Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

15 Jan '07 -Kop-kop aanvaring tanker en containerschip bij Neuss

NEUSS 15/1 - Op de Rijn bij Neuss (kmr 740) kwamen zaterdagavond 21:32 uur de Duitse tanker Susann en het Nederlands containerschip Richardus kop-kop met elkaar in aanvaring.

Het afvarige schip, de Duitse tanker geladen met 1900 ton aardoliedestillaat, liep zware boegschade op en door een lek kwam water de voorste ballasttank binnen. Vanuit de totaal vernielde boegschroefruimte liep een kleine hoeveelheid gasolie het water in. De ladingtanks werden niet beschadigd. De schipper werd aan een hoofdwond behandeld in het ziekenhuis, maar kon daarna terug naar boord. De lading van de tanker werd overgenomen door een ander schip. Nog een ander schip bracht de beschadigde tanker langszijvarend de haven van Neuss binnen.

Het opvarige Nederlandse, met containers geladen schip liep eveneens schade op aan de boeg. Het mocht de reis naar Wörth vervolgen en daarna doorvaren naar een Nederlandse werf. Aan boord raakte niemand gewond.

De Wasserschutzpolizei Düsseldorf stelt een onderzoek in naar het ongeval.

Brugstoot
MÜNSTER - Een opvarende van een Duitse tanker is zaterdagmiddag op het Dortmund-Emskanaal bij km 69,02 met het hoofd tegen brugconstructie geknald. De tanker voer leeg te berg. De matroos deed z'n werk op het voordek met de rug in de vaarrichting. Bij de Laerer StraΒenbrücke ging het mis. Hij werd met een hersenschudding en een hoofdwond naar het ziekenhuis vervoerd.

Roeiboten vervuld
BONN - Zondagmiddag aan de linker Rijnoever ter hoogte van kmr 652 liep de opvarende dubbeldrie roeiboot zonder stuurman 'Semester 53' vol water door de golven van een oplopend binnenschip. De drie inzittenden bleven in de boot en dreven de rivier af. Een hulppoging van andere roeiers leed schipbreuk, ook hun boot liep vol. Alle inzittenden bereikten op eigen kracht en zonder verwondingen de oever. Ook de boten werden onbeschadigd aan land gebracht.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    wordt het is geen tijd, dat het deze idioten (sorrie een ander woord heb ik er niet voor )verboden wordt om in dit jaargetijde te gaan kanoën. boven karlsruhe stond aangetafeld, dat het rheinwater 8,2 oC was. elke arts kan u vertellen hoe lang je bij deze temperatuur kunt overleven als je te water raakt.

    O.Brink (Email) - 18 Januari '07 - 12:58



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel