Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

22 Jan '07 -Smit Salvage begint met berging Mighty Servant 3

BREDA / ROTTERDAM 22/1 - Smit Salvage is begonnen aan de berging van de Mighty Servant 3. Het half afzinkbaar (semi submersible) schip van het Nederlandse scheepvaartbedrijf Dockwise, dat wordt gebruikt voor het vervoer van boorplatforms, is 6 december gezonken voor de kust van Angola.

Zie ook:

De drijvende bok Taklift 7 zal worden ingezet bij de berging. Door de verschillende compartimenten van het schip te vullen met samengeperste lucht moet het weer voldoende drijfvermogen krijgen. Smit is gekozen uit vier gegadigden, volgens een persbericht van Dockwise vanwege de ervaring van het bedrijf en omdat Smit al groot materiaal heeft klaarliggen in de buurt van het scheepswrak. Duikers van Smit hebben de situatie van het wrak ook al in kaart gebracht en olie en andere vervuilende stoffen van het gezonken schip verwijderd.

Met de berging is een week of drie gemoeid. Dockwise is al in onderhandeling met scheepswerven om de Mighty Servant te herstellen, zodat het schip in het eerste kwartaal van 2008 zijn tocht over de wereldzeeën kan vervolgen.

Het ruim 181 meter lange vaartuig zonk op het moment dat het een boorplatform aan het lossen was voor de Noord-Angolese kust, ter hoogte van de hoofdstad Luanda. De negen Nederlandse en twaalf Filippijnse bemanningsleden die op dat moment aan boord waren, zijn allemaal gered.

De bemanning werd aan boord genomen door een ander schip, dat tijdens het lossen van het platform in de buurt was. De 83 bemanningsleden van het boorplatform ’Aleutian Key’ zaten veilig op het platform op het moment dat het vaartuig zonk. Het gevaarte heeft volgens Dockwise geen schade opgelopen en werd meteen naar de boorlocatie gesleept.

Op een diepte van 52 meter
Het schip ligt op een diepte van ongeveer 52 meter. Het schip weegt bijna 28.000 ton en heeft een dek dat 140 meter lang en 40 meter breed is. De oorzaak van het ongeval is volgens Dockwise nog niet bekend. Het in Breda gevestigde bedrijf is gespecialiseerd in het vervoer van extreem zware scheepsladingen tot 73.000 ton.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    met recht een afzink aktie….

    Baggerboer (Email) - 12 December '06 - 11:40



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel