersfoutjes na. Een schat van info en herinneringen, en het lijkt wel een onuitputtelijke bron. Daarom vind ik dat deze keer het kustvaartforum deze prachtige titel verdient + Het binnenvaartforum van Groninger Kustvaart biedt een schat aan informatie over de binnenvaart uit het verleden, maar ook zijn diverse binnenschippers actief op het forum. Zeer veel kennis aanwezig! + Deze site onderscheidt zich door een rustig uiterlijk, up to date informatie en een intuitieve menustructuur Het meest complete forum!Nominatie-ronde

Uit de lijst van 14 sites kon iedereen tot en met 4 juni vijf sites kiezen. Afhankelijk van de gekozen positie (1 t/m 5) verdiende zo'n site 5, 4, 3, 2 of 1 punt(en). Al die punten bij elkaar bepalen de uitslag van de nominatie- ronde.

Vlaggen voor vijf top-stemmers
Per genomineerde site verlootten we een originele VAART!Vlag onder degenen die één van deze vijf sites als nummer 1 hadden genomineerd.
De winnaars zijn:

 • pluijm.aeolus@ (Schuttevaer.nl)
 • pietverdoorn@ (Westeind)
 • spessecunda@ (Vereniging De Binnenvaart)
 • flumar@ (Vereniging De Motorsleepboot)
 • ms.fata.morgana@ (Kustvaartforum)

  Scores in de nominatie-ronde

  510     Schuttevaer.nl
  385     Kustvaartforum /ms Westeind
  359     Verenigingssite 'De Binnenvaart'
  337     De Motorsleepboot
  336     Het Kustvaartforum
  329     Binnenvaart.web-log.nl
  246     De bibliotheek van mijn opa
  142     Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen
  132     Wikipedia Binnenvaart
  127     Binnenvaarttaal
  118     Video's van Scheepvaart Startpagina
  108     Nieuws- en opiniesite Bonapart
  107     VAART! op Twitter
  39     Nederlof Scheepsbouw • Binnen 5 minuten online adverteren

  Hier ADVERTEREN? Plaats een button met link naar je site! Meer weten? Mail VAART!
  of bel
  06-53 596 496

  (advertentie)
  Zoek automatisch in het nieuws met e-knip

  VAART!Mobiel   

  Naar de openingspagina VAART! Actueel