Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

01 Okt '04 -Nieuwe 'zwarte schepenlijst' voor EU-zeehavens

BRUSSEL 1/10 - De Europese Commissie heeft in de 'Official Journal' een nieuwe lijst gepubliceerd van schepen waaraan tussen 1 november 2003 en 31 augustus 2004 de toegang tot EU-zeehavens is geweigerd. De publicatie vloeit voort uit de nieuwe Europese regels voor Port State Control, om voor iedereen duidelijk te maken welke schepen niet gewenst zijn omdat ze niet voldoen aan de maritieme veiligheidsstandaard.

'Deze publicatie is onderdeel van de afspraken ('arsenal of legislation') die we in Europa hebben gemaakt na de rampen met de Erika en de Prestige, voor het tegengaan van olievervuiling en varende roestbakken', zegt EU-commissaris Loyola de Palacio in een persbericht. 'We moeten druk op de ketel houden, zodat de maritieme veiligheid er wereldwijd beter op wordt. Daarom moeten alle EU-lidstaten de regels rigoureus volgen.'
Op verzoek van de Commissie publiceert de EMSA (European Maritime Safety Agency) op haar site een regelmatige update van de zwarte schepenlijst.

Sinds 1 november 2003 werd 19 schepen te toegang tot Europese zeehavens ontzegd: 6 schepen onder de vlag van St Vincent en Granada, 3 onder de vlag van Bolivia, 3 van Panama., 3 van Turkije, 1 van Belize, 1 van Cyprus, 1 van Roemenië en 1 van Syrië. Twaalf van de 19 schepen zijn bulkvaarders, vier RoRo/passagiersschepen, twee chemicaliëntankers en één olietanker.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel