Editie 6.1 van 2.6.2007
© 2002-2007 VAART!InfoVeil je eigen goed !
Actueel aanbod


ma di wo do vr za
Alle dagen actueel!

NOS-tt
Pegel
RWS-ber
2.Kamer
Lokatie
ANP/Tijd
Banen
Gasolie
Route
Tel.gids
NSIntOV
't Weer

Klik voor afstandsbediening
Actueel
Archief
Bankzaken
Bedrijven
Café
Column
Familie
Forum
Historie
ICQ-groep
Kiosk
Links
Milieu
NautiCams
Nautisch
NieuwsNet
Planner
Reizen
Software
Telematica
Top-10
Veiling
Vraagbaak
Vracht
Webring
Werf
Werk
Wetgeving
ZoekNieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt
bij de VAART!redactie

© 2002-2007
VAART!Info

VAART!Site van het Jaar

Bevrachter Overmeer.com winnaar
VAART!Site van het Jaar 2007

NIJMEGEN, 1-6-2007 - De bevrachterswebsite Overmeer.com is vooral om z'n praktische informatie over het ladingaanbod gekozen tot VAART!Site van het Jaar 2007. De 13 juryleden gaven de site tijdens de 11e VAART!Verjaardag in het KSCC Schipperscentrum in Nijmegen de hoogste waardering met een rapportcijfer 8,9.

De gasten op de VAART!Verjaardag, voor de helft varenden, kenden met rapportcijfer 6,8 de tweede plaats toe aan scheepsfotosite Shipphoto.nl, die vorig jaar als derde eindigde. Dit jaar was de derde plaats (met 6,6) voor de site over ondergang en wederopbouw van ms Ferox. Je Verdiende Loon, de actiesite voor meewerkende partners, eindigde met 6,4 als vierde. Maritieme filmpjessite VAART!YouTube sloot de rij met een rapportgemiddelde van 6,1.
De VAART!Verjaardagsgasten beoordeelden de sites op de aspecten binnenvaartbelang, actualiteit, informatiewaarde, vormgeving en GSM-vriendelijkheid.

In de nominatie-ronde, voorafgaand aan de verkiezing, nomineerden 128 site-bezoekers er vijf uit 24 voorgeselecteerde sites. Tijdens de verkiezing werd elke site vijf minuten live gedemonstreerd.

Bevrachter Peter Kelly, die met enkele Overmeer-collega's de verkiezing bijwoonde, reageerde enthousiast: 'We zijn dan wel een commerciële site, maar heel blij met deze waardering en publiciteit.'

De winnaar krijgt tot eind dit jaar een prominente link op de openingspagina van VAART! De vier andere genomineerden zijn elk het komend jaar opnieuw een week lang VAART!Site van de Week en kandideren zich daarmee opnieuw voor de 2008-verkiezing.Het juryrapport

De jury, bestaande uit 13 internettende binnenvaarders op de VAART!Verjaardag in het Schipperscentrum KSCC te Nijmegen, had de keus uit vijf genomineerde sites: De winnaar steekt met kop en schouders boven de rest uit. Toch beoordeelde de jury ook alle andere genomineerden met een ruime voldoende.

Binnenvaartbelang: 9,4
Actualiteit: 9,4
Informatiewaarde: 9,2
Vormgeving: 7,2
GSM-vriendelijkheid: 9,1

Totaal gemiddelde: 8,9

Opmerking: De vormgeving valt wat uit de toon maar verder is alles top aan Overmeer.com. De score is hoger dan bij voorgaande verkiezingen. Alle beschikbare lading van het bevrachtingskantoor (20 medewerkers op 3 lokaties) wordt om het uur online ververst. De juryleden zijn juichend:
'Goede waardering als je vrije vaarder bent'
'Heel eenvoudig en duidelijk, makkelijk er mee om te gaan'
'Zeer functioneel'
De site verdient navolging: 'Het is voor heel de binnenvaart van belang dat bevrachters hun ladingaanbod openlijk online tonen.'
Maar ja, dat ene minpuntje: 'Re-styling noodzakelijk'.

Van de 128 nomineerders zetten 56 deze site op de eerste plaats, met uiteenlopende redenen:

  "Tenminste een bevrachter die zijn ladingaanbod op internet zet zodat je zelf kan kijken wat voor werk er allemaal is", "Een goede manier om te zien welke lading er op de markt is", "Het is de enigste ladingaanbod site die actueel en eenvoudig is", "Trendsetter? Werkzaam bij Overmeer", "Omdat mijn zus daar werkt! :P", "Eenvoudig en informatief", "Voor aanbod van lading kijk ik hier meerdere keren per dag naar en vind dit daarom een erg actuele en unieke site!!!", "De eerste bevrachtings-site, die werkt als een virtuele beurs, handig voor schippers, opdrachtgevers en conculega's", "De site is overzichtelijk, dus ook toegankelijk voor mensen met (minder) internetervaring. De startpagina is vrolijk ingedeeld en nodigt uit om verder te kijken", "Leuke en makkelijk toegankelijke site", "Innovatief, goed initiatief!!", "Die Seite ist sehr übersichtlich und einfach zu bedienen", "Actuele ladingen, up to date, goed in elkaar gezet", "Overmeer heeft een duidelijke site waar je als schipper wat aan hebt!", "Zover ik weet de enigste en het is een correct kantooor", "Omdat het een geweldig bedrijf is", "Meest interessante site. Wij kennen geen andere bevrachter die dit doet", "Dit was en is een goede zaak", "Ik kijk met regelmaat voor vrachtoverzicht, dat heeft Bargelink ook, voor mij de 2 beste".

Binnenvaartbelang: 7,8
Actualiteit: 6,9
Informatiewaarde: 7,7
Vormgeving: 7,4
GSM-vriendelijkheid: 4,2

Totaal gemiddelde: 6,8

Opmerking: Twee jaar achter elkaar werd Shipphoto.nl derde, dit jaar tweede. De overwinning komt dichterbij... Er is binnen de jury veel waardering voor de enorme inzet, productiviteit èn kwaliteit van scheepsfotograaf Ben van der Westen. 'Goed beeldmateriaal, maar zakelijk minder nuttig dan Overmeer', volgens één van de juryleden. Een ander voegt daaraan toe: 'Goede foto's en omschrijving'.

Van de 128 nomineerders zetten 18 deze site op de eerste plaats, met als redenen:

  "Tja, naar shipphoto.nl kijk ik regelmatig als ik thuis naar de marifoon luister...", "Na de Vereniging De Binnenvaart het beste voor de beeldvorming van de huidige binnenvaart. Veel mooie foto's van een steeds moderner wordende vloot schepen", "Goed doorzoekbaar en functioneel beeldmateriaal", "Mooie foto's. Pers contact. Goede zoekfunctie", "Shipphoto heeft vele foto's en blijft vernieuwen. Daarnaast goede zoekmogelijkheid. Nuttig bij het zoeken naar een nieuw schip".

Binnenvaartbelang: 7,1
Actualiteit: 6,9
Informatiewaarde: 7,1
Vormgeving: 7,2
GSM-vriendelijkheid: 4,8

Totaal gemiddelde: 6,6

Opmerking: Dat de Ferox tijdens z'n eerste reis omsloeg wordt dramatisch verbeeld en beschreven op de website die van het ene op het andere moment in het middelpunt van de belangstelling stond. Na de schrik en alle ellende laat schipper Otto de sitebezoeker ook getuige zijn van de wederopbouw en het weer in de vaart komen van de Ferox. 'Knap om een ramp zo te benaderen', vindt een jurylid. 'Indrukwekkend', zegt een ander.

Van de 128 nomineerders zetten 12 deze site op de eerste plaats, met als redenen:

  "Het is een site waar alle vrienden, kennisen en bekenden op de hoogte werden gehouden van dit onaangename ongeval", "Heel moedig dat zo'n schipper op zo'n manier de draad weer oppakt", "Gewoon de beste site", "Duidelijke opbouw en zeer mooi gepresenteerd", "Deze site geeft een mooie impressie van het wel en wee van een binnenvaartschipper. Het geeft ook de betrokkenheid van collega-schippers weer, soms echt ontroerend", "De aardigheid waarmee deze site is opgebouwd", "Gewoon een goed in elkaar gezet verhaal van een schippersfamilie, oftewel de ups en downs van vader en zoon's op ene site", "Prachtsite, zeer veel mooie extra's, live webcams".

Binnenvaartbelang: 6,8
Actualiteit: 5,7
Informatiewaarde: 7,2
Vormgeving: 6,6
GSM-vriendelijkheid: 5,5

Totaal gemiddelde: 6,4

Opmerking: De site is deel van de actie die vanuit de landbouw (LTO) werd opgezet om de positie van meewerkende partners te verbeteren. Naderhand werd ook de binnenvaart bij dat streven betrokken. Dat gebeurt online met informatie, vragenlijsten en verslagen. Veel tekst. Een jurylid merkt op: 'Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de enige reden om de binnenvaart erbij te betrekken de subsidie was.'

Van de 128 nomineerders zetten 25 deze site op de eerste plaats, met als redenen:

  "Je Verdiende Loon is een goed item geweest om veel mensen bewust te maken van hun financieele positie. Ook adviseurs zijn nu beter voorbereid. In de bedrijven zijn vrouwen net zo belangrijk als mannen, ook al hebben ze vaak niet de papieren. Maar door mee te werken en mee te denken weten ze vaak net zoveel van het bedrijf. Toch staat vaak hun licht onder de korenschoof. Worden veel zaken niet geregeld omdat het teveel kost e.d. Maar als ze ziek zijn dan pas merkt de echtgenoot hoeveel werk ze heeft gedaan", "Ik moest er op stemmen van me moeder", "De site hoort bij het project 'Je verdiende loon' en dat geeft mede-onderneemsters zoals schippersvrouwen en boerinnen heel veel belangrijke informatie. Op de site is ook veel belangrijke info te vinden", "Het is belangrijk dat de financiële situatie van de schippersvrouwen de aandacht krijgt die deze hardwerkende groep verdient!", "Omdat ik echt blij ben dat de Landbouwvrouwen LTO de Binnenvaart meewerkende partners ook mee worden genomen in dit project", "Helder en informatief! Ziet er leuk uit, kleuren zijn goed gekozen", "Ziet er mooi uit, is overzichtelijk en duidelijk", "Het heeft veel vrouwen bewust gemaakt hoe het is om met een ondernemer samen te leven. Vooral op financieel gebied. Ze komen beter op voor hun eiegn zaken. Het zet de vrouwen aan het denken", "Nr. 1 is voor mij je verdiende loon, daar gaat het wel om, dat je samen voor een goed evenwicht gaat voor je onderneming", "Fantastische gebruiksvriendelijke site met onderwerpen die toepasbaar zijn", "Heldere informatieve site met veel belangrijke informatie", "Geweldig leerzame site", "Je verdiende loon is gewoon een geweldig project, waar dan ook veel behoefte aan is/was. Fijn dat er toch mensen zijn die het doorzettingsvermogen hebben om dit project op te zetten en uit te voeren. En de informatieavonden zijn nog gratis ook. Waar kom je dat nog tegen tegenwoordig??? Kortom Je verdiende loon site is mijn nr.1!!", "Omdat hier schippersvrouwen centraal staan. Het is nog een onderbelicht onderwerp de inkomenspositie van meewerkende partners. Deze site geeft een aanzet om financiele zaken tussen meewerkende partners goed te regelen", "No-nonsense site".

Binnenvaartbelang: 6,5
Actualiteit: 7,4
Informatiewaarde: 6,9
Vormgeving: 6,8
GSM-vriendelijkheid: 2,8

Totaal gemiddelde: 6,1

Opmerking: De site is een maritiem hoekje binnen YouTube waar dagelijkse miljoenen nieuwe filmpjes worden toegevoegd. VAART! vergemakkelijkt het zoeken voor liefhebbers van zee- en binnenvaart. 'Leuk!' en 'Leuke site!' vonden juryleden. De GSM-vriendelijkheid scoort vanzelfsprekend slecht, want voor zo'n site heb je wel breedband nodig.

Van de 128 nomineerders zetten er 1 deze site op de eerste plaats, zonder opmerking.Nominatie-ronde

Uit de lijst van 24 sites kon iedereen tot en met 31 mei vijf sites kiezen. Afhankelijk van de gekozen positie (1 t/m 5) verdiende zo'n site 5, 4, 3, 2 of 1 punt(en). Al die punten bij elkaar bepalen de uitslag van de nominatie- ronde.

Vlaggen voor vijf top-stemmers
Per genomineerde site verlootten we een originele VAART!Vlag onder degenen die één van deze vijf sites als nummer 1 hadden genomineerd.
De winnaars zijn:

 • last.vrijheid@ (ladingaanbod Overmeer)
 • mvslucinda@ (Shipphoto.nl)
 • ellygalama@ (Je Verdiende Loon)
 • motorjachten@ (Rampsite ms Ferox)
 • p.oom@ (Filmpjes op VAART!YouTube)

  Scores in de nominatie-ronde

  336     Ladingaanbod Overmeer
  257     Shipphoto.nl
  141     Je Verdiende Loon
  136     Rampsite ms Ferox
  79     Filmpjes op VAART!YouTube
  55     Aquakids
  50     Dordt in Stoom
  49     Weblog Wilhelminasluis Andel
  48     Vereniging De Motorsleepboot
  43     Ministerie van Verkeer en Waterstaat
  42     Binnenvaartcartograaf Pierre Verberght
  41     Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis 2006
  41     Webcams sluis Fankel a/d Moezel
  34     Van Ommeren Toen en Nu
  33     Bureau Telematica Binnenvaart
  33     Binnenvaartexamen.nl
  28     Via Donau
  26     Varende woonschepen
  21     Friesland Vaart
  21     Vereniging Zeilvracht
  19     Vraagbaak Vaarwegen 0800-8002
  19     Bulbsteven voor ms Aspali
  16     KSCC4daagse
  13     Nawaka Zevenaar 2006 • Binnen 5 minuten online adverteren

  Hier ADVERTEREN? Plaats een button met link naar je site! Meer weten? Mail VAART!
  of bel
  06-53 596 496

  (advertentie)
  Zoek automatisch in het nieuws met e-knip

  VAART!Mobiel   

  Naar de openingspagina VAART! Actueel