Editie 3.1 van 5.6.2004
© 2002-2004 VAART!InfoVeil je eigen goed !
Actueel aanbod


ma di wo do vr za
Alle dagen actueel!

NOS-tt
Damrak
Tenders
Pegel
RWSbvs
2.Kamer
Lokatie
ANP/Tijd
Banen
Gasolie
Route
SMS / 2
Tel.gids
NSIntOV
't Weer Valuta


Actueel
Archief
Bankzaken
Bedrijven
Boordtel
Café
Column
Familie
Forum
Kiosk
Links
Milieu
Nautisch
NieuwsNet
Planner
Reizen
Telematica
Top-10
Veiling
Vraagbaak
Vracht
Watersport
Webring
Werf
Werk
ZoekNieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt
bij de VAART!redactie

© 2002-2004
VAART!Info

VAART!Site van het Jaar

www.bargelink.com winnaar
VAART!Site van het Jaar 2004

NIJMEGEN, 4-6-2004 - Vrachtenmarkt www.bargelink.com is gekozen tot VAART!Site van het Jaar 2004. De 9 juryleden gaven de site tijdens de 8e VAART!Verjaardag in het KSCC Schipperscentrum in Nijmegen de hoogste waardering met een rapportcijfer van 8,8. Vorig jaar moest Bargelink het nog op het nippertje afleggen tegen de site van Koninklijke Schuttevaer, maar bij de revanche bleef de concurrentie deze keer op ruime afstand.

In de nominatie-ronde, voorafgaand aan de verkiezing, nomineerden 233 site-bezoekers er vijf uit 36 voorgeselecteerde sites. De deels varende gasten op de VAART!Verjaardag kenden het tweewekelijks e-zine SOFA de tweede plaats toe met een waardering van 7,2; als derde eindigde Vlootschouw.NL van de Binnenvaartkrant met 6,2. De jury liet het binnenvaartbelang zwaar wegen. Daardoor moest Tugspotters.com, de site van (zee)sleepbootliefhebbers genoegen nemen met een rapportcijfer 4,9 en kwam de site van het Nationaal Sleepvaartmuseum niet verder dan een waardering van 4,3. De VAART!Verjaardagsgasten beoordeelden de sites op de aspecten binnenvaartbelang, actualiteit, informatiewaarde, vormgeving en GSM-vriendelijkheid.

Bargelink-directeur Axel Götze-Rohen nam vol trots de VAART!vlag in ontvangst. De winnaar krijgt bovendien tot eind dit jaar een prominente link op de openingspagina van VAART! De vier andere genomineerden zijn elk het komend jaar opnieuw een week lang VAART!Site van de Week en kandideren zich daarmee opnieuw voor de 2005-verkiezing.Het juryrapport

De jury, bestaande uit 9 internettende binnenvaarders op de VAART!Verjaardag in het Schipperscentrum KSCC te Nijmegen, had de keus uit vijf genomineerde sites:

De selectie van websites voor deze twee verkiezing VAART!Site van het Jaar kwam fasegewijs tot stand. De webmaster van VAART! koos het afgelopen jaar 36 maal een VAART!Site van de Week. De vijf genomineerde sites bleven over na een nominatie-ronde waaraan 233 online-stemmers meededen.

Binnenvaartbelang: 9,8
Actualiteit: 9,1
Informatiewaarde: 8,7
Vormgeving: 8,0
GSM-vriendelijkheid: 8,4

Totaal gemiddelde: 8,8

Opmerking: Op de website Bargelink.com speelt het belangrijkste - het bij elkaar brengen van beschikbare vrachten en schepen - zich achter de schermen af. De jury mocht voor de gelegenheid meekijken over de schouders van directeur-eigenaar Axel Götze-Rohen en raakte overtuigd van het grote nut voor de binnenvaart. Götze kondigde aan dat eerdaags op een nieuwe 'release' van de site ook voor niet-deelnemers meer informatie zichtbaar zal zijn. Bargelink scoort op alle aspecten opvallend hoog. De dienst is zo gsm-vriendelijk dat feitelijk al met een telefoontje kan worden volstaan om een schip als 'beschikbaar' te melden.

Binnenvaartbelang: 6,7
Actualiteit: 7,6
Informatiewaarde: 6,7
Vormgeving: 6,4
GSM-vriendelijkheid: 8,4

Totaal gemiddelde: 7,2

Opmerking: Na de derde plaats vorig jaar, haalde e-zine SOFA nu de tweede plaats. De jury was gecharmeerd door het enthousiasme en het doorzettingsvermogen waarmee de redactie van vooral varende schippersvrouwen elke twee weken hun 'tijdschrift' samenstelt. Op de website wordt het e-zine veelvuldig bezocht, maar abonnees krijgen het rechtstreeks per e-mail (dus gsm-vriendelijk!) toegezonden.

Binnenvaartbelang: 7,3
Actualiteit: 5,6
Informatiewaarde: 6,7
Vormgeving: 6,4
GSM-vriendelijkheid: 5,1

Totaal gemiddelde: 6,2

Opmerking: Vooral varende juryleden zouden graag lang rondkijken op Vlootschouw.nl, maar foto's en veel logo's maken de site voor gsm-gebruik toch minder geschikt. De jury vroeg zich af of het aangeven van bijvoorbeeld de 25 laatste toegevoegde schepen het sitebezoek niet zou veraangenamen, in ieder geval zou de uitstraling van actualiteit ten goede komen. Als een minpuntje werd gezien dat de schepen op de site niet vindbaar zijn met een zoekmachine als Google. Op de site zelf zijn de ruim 400 nieuwbouwschepen wel allemaal gemakkelijk te vinden.

Binnenvaartbelang: 3,8
Actualiteit: 7,1
Informatiewaarde: 6,0
Vormgeving: 4,9
GSM-vriendelijkheid: 2,7

Totaal gemiddelde: 4,9

Opmerking: Tugspotters neemt vooral liefhebbers met breedband op sleeptouw. Het enthousiasme straalt er vanaf. De vele foto's zijn met ADSL of kabel-internet prima te bekijken, maar bij gsm-gebruik gaat het allemaal te traag. Het webforum met actuele berichten maakte indruk, maar binnenvaarders vonden niet meteen veel van hun gading.

Binnenvaartbelang: 4,2
Actualiteit: 4,2
Informatiewaarde: 5,1
Vormgeving: 4,9
GSM-vriendelijkheid: 3,1

Totaal gemiddelde: 4,3

Opmerking: De jury van binnenvaarders voelde zich ietwat verdwaald op de site van het Nationaal Sleepvaartmuseum. De site werd als tweede genomineerd door veel Tugspot-stemmers. Het informatie-aanbod is weinig dynamisch, maar bij een museum moet je dat waarschijnlijk ook niet verwachten.Nominatie-ronde

Uit de lijst van 36 sites kon iedereen tot en met 3 juni vijf sites kiezen. Afhankelijk van de gekozen positie (1 t/m 5) verdiende zo'n site 5, 4, 3, 2 of 1 punt(en). Al die punten bij elkaar bepalen de uitslag van de nominatie- ronde.

Vlaggen voor vijf top-stemmers
Per genomineerde site verloten we een originele VAART!Vlag onder degenen die één van deze vijf sites als nummer 1 hadden genomineerd.
De winnaars zijn: Johnny van der Velde (Tugspotters.com), Jeanine Appeldoorn (e-zine SOFA), Danielle van den Broeke (Vlootschouw), S.Stienstra (Nationaal Sleepvaartmuseum) en Albrecht Scheubner (Bargelink).

Scores in de nominatie-ronde

799     Tugspotters
638     E-zine SOFA
207     Vlootschouw bij de Binnenvaartkrant
181     25 Jaar Nationaal Sleepvaartmuseum
179     Vrachtenmarkt Bargelink.com
126     Berging van de Rocknes
117     BASM sleep- en duwvaart
111     Vaartips.NL
97     Klassieke Schepen
94     Zuid-Zuidwest Zeeuwse Modelbouw
87     Wereldhavendagen
67     MaritiemeGids.nl
66     Zee op school a/b mv Lida
55     ShipData.nl - visserijschepen
52     Fiwado bunkerstations
49     Picaro.nl - Franse spitsenvaart
32     Inspectie V&W Binnenvaart
30     Werken bij de Holland Amerika Lijn
26     Tweede Kamerlid Eddy van Hijum
24     Russian River Ships
15     Shortsea.nl
15     KSCC Vierdaagse
13     EMOPL@N - actuele beladingsplanning bij EMO
12     E-zine BONAPARTner over de Duitse binnenvaart
11     Delfsail 2003
10     VTG Lehnkering Binnenschifffahrt
9     De Schippers Zijn Los
9     VMG Zeemansvrouwen-forum
8     Europort 2003 bezoekers registratie
7     BargeCargo
7     Forum Binnenschifffahrt Elbe/Oder
6     BIB: Innoverende Binnenvaart
0     Innovatie Subsidiewijzer
0     DuisPortalBinnen 5 minuten online adverteren

VAART!Mobiel


index