Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

07 Nov '06 -Ems-passage Norwegian Pearl 'volgens het boekje'

EMS 7/11 - De nieuwe poging het nieuwbouw cruiseschip Norwegian Pearl over de Ems naar zee te varen verliep helemaal volgens het boekje. 'Im zweiten Anlauf hatten wir eine Bilderbuch-Überführung', stelde projectleider Reinhard Backer van het 'Sperrwerk-Team' dinsdagmiddag vast. Toen de Norwegian Pearl stipt om 12:00 uur het Ems-Sperrwerk bij Gandersum passeerde kwam zelfs de zon een paar minuten tevoorschijn vanachter de tot dan met wolken bedekte november-lucht.

Zie ook:

De eerste poging tot Ems-passage van het nieuwbouw cruiseschip Norwegian Pearl werd zondagmiddag gestaakt. Het volgens plan verbreken van de hoogspanningskabel over de rivier de Ems, nodig om het schip veilig door te laten, veroorzaakte deze keer een domino-effect van uitvallende stroomnetwerken dat tot in Kroatië en zelfs Marokko merkbaar was. Miljoenen mensen in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal zaten urenlang zonder elektriciteit. 

De stuw was maandagmiddag opnieuw gesloten om het cruiseschip tussen  Papenburg en Gandersum voldoende water onder de kiel te geven, een meter boven het gemiddelde hoogwatertij. De Norwegian Pearl vertrok 's avonds om 20:30 uur voor de tweede keer van de Meyer Werft in Papenburg. Het wordt afgebouwd in de Groninger Eemshaven.

Het schip is aan de buitenkant gedecoreerd met een parelketting. Het is 294,13 meter lang en 32,20 meter breed. Op volle zee moet de Norwegian Pearl een snelheid van 24 knopen kunnen halen. Aan boord is plaats voor ruim 2400 passagiers in 1197 hutten. De bemanning is 1100 personen sterk.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel