Zie ginds komt de Sint ...
... en ander stoombootnieuws

Hoeveel nachtjes slapen nog?

Stuur mij je lijstjes van verlangen. Over schepen, havens en vaarwegen; over lading, bevrachters en verladers; over scholen, schippers en mensen aan de wal...
Sinterklaas

P.S. Ook van jou schrijf ik graag iets bij in mijn Grote Boek.VAART!Outfit VAART!MOBIEL op de elektronische vaarweg
   STEEK SINT IN VAART!OUTFIT

Zie ginds komt de Sint...

Zie ginds komt de stoomboot... Klik en je hoort 'm zelfs...
Drukke ontvangst voor Sinterklaas

Sinterklaas bij de Wereldomroep

De intochten van Sint Nicolaas

Sinterklaas.pagina.nl

Stuur een Sintkaart

Bijna twaalf miljoen Sint-gedichten

De Internetpagina van Sinterklaas

Lootjestrekker voor Sinterklaas

Sinterklaas gedichten generator

RijmMachine

Kinderkoor Kakelbont: 'Swingen voor de Sint'

De Stoompage van Sinterklaas

Sinterklaas Waarzo?

Sinterlink, een zak vol tekeningen

de SinterNet site

Loesje's Sint-Site

Planet Internet SintSite

Sinterklaasliedjes

Sinterklaas in Vlaardingen

Slaapkamer voor de Sint

NIPO: Sint populairder dan de Kerstman

Read all about Sinterklaas

Nieuwe SintLinks zijn welkom!
Vooral de stoomboten van Sinterklaas.... en ander stoombootnieuws ...

Steamboat Homepage: The Grand Old South
Om in de sfeer te komen vind je hier zondermeer de mooiste stoombootpagina van het Web. Heeft natuurlijk alles te maken met de rijke Amerikaanse stoombootcultuur op rivieren als de Mississippi. Volg de voetsporen van Mark Twain, en ontdek hoe een stoomboot er van binnen uit ziet. Trek aan de stoomfluit, en bekijk het indrukwekkend zij- of hekraderwerk.
Klik door de stoomboot-fotogalerie met beroemde paddlewheelers als Delta Queen, Mississippi Queen, Lady Luck, Memphis Queen III, W.P. Snyder jr., Flamingo Casino, Natchez, Claire E., General Jackson en Majestic.

Steamboats.com
Uitgebreide verzameling links en foto's. Met Steamboats Museum, Steamboat Learning Centre en Steamboat Related Links.

Riverboats, Steamboats, Sternwheelers, Sidewheelers
Veel historische informatie over de stoomvaart in Amerika, bijeengebracht door Dave Dawley. Boten, captains, rivieren - alfabetisch, met verhalen, foto's en heel veel links.

The Delta Queen Steamboat Co.
Voel je Sinterklaas, en maak de stoombootreis van je leven. Je hebt de keus uit de Mississippi Queen, de Delta Queen en de American Queen. Elke reis duurt drie tot veertien dagen.

Library of Congress
In de fotoverzameling van de bibliotheek van het Amerikaanse Congres is veel historisch beeldmateriaal te vinden. Zoek op trefwoorden (keywords) als "steamboat", "stern wheeler", "side wheeler".

Dordt in Stoom
Tweejaarlijks stoombootevenement in Dordrecht. Dordt in Stoom is het grootste stoomevenement in Europa dat om de twee jaar in Dordrecht georganiseerd wordt, in 2004 van 26 t/m 28 mei. Hollands oudste stad ontvangt dan ruim 200.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Dordt in Stoom begint op vrijdagavond met een enorme vlootschouw op de rivier. Naast alle deelnemende stoomschepen trekt een bonte verzameling boten voorbij aan het publiek. De website is een evenement op zich, met heuse Stoomsymfoon.

Stichting tot behoud van Authentieke Stoomvaartuigen en Motorsleepboten
De Stichting tot Behoud van Authentieke Stoomvaartuigen en Motorsleepboten is een Behoudsorganisatie op het gebied van historische bedrijfsvaartuigen.
De eigenaren van stoomvaartuigen en motorsleepboten worden door de Stichting vertegenwoordigd in b.v. overleg t.b.v. Registratie als Historische Vaartuig in de Sectie Varende Monumenten van de F.O.N.V. en bij overleg op Europees niveau over de stoomvaart in de European Steamboat Federation.
Daarnaast is de stichting uitgever van het blad SLEEP & DUWVAART en houdt men zich bezig met twee jaarlijkse publikaties in boekvorm omtrent historische sleepvaartbedrijven in Nederland.
Ook vlaggen van historische Nederlandse motorenfabrieken zijn door de Stichting opnieuw op de markt gebracht.

Vereniging Stoomvaart
Vlootoverzicht, stoomlinks.

Stichting tot Behoud van het Stoomschip
De stichting stelt zich tot doel: het restaureren van stoomschepen. De stichting bezit twee grote authentieke stoomvaartuigen (beide geclassifieerd als varend monument). Met inzet van vrijwilligers en sponsoren hoopt de stichting beide schepen weer in orginele staat en onder stoom terug te brengen. Beide schepen zullen dan tijdens speciale gelegenheden onder stoom te zien zijn en worden bemand door de zelfde mensen die zich hebben ingezet voor de restauratie.

De Volharding I, een Nederlandse stoomsleepboot
De Volharding I (3) (21.01615) werd in 1929 gebouwd in opdracht van de Reederij en Sleepdienst-onderneming P. van Loon te Vreeswijk bij werf De Hoop te Neder-Hardinxveld.
Afmetingen: 20,25 x 4,89 x 2,20 meter. Triple expansiemachine type R-29 - bouwno. 99 gebouwd in 1929 door l.A. Kreber te Vlaardingen met oppervlakte condensor en Hackworth schuifbeweging.

Internationales Dampfschiff-Register 1997: Holland
Uitvoerig overzichtsregister van de ruim 20 overgebleven stoomschepen in Nederland.
'Noch in den fünfziger Jahren prägten die vielen Schleppdampfer mit ihrer Rauchfahne das Bild der niederländischen Flüsse, Kanäle und Hafenanlagen. Inzwischen sind Dampfschiffe auch hier längst aus dem Werkverkehr verschwunden. Allerdings konnten in Holland in den sechziger und siebziger Jahren viele alte Schlepper vor ihrer Verschrottung gerettet werden, indem sie von Museen oder privaten Liebhabern übernommen wurden. So existieren heute in Holland noch über 20 alte Dampfer, die von ihren Eignern unterhalten und für gelegentliche Ausflugsfahrten verwendet werden.'
Zoek verder in het Internationale Register.

the Steamer S.S. Virginia V Foundation Incorporated
De laatste houten passagiersstoomboot in het Amerikaanse westen. Een website voor vrijwilligers en donateurs, die samen werken aan het behoud van de Virginia V.

Näsijärvi II - a steamtug on the lake Näsijärvi
Technische bijzonderheden over de Finse stoomboot Neptun II/Näsijärvi II, die eigendom is van een watersportvereniging.

New England Steamship Foundation
In Boston zijn mensen actief voor de renovatie van het stoomschip Nobska. Aardig voor wie wil weten hoe je zo'n klus aanpakt, inclusief web-ondersteuning. Met dank voor het lenen van de 'animated gif' bovenaan deze pagina.

Steamboat Natchez
Maak een Mississippi-cruise in New Orleans met de Natchez.

Northwest Steam Society Club
Eigenaren van 29 kleinere stoomboten zijn aangesloten bij de Northwest Steam Society Club.

The homeport of S.S. Styrbjörn
Je moet een handvol Noors kennen voor deze site van de grootste, kolengestookte, zeegaande stoomsleper van Skandinavië. Maar plaatjes zeggen natuurlijk ook veel. De Styrbjörn werd in 1910 in Göteborg gebouwd, en is tegenwoordig in Oslo te bezichtigen.

Salondampfer Alexandra
De 'Alexandra' is niet alleen nauw met de geschiedenis van Flensburg verbonden, maar ook een technisch en cultuurhistorisch monument van bijzondere klasse. De in 1908 gebouwde 'Alex', zoals de Flensburgers het schip liefkozend noemen, is het enige nog bestaande zeegaande passagiersstoomschip van Duitsland.

SGV Vier Waldstättersee Op het Vierwoudstedenmeer bij het Zwitserse Luzern varen nog vier 'paddle steamers'. Het is de grootste vloot stoomboten op een afgesloten binnenwater. In april maakten ze een ereronde, in de jaarlijkse 'Dampferparade'.

The Steamer Columbia Homepage
Launched in July 1902, The Columbia when she returns to service, she will be the last classic excursion steamer in service in the United States and the last operating ship of her type in the world!

Cunard Steamship Line
Steamships like the Servia above and the Saxonia below were part of the Cunard Steamship Line at the turn of the century. The circulars of the Hungarian Government circa 1904 made the Cunard Steamship Line the only authorized line to carry emigrants from Hungary to the United States.

Rainer Radow's Steam Boat Page
Duitse site met een grote verzameling kleinere stoomboten.

Drachenbootverein Saxonia
Op de Elbe varen acht rivierstoomboten onder de vlag van het Sächsische Dampfschiffahrtsgesellschaft te Dresden. Het zijn technische monumenten. De Diesbar werd bijvoorbeeld in 1884 gebouwd en de Stadt Wehlen nog vijf jaar eerder. De machine van de Diesbar is in 1853 door Krupp Essen gebouwd en draait nog steeds.

Live Steaming
Live Steaming is a clearing house for the Live Steam and Model Engineering hobby around the world. If you are interested in model engines that use live steam to drive real pistons, then this is a page for you. We welcome those with an interest in railroad, automotive, marine, stationary or agricultural model steam engines, as well as ride-behind diesel or electric locomotives. Heck, if you like 10cc gasoline powered V8s, we are happy to see you too!

Steamboating!
De mini-stoomboot Otter, of wat je van een koelkastmotor kunt maken...

Live Steam in Holland
Nederlandse stoomfanaten vinden een hoop aanknopingspunten op deze site. Niet specifiek (of juist niet) over stoomboten overigens.

Hobby Steamboaters Web Ring
Indrukwekkende verzameling sites van vooral Amerikaanse stoomboten en -bootjes.Provider PER
Zock Webdesign

Hier ADVERTEREN? Plaats een button met link naar je site! Meer weten? Mail VAART!
of bel
+31653-596496


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt
bij de VAART!redactie

© 1997-2001
VAART! Info

 

Terug naar de openingspagina van VAART!