Editie 7.1 van 7.6.2008
© 2002-2008 VAART!InfoVeil je eigen goed !
Actueel aanbod


ma di wo do vr za
Alle dagen actueel!

NOS-tt
Pegel
RWS-ber
2.Kamer
Lokatie
ANP/Tijd
Banen
Gasolie
Route
Tel.gids
NSIntOV
't Weer

Klik voor afstandsbediening
Actueel
Archief
Bankzaken
Bedrijven
Café
Column
Familie
Forum
Historie
ICQ-groep
Kiosk
Links
Milieu
NautiCams
Nautisch
NieuwsNet
Planner
Reizen
Software
Telematica
Top-10
Veiling
Vraagbaak
Vracht
Webring
Werf
Werk
Wetgeving
ZoekNieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt
bij de VAART!redactie

© 2002-2008
VAART!Info

VAART!Site van het Jaar

Fotosite Shipphoto.nl winnaar
VAART!Site van het Jaar 2008

NIJMEGEN, 6-6-2008 - De Shipphoto.nl is vrijdag tijdens de 12e VAART!Verjaardag gekozen tot VAART!Site van het Jaar 2008. De zeven juryleden gaven de site na rijp beraad in het KSCC Schipperscentrum in Nijmegen de hoogste waardering met een rapportcijfer 7,7.

'Grandioos! Ik ga dadelijk een feestje bouwen', reageert fotograaf Ben van der Westen op het bericht dat zijn website dan eindelijk eerste is geworden. 'Ik heb vier jaar meegedaan en ben er best een beetje trots op dat ik nu eerste ben.' Getuige het geringe aantal stemmers (12) dat Shipphoto in de nominatieronde als eerste koos, deed Van der Westen geen overdreven moeite voor een hoge positie. 'Het moet uit de mensen zelf komen', vindt hij. 'Ik heb ook nog nooit ergens geadverteerd.'

De gasten op de VAART!Verjaardag, voor het merendeel varenden, kenden met rapportcijfer 6,9 de gedeelde tweede/derde plaats toe aan het Kustvaartforum en Nederlof Scheepsbouw. Vierde werd de nieuwssite Binnenvaart.web-log.nl, die in de nominatie als hoogste eindigde en dus op z'n minst goed is voor de publieksprijs. Maritieme filmpjessite VAART!YouTube eindigde bij de verkiezing als vijfde met een rapportgemiddelde van 4,9.
De VAART!Verjaardagsgasten beoordeelden de sites op de aspecten binnenvaartbelang, actualiteit, informatiewaarde, vormgeving en GSM-vriendelijkheid.

In de nominatie-ronde, voorafgaand aan de verkiezing, nomineerden 179 site-bezoekers er vijf uit 17 voorgeselecteerde sites. Tijdens de verkiezing werd elke site vijf minuten live gedemonstreerd.

De winnaar krijgt tot eind dit jaar een prominente link op de openingspagina van VAART! De vier andere genomineerden zijn elk het komend jaar opnieuw een week lang VAART!Site van de Week en kandideren zich daarmee opnieuw voor de 2009-verkiezing.Het juryrapport

De jury, bestaande uit zeven internettende binnenvaarders op de VAART!Verjaardag in het Schipperscentrum KSCC te Nijmegen, had de keus uit vijf genomineerde sites: De winnaar steekt met kop en schouders boven de rest uit. Toch beoordeelde de jury drie van de vier andere genomineerden met een ruime voldoende.

Binnenvaartbelang: 8,3
Actualiteit: 7,4
Informatiewaarde: 8,0
Vormgeving: 8,3
GSM-vriendelijkheid: 6,6

Totaal gemiddelde: 7,7

Opmerking: Drie jaar achter elkaar werd Shipphoto.nl derde of tweede. Dit jaar verdiend eerste. Er is binnen de jury wederom veel waardering voor de enorme inzet, productiviteit èn kwaliteit van scheepsfotograaf Ben van der Westen. Hoewel het bijna onmogelijk lijkt om al fotograferend de hele Europese binnenvaart bij elkaar op één site te brengen, schopt Shipphoto het een flink eind. De juryleden zijn juichend:
'Met Shipphoto heb ik geen IVR meer nodig'
'Aan boord zijn de foto's goed binnen te halen'
'Jammer dat je geen foto's meer kunt printen'
'Als er iets gebeurd is met een schip, kijk ik altijd even op Shipphoto.'
'Vooral ook erg handig voor makelaars'.

Van de 179 nomineerders zetten 12 deze site op de eerste plaats, met uiteenlopende redenen:

  "Mooi, overzichtelijk, duidelijk en informatief", "Zeeeeeeer goed verzorgd", "Shipphoto.nl is de beste", "Eindeloos surfen. Raak nooit uitgekeken", "Super website met de mooiste foto's met de daarbij behorende technische informatie en een goede zoekmachine. Al jaren lang de website met de grootste database met scheepsinformatie. Verdient na zoveel jaar zeker de titel website van het jaar".

Binnenvaartbelang: 6,3
Actualiteit: 7,4
Informatiewaarde: 7,4
Vormgeving: 7,4
GSM-vriendelijkheid: 5,7

Totaal gemiddelde: 6,9

Opmerking: Boeiende site, boeiende informatie vanuit een brede community. Binnenvaarders hebben hun eigen plek op de site, naast sleep- en duwvaart, kustvaart en visserij. Er worden veel foto's uitgewisseld en gerubriceerd. Grappig is een onderwerp als 'No smoking' over 'rokertjes' buiten- en binnengaats.

Van de 179 nomineerders zetten 22 deze site op de eerste plaats, met als redenen:

  "Kustvaartforum: als je iets zoekt over een schip zijn hier zoveel mensen te vinden die er iets van af weten. Bijna altijd prijs. En een goede duidelijke site, alles goed geregeld", "Hier kijk ik dagelijks naar. Veel recente foto's. Boeiende onderwerpen over veel aspecten van de Binnenvaart. Favoriet zijn daar: Spitsenvaart en 'Mijn Jeugd' van Leo Aarnoudse", "Je komt daar alles tegen wat met scheepvaart te maken heeft. Puur genieten, iedere dag weer", "Hier komen veel kennis over het heden en verleden samen en worden vragen vaak beantwoord", "Het Kustvaartforum beslaat zowel uit kust- als binnenvaart, visserij als sleep/duwvaart. Er komt veel info naar boven, leuke verhalen, oude en nieuwe foto's wisselen elkaar af. Bron van diverse nieuwe binnen- en zeevaartboeken! Kortom, het Groninger Kustvaart Forum heeft 't helemaal!!", "Kustvaartforum is een geweldige site. Veel informatie. Ik ben daar bijna elke dag te vinden. Iedereen word daar geaccepteerd zoals hij is, dit in tegenstelling tot het Vaart!forum waar een aantal mensen zijn die denken het als enige te weten", "Het veelvuldige gebruik!!!!", "Deze site is enorm breed voor alles wat vaart. Kust, grote, binnen en sleepvaart is allemaal aanwezig", "Kustvaartforum heeft een paar schitterende onderwerpen in zijn lijsten. Prachtige foto's van alle tijden. Dagelijkse kost voor me", "Veel deelnemers die vanuit een verschillende achtergrond meedoen en waardoor je veel kan leren en vooral herinneringen kan ophalen. Ik bezoek het onderdeel 'binnenvaartforum' iedere dag", "Kustvaartforum nummer 1, want dat vind ik de hobby site bij uitstek. Wat veel informatie kom je daar tegen, foto's, uitleg enz. Van groot naar klein en van oud tot nieuw. Prachtig!"

Binnenvaartbelang: 7,1
Actualiteit: 7,4
Informatiewaarde: 6,6
Vormgeving: 6,6
GSM-vriendelijkheid: 6,6

Totaal gemiddelde: 6,9

Opmerking: De wijze waarop Nederlof Scheepsbouw (nu Nieuwenhuizen Geertruidenberg) de ombouw van de Calendula 12 tot een dubbelwandige tanker in beeld bracht, verdient navolging. Helaas is het op de website bij dat ene grote project gebleven.

Van de 179 nomineerders zetten 27 deze site op de eerste plaats, met als redenen:

  "Een vooruitstrevend goed dynamisch bedrijf", "Omdat jessica daar werkt !!"

Binnenvaartbelang: 6,6
Actualiteit: 7,7
Informatiewaarde: 7,1
Vormgeving: 5,4
GSM-vriendelijkheid: 4,6

Totaal gemiddelde: 6,3

Opmerking: De site komt met alle informatie als een lawine, in één lange webpagina over je heen. Er is heel veel actueel nieuws, maar je moet alles doorscrollen om berichten van je gading te vinden. Dat kan overzichtelijker. De jury heeft niettemin veel bewondering voor de enorme inzet van René Keuvelaar. Helaas voor hem waren er weinig fans op de VAART!Verjaardag aanwezig om hun waardering toe te voegen aan het juryrapport.

Van de 179 nomineerders zetten 73 deze site op de eerste plaats, met als redenen:

  "Snelle informatie met altijd goede en leuke onderwerpen met mooie foto's", "Rene is er het hele jaar door mee bezig", "Rene gaat het gewoon winnen....! WAAROM......? De uitgebreidste, meest toegankelijke, overzichtelijkste, meest bekeken, makkelijk alles te vinden... Kortom: daarom....!!!!", "Omdat ik daar dagelijks even langs ga voor de foto's van schepen en actueel nieuws", "Binnenvaart web-log.nl is een geweldige site, mooi overzichtelijk en zeer verzorgd en up to date. Sleep & duwvaart ook een zeer fijne site, deze twee site's moet ik altijd dagelijks bezoeken, anders is mijn dag niet goed", "Mijn nummer 1 heeft altijd veel nieuwtjes en andere interessante dingen over de binnenvaart op zijn site staan. Eveneens heeft hij aandacht voor de recreatievaart", "Fantastische site, geweldig! Dus is het niet moeilijk te kiezen op welke site ik moet stemmen", "Uitgebreid met van alles en nog wat en actuele scheepvaartberichten, en allemaal wetenswaardigigheden, met uitgebreide links. Houden zo!!!!", "Is gevarieerd en actueel", "Lkkr veel fotos:D", "Omdat de Binnenvaart.web-log er mooi uitziet en informatief is", "Veel scheepvaart nieuws en informatie", "Op deze site vind je het laatste en ook actueelste nieuws en leuke foto's van schepen, het is een perfecte mix!", "Is gewoon een hele goede overzichtelijke, informatieve, educatieve, interessante, leuke site. Dat zijn die andere ook wel maar dan een stuk minder" "Aanvulling op het gebied van de binnenvaart", "Binnenvaart-weblog is het nieuws altijd up to date. Topsite is mijn mening", "Veel infotmatie en mooie foto's", "Is site die met alle nieuws op scheepvaartgebied up to date is", "Nieuws van de dag, goede contacten met anderen, veel gegevens over de scheepvaart, waar ik veel van kan verwerken in mijn web-log. Zie op www.scheepvaartspotter.web-log.nl", "De bezieling die hij heeft om heel de dag die site te vullen. Ik vind het knap! Het verhaal erachter is ook grappig. Hij moest van zijn vrouw een hobby zoeken, maar volgens mij moet hij nu op zoek naar tijd voor zijn vrouw." "Het is een top site, kijk en lees het alle dagen", "Veel informatie voor alle varenden", "Op alle gebied interessant voor jong en oud", "Heel goed afgestemd op de doelgroep. Compleet!", "Ik kijk er dagelijks na", "De veelheid aan informatie. En snel bijgewerkt. Echt prima", "Divers van info en goed opgezet, dus gewoon een mooie site", "Gewoon een duidelijke en overzichtelijke site", "Binnenvaart web log heeft gewoon van alles wat, maar vooral veel informatie van dag tot dag", "Het is in mijn ogen de beste en je blijft op de hoogte van veel nieuws uit de scheepvaart waar ik ook deelgenoot van ben geweest tot voor 8 jaar geleden", "Vanaf het begin is dit voor mij DE binnenvaartsite. Door zijn zeer uitgebreide en met zijn vele links verzorgde binnenvaartsite, blijft je elke dag weer kijken wat er nu weer bij is gekomen. Klasse Rene, ga zo door !!", "Duidelijk, veel achtergrond informatie en up to date", "Veel informatie wat betreft de binnenvaart", "Ik vind Vaart een fijne site alles is overzichtelijk en goed te lezen. Zelfs de kinderen vinden het interessant", "Prima informatieve site, aanrader !", "Rene heeft altijd het laatste actuele nieuws!", "Grote variatie en duidelijke betrokkenheid met de scheepvaart".

Binnenvaartbelang: 4,9
Actualiteit: 4,9
Informatiewaarde: 5,1
Vormgeving: 5,4
GSM-vriendelijkheid: 4,3

Totaal gemiddelde: 4,9

Opmerking: De site is niets veranderd ten opzichte van vorig jaar, afgezien van de nieuw toegevoegde filmpjes. Het is een maritiem hoekje binnen YouTube waar dagelijkse miljoenen nieuwe filmpjes worden toegevoegd. VAART! vergemakkelijkt het zoeken voor liefhebbers van zee- en binnenvaart.

Van de 179 nomineerders zetten er 5 deze site op de eerste plaats, met als redenen:

  "Youtube, dat is het toegangskaartje naar de wereld. /mensen houden van aktie, levend beeld", "Omdat daar me nichtje bij zit".Nominatie-ronde

Uit de lijst van 17 sites kon iedereen tot en met 5 juni vijf sites kiezen. Afhankelijk van de gekozen positie (1 t/m 5) verdiende zo'n site 5, 4, 3, 2 of 1 punt(en). Al die punten bij elkaar bepalen de uitslag van de nominatie- ronde.

Vlaggen voor vijf top-stemmers
Per genomineerde site verlootten we een originele VAART!Vlag onder degenen die één van deze vijf sites als nummer 1 hadden genomineerd.
De winnaars zijn:

 • ilmar@ (Binnenvaart.web-log.nl)
 • parmantig@ (Shipphoto.nl)
 • kruijt.gratias@ (Het Kustvaartforum)
 • j.teunisse@ (Filmpjes op VAART!YouTube)
 • broertje750@ (Nederlof Scheepsbouw)

  Scores in de nominatie-ronde

  511     Binnenvaart.web-log.nl
  296     Shipphoto.nl
  269     Het Kustvaartforum
  179     Filmpjes op VAART!YouTube
  164     Nederlof Scheepsbouw
  160     Scheepssite Ferox
  123     Rijkswaterstaat.nl
  113     Nationale Sleepbootdagen
  97     Gensta Trading & Shipping
  52     Webcam Deutsche Eck
  45     Nationaal Kamp in Hattem
  45     Strontrace op Zeilvracht.nl
  35     Inspraakpunt.nl
  23     Je Verdiende Loon
  20     CCS, nu Contargo.net
  20     VoortVarend Besparen
  16     Binnenvaartsociëteit 'De Wandelgang' • Binnen 5 minuten online adverteren

  Hier ADVERTEREN? Plaats een button met link naar je site! Meer weten? Mail VAART!
  of bel
  06-53 596 496

  (advertentie)
  Zoek automatisch in het nieuws met e-knip

  VAART!Mobiel   

  Naar de openingspagina VAART! Actueel