Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

27 Okt '06 -Minister belooft aanpassing laad/lostijden en liggeld

ROTTERDAM 27/10 - Minister Peijs heeft in een brief aan het Deelorgaan Binnenvaart toegezegd het Besluit laad- en lostijden en liggeld te wijzigen, na herhaaldelijk en regelmatig aandringen van Kantoor Binnenvaart en CBRB. Dat meldt Kantoor Binnenvaart in KantoorMemo, een e-mail nieuwsbrief voor aangesloten schippers.

Zie ook:

Omdat de binnenvaartbranche-organisaties en verladersorganisatie EVO niet op alle punten tot overeenstemming konden komen, heeft zij op het punt van laad- en lostijden een middenweg gekozen. De minister verwacht dat de regeling op 1 januari a.s. ingaat. 'Op zich zijn we blij met de aanpassing, maar het heeft veel langergeduurd dan nodig was', zegt Kantoor Binnenvaart.

In het kader van minder overheidsbemoeienis wil minister Peijs de nieuwe regeling echter maar een jaar laten gelden als een soort overgangsperiode. In die tijd moeten marktpartijen overleg voeren met als doel dat de regeling in 2008 ingetrokken kan worden. De uitkomst van dit overleg zal gebruikt worden voor de evaluatie van het aangepaste Besluit. Hoe zich dat zal ontwikkelen is nog onduidelijk, maar met de nieuwe regeling krijgt de binnenvaartondernemer toch een betere uitgangspositie. In elk geval is Kantoor Binnenvaart geen voorstander van afschaffing.

Details van de regeling ontbreken nog.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel